samkijot Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 няма други бутони. само един е ... и да ти кажа на мен така(без бутони) ми изглежда по-стилно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Ами значи като идеш в магазина ще видиш дали има бутони или не. При липсата на бутони в диска на монитора има софтуер, с който може да се контролира всичко от windows-а. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enigma Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 няма други бутони. само един е ... и да ти кажа на мен така(без бутони) ми изглежда по-стилно.на мен пък ми изглежда по-кофти. трябва да се инсталира допълнителен софтуер, а по време на филм или игра трябва да я спреш че да си увеличиш малко яркоста например. и все още ми е чудно къде е буксата за захранването на монитора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Явно е тази лявата със собствен удължител/преходник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 (edited) същата е ... удължител сега тук на работата проверих http://chs.bg/ а бе, тея къде се намират в пловдив? Edited April 6, 2006 by samkijot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Днеска бях в един магазин и там момчето ми развиваше едни теории и незнам дали да му вярвам. 1-Каза,че LG 17" и Philips 17" са всъщност един и същи монитор.Просто марките били различни,но ги правила една и съща фирма 2-Каза,че Sony до ден днешен нямали собствена матрица,а ползвали някаква китайска или японска не съм много сигурен 3-Каза,че всички монитори били едни и същи и нямало никаква разлика.Той гледал само времето за реакция,а другото нямало значени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 тва се едно jnc и фортрон и 2-те се произвеждат в китай ама... определено има голяма разлика Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Бях решил да пробвам Benq, но разни мнения тук и в други форуми ме поотказаха, това което ми хареса най-много обаче е: "And then there is the III, used by BenQ for the T series. With this norm the number of dead pixels tolerated increases to 5 black, 18 white and 64 colored!" Това на фона на "Zero Pixel" си е яко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Нуждая се от компетентно мненийце и естествено се обръщам към вас Такаам един приятел си търси LCD, но няма достъп до интернет и не може да попита сам Та търси се 17" монитор който няма да се ползва толкова за игри, колкото за обработка на текстове, правене на преводи и подобни неща. Все работи които искат повечко седене пред екрана. Предложете нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 На Benq гаранцията е абсолютно еднаква както и с другите монитори. Записано е в гаранцията. Второ Бенк са с матрица на Тошиба, трето Сони си имат тяхна матрица от пантивек. Четвърто LG и Philips има нещо вярно, но не е така. На някой модели ползват общи матрици. Гаранцията в България е абсолютно стандартна независимо какво си купиш. Това го пиша за незнам кой си път. Няма гаранция срещу 0 пиксели. Никой не дава, има един модел на Филипс който струва майка си и баща си и само той върви с такава гаранция. Конфузната ситуация, е че няма да им бъде призната гаранцията на хората, които в самото начало са си купили монитори с такава гаранция. После след нареждане от София писменно тя е премахната. Защо никой не ти казва? Има ли такава гаранция срещу нула пиксели да, но не и в България. Да Филипс наистина дават, Самуснг също. За мене обяснението е просто - монитор със второ качество матрици или вносителите купуват мониторите на по-евтина цена от нормалната, при която автоматично елиминират тази гаранция. Трето Бенк е хубав монитор. На работата имам LG 1750S, ами моят Бенк е по-хубав, по-силен контраст, по-силна яркост, но по малък ъгъл на виждане - 140 градуса. Някой ще каже много малък, ами вземе един транспортир и вижте този ъгъл дали е голям или малък. В крайна сметка ако ъгъла на виждане е 170 градуса, вие що не искате да го гледате точно острани? Който ще си купува монитор, трябва да знае следното нещо: асъл хубавите монитори са над 650 лева, хубав контраст и яркост и dvi. Всичко останало под-тази цена е качамак. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 (edited) @Deathzone, имам чувството, че нещо не си доволен от инвестицията си, за да твърдиш, че за тези пари (бях ти посочил няколко примера) не можеш да намериш нещо свястно а и още нещо - над 650 лв ... за 17' или за 19' Edited April 7, 2006 by samkijot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 (edited) @Deathzone, имам чувството, че нещо не си доволен от инвестицията си, за да твърдиш, че за тези пари (бях ти посочил няколко примера) не можеш да намериш нещо свястно а и още нещо - над 650 лв ... за 17' или за 19' Не напротив много съм доволен, по-хубав монитор до 650 лева, не мога да си купя и който да има и dvi и такав контраст. Edited April 7, 2006 by Deathzone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 за 570 лв., 19' -> link1 link2 ... т'ва доста дълго го проучвах, тея дни мисля да отида да го видя на живо (все не ми остава време), да го сравня с няколко други модела, да преценя дали си струва разликата и да купувам вече нещо, че ми писна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 за 570 лв., 19' -> link1 link2 ... т'ва доста дълго го проучвах, тея дни мисля да отида да го видя на живо (все не ми остава време), да го сравня с няколко други модела, да преценя дали си струва разликата и да купувам вече нещо, че ми писна Хубави монитори, нямат dvi. Аз исках да имат задължително dvi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 (edited) Hyundai L90D+ - 619 лв. май беше ... този е с двоен интерфейс ... плащаш 50 лв. повече за него (от 913n). матрицата май беше една и съща @Deathzone, не видях да си посочил модела на тоя benq, дето си го взел Edited April 7, 2006 by samkijot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Май беше FP71+, чесно не си знам къде е книжката ми. Но това е гледам по гаранция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 (edited) днес бях на взгляд в тм2, но нямаше 913n. имаха само от 720n/920n серията .... та - каква е разликата между 913 и 920? и кой модел е по-нов? единственото, което разбрах и в последствие прочетох, е че 913n малко по-ярък, докато 920n от своя страна - по-стабилен (не знам какво е имал в предвид) Edited April 7, 2006 by samkijot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 (edited) Реших какво ще взема.....малко е на магия,но какво да правим. 19" Philips 190X6FB 700:1, 300cd/m2, 8ms, DVI, USB, BLACK, Perfect Panel, SPK, TC099 Цена 705 лв КАкво мислите някой запознат ли е Edited April 8, 2006 by NeSTa_86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 къде в нета мога да проверя кога е произведен даден модел монитор? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 (edited) Реших какво ще взема.....малко е на магия,но какво да правим.19" Philips 190X6FB 700:1, 300cd/m2, 8ms, DVI, USB, BLACK, Perfect Panel, SPK, TC099 Цена 705 лв КАкво мислите някой запознат ли е имам същия и си имам игаранция за 0 пиксела. писмена от вносителя. колкото и да ми намилат в този форум, че такоа животно нема малко се съмнявам да могат да ми я оспорят с некво мизерно "вътрешно разпореждане" след като си има всички подписи и печати на фирмата върху моя екземпляр. а ако опитат и адвокатът ми е човек и той семейство има да храни..... колкото до монитора, радвам му се много.яркостта и контраста са добри, цветовете са адски близки до действителни (сравнено с CRT DELL), но малко по-бледи (може и аз да не съм му доизкусурил настройките). стойката е стабилна.няма някакво огромно подобрение при преминаване от аналогов към цифров интерфейс (всъщност нищо не забелязвам). ограниченията на ъгъла на видимост при мен се усещат съвсем леко и само по вертикалната ос. дизайна му е доста приятен и драйверите са лесно манипулируеми, тонколонките звучат изненадващо добре. Edited April 9, 2006 by mobo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 купих го...малко големичък ми идва,но ще му свика.........поне се надявам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 купих го...малко големичък ми идва,но ще му свика.........поне се надявам Ами честито,със здраве да си го ползваш Аз също съм се насочил към него,тея дни ще ида да видя едно EIZO което е горе-долу същите парички но е 17-ка предполагам че ще грабна Филипса... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 взимай филипса супер лудниоца е.Свикнах му вече на големината,а филмите...........малей нямам думи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 @NeSTa_86 честито за новия монитор, има много як дизайн. Характеристиките се също много добри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 @NeSTa_86 честито за новия монитор, има много як дизайн. Характеристиките се също много добри. Мерси мерси...аз съм много доволен.Не искам да го препоръчвам на никой, защото все пак нямам опит с други монитори,а и ми е само на 1 ден, но останах приятно изненадан. Между другото тонколонките са няква лудница просто........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts