tedy Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Накъсването не знам как да го обясня. Не е прескачане на картината, а сякаш една черта я разделя на две за част от секундата и после се оправя. Случва ми се винаги при входното филмче на Race Driver Grid, защото е доста динамично, но никога при филми със същата динамика. Може пък нещо от видеокартата да е. Не мога да си го обясня. VSync е включен. Успях да го снимам с апарата. И на мен при тия филмчета при вход в игрите чат пат се вижда нещо такова. Предполагам просто VSync не важи за тия филмчета, понеже те не се рендират от енджина на играта, а са просто филмчета. И си ползват вграден в играта плеър някакъв. Ако е само при интрото, какво се притесняваш, важното е като играеш да го няма Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 недостатъците на едия са едни ъгли които в днешно време на са и точкова лоши както преди, а на скъпите матрици мазането...........но в момента трудно някой може да ме убеди, че е разумно да се сипят 1200+ лв за монитор който маже..... raptor2721, малко ще се заям с теб но това е с добри чувства Всичко зависи кой за какво го ползва. Мазането е когато играеш на мега динамични shooter-и... Само че аз никога не играя на такива. И нямам никакво намерение да те убеждавам дали е разумно да дам 2000лв за нещо с което си изкарвам хляба - в момента в който реша ще го направя защото колкото повече текст виждам едновременно толкова по-лесно ще работя. Пространството при мен е от значение и колкото по-малко скролвам нагоре-надолу и колкото по-малко неща трябва да кликам за да се покажат и после да се скрият толкова по-малко време ще губя в кликане, чакане на анимации и толкова по-малко ще ми се натоварват очите. За текстообработка стават и едните и другите само че когато не ми криви цветовете на мен ми е по-комфортно. На 28 милисекунден монитор (Samsung 181T) съм гледал филми без да забележа никакво размазване. Стигаме до това кой за какво го ползва. Аз го ползвам за текстообработка главно слабо ме вълнува дали времето за реакция е 5 или 25 секунди... Искам повече пиксели и по-стабилен образ. Другата добра причина е че кеф цена няма и само да събера пари ще ги ръсна за този монитор - както кучетата си ближат гениталиите - защото могат. Пък и те тъй или иначе ще падат като цени та скоро можем да се засечем в пресечната точка В момента не мога но скоро се надвам леко да им паднат цените а и едни мои клиенти да ми се издължат... Иначе теди е много прав за всичко - всеки си има критерии и преценява какво му е важно а и винаги има хубави идеи как да похарчиш 500лв (и нагоре) освен за по-добър монитор който тъй и тъй не ти е чак толкова нужен. За размера на пиксела също е много вярно това - на мен на лаптопс ми е идеален размера на пиксела: 14" за 1440х1050 а този на 20-ката даже ми е леко едър... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 ....както кучетата си ближат гениталиите - защото могат...... ...и освен това могат да се почешат зад врата с крак...което всъщност и ти може и да можеш...знам ли те... Аз казах по-горе - ако нямах пространственото ограничение във височина, вместо 22" щях да взема 24" с 1920 по ширина, което си е голямо удобство за моята работа...но уви - със стойката моделът идваше с няколко сантиметра по-висок, което бъркаше други мои изисквания в работата ми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 (edited) Спокойно за парите за 30-ката се базиках. 2 добри компютъра с 24-ки TN-ки струват по-малко от свястна 30-ка. За мазането е много сложно. Моя е 5 мс по специкация. Мазане не забелязах докато не пуснах Unreal и ако наистина се играе бързо може веднъж на 10 минути да се забележи, но си го има. Сега не играя Unreal както и други игри като изключим някои стари аркадни игрички и основното и при мен е основното текст, интернет и някое филмче. От беглото ми появаване в hardware.bg форума изключително много ме подразни елитарното общество на хора с монитори над 2 бона гледаши с някакво презрение на TN-ките и едва ли не като някакъв Респром ги изкарват. Сигурно това което ме е подразнило там резонира и тук за което съжалявам, ще се въздържам в бъдеше. Важно обаче е че има хора които заради изказвания против TN-ките едва ли не ще си карат с тръбните доживот. И една добра новина поне за мен. Откакто минах от CRT на TFT виждам доста по-добре. ПП. Midex трябваше тогава да помислиш за 22" с 1920х1080. Има много добри оферти. Midex: На 22" при тази резолюция ми идват малки детайлите...чак от 24" и нагоре стоят добре букви и всичко останало... Edited January 30, 2009 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Дядо, позволи ми сега и аз да те заям....без лоши чувства разбира се Вчера ми каза, че нищо не разбирам и затова нямам оплаквания от монитора си. Колко трябва да разбира човек, че да си направи равносметка за цена>качество>използваемост.... Сега виждам, че пееш моята песен, а тя е - Всекиму според нуждите, всекиму според възможностите Бъзиках се бе момче, виж че бях сложел едно оплезване там. Така е всичко е според нуждите, възможностите и т.н. На жена ми един 19-ка и стига че и остава даже ... само дето не събира достатъчно икони на десктопа и чат пат и го разчиствам ако знаеш колко щастлива беше като и сложих 19ката (преди това беше с 15) - думите и бяха - ехааа сега колко повече файлове ще може да ми събере десктопа.... От беглото ми появаване в hardware.bg форума изключително много ме подразни елитарното общество на хора с монитори над 2 бона гледаши с някакво презрение на TN-ките и едва ли не като някакъв Респром ги изкарват. Сигурно това което ме е подразнило там резонира и тук за което съжалявам, ще се въздържам в бъдеше. Важно обаче е че има хора които заради изказвания против TN-ките едва ли не ще си карат с тръбните доживот. Това са щуротии - не може всеки да кара бентли, не може всеки да си позволи скъп монитор а и разликата в качеството между върховите модели е малка а тази в цените в пъти. То и при процесорите е така... И една добра новина поне за мен. Откакто минах от CRT на TFT виждам доста по-добре. Това го говоря буквално от 5 години насам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 рапторе тия в хардуер-а се движат на друга вълна и тама маса народ плюе инпут лаг-а на Dell 2408wfp и понеже се вълнувах от този монитор търсих най-различни ревюта и мнения и за старата и за новата ревизия докато не попаднах на едно ревю където директно се сравняваха в CS CRT с Dell-a и разликата беше повече от нищожна. И да си задам отново въпросчето към Дядомраз понеже той споменаваше преди за монитор от Америка дали има някаква идея какви са разходите по доставката му до бг ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 ....И да си задам отново въпросчето към Дядомраз понеже той споменаваше преди за монитор от Америка дали има някаква идея какви са разходите по доставката му до бг ? Ми той ще каже, но почти съм сигурен, че солени, той сигурно има предвид, че като и ако ходи там тая година, ще си вземе един между другото. Иначе не си струва специално да поръчваш, разходи, гаранции и т.н., според мен. Освен ако нямаш ходене натам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Е и аз обмислям варианта с ходене ако стане иначе с доставките и тия знам че ще ми излезе доста солено Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Ами то ходене ама нещо тази година се разминах а ужким трябваше есента... Сега напролет ще видим ако не ме мързи много може и да си направя разходката Иначе за доставка ако се съберем няколко човека ще легне по-тънко но после има мито, ддс и т.н. отделно гаранциите. И все пак за някои неща си струва че и отгоре - примерно цифровите апарати са 2-3 пъти по-евтини, колите също но това е друга тема. Аз ако мога да намеря 30"-так тука с едно 20-30% отгоре няма да си правя труда да се занимавам с глупости, виж ако цената е 2х ще се замисля и без това над $1000 за монитор не ми се дават... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 Незнам колко топло гледаш на Refurbished продуктите но на сайта на Dell има Dell 3007wfp-hc и 3008wfp първия е 749$ втория е 1299$ и двата монитора се водят Certified Refurbished и вървят с 3години гаранция,а и с купон закупен от ebay който струва 10$ получаваш 15% отстъпка на всички Refurbished стоки от Dell и цената им спада още Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 (edited) Искам да споделя, че намерих страницата за която толкова пъти бях споменавал в тази и още една тема (в Games раздела). http://www.digitalversus.com/ Сравнение между 2 монитора. Има и между други продукти, но ми се видяха повърхностни. Особено тези за видеокартите. Edited February 8, 2009 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Сайта е интересен, обаче нещо ме съмнява коректността на резултатите. Сравнявам два монитора - Самсунг 2253BW и Самсунг Т220. По принцип трябва да са с еднакви панели, а в сравението разликата е огромна. Във всички тестове, Т220 е по-добър и накрая като стигнах до ъглите, 2253 беше осезаемо по-добър... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Ами може да са различни ревизии на панелите. Както 226BW има 4 ревизии, като последните 3 стават за боклука само, така може и да се е получило тук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Е то и моя се падна с една от кофтито моатрици, ама така тези тестове се обезсмислят, защото не представят реалната картинка на пазара. Поне да бяха дали ревизиите на панелите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 (edited) Не съм за съжаление . Така като гледам се очертава другия месец или ще изчакам още малко . Ако го вземеш ти дай отзиви . Особено се интересувам като телевизор дали дава добра картина . Днес си взех този. Понеже SAMSUNG SM-T220HD беше изчерпан и в трите техномаркета. Като монитор - нямам забележки... Като телевизор - ако се гледа от над 2 метра разстояние - картината е много добра... не съм го пробвал към цифров сигнал, но скоро и това ще стане... щом съм доволен с аналогов сигнал... Edited February 11, 2009 by evil_smith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Считано към днешна дата има ли LCD монитори, които да се продават с гаранция за "0" пиксела за 2 години (поне, дори и да няма опция за удължаване с още 12 м.), а не за 2 часа? Ако да в къде в Пловдив може да се закупи LCD монитор с такава гаранция? И още нещо тъй като не ми е ясно: какво се случва ако имаме един или няколко изгорели субпиксели? (всеки пиксел е съставен от 3 субпикслела - R G B ако не бъркам) Ако по последното е писано се извинявам, че не съм го открил. Всъщност един пиксел е мъртъв, когато му изгорят 3-те субпиксела т.е е повредена електрониката, която ги управлява и трябва да е черен. Ако е бял, зелен, син, червен в такъв случай какъв е статуса на пиксела/субпиксела/? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Всъщност един пиксел е мъртъв, когато му изгорят 3-те субпиксела т.е е повредена електрониката, която ги управлява и трябва да е черен. Ако е бял, зелен, син, червен в такъв случай какъв е статуса на пиксела/субпиксела/? Stuck? Ако е бял, зелен, син, червен, се пуска една програма дето да сменя екрана много бързо и се оправя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 (edited) Stuck? Ако е бял, зелен, син, червен, се пуска една програма дето да сменя екрана много бързо и се оправя. Как се казва тази програма или е сервизна? Това на 100% ли е ефикасно? То и nokia test мисля, че има подобна функция, но не ги сменя чак толкова бързо. Edited March 26, 2009 by tracker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Не мога да ти кажа точно как се казва. Почти на 100% ефективно. Имаше и една друга, която правеше прозорец с много бързо сменящи се цветове, и си го мърдаш там където ти е пиксела. Не на целия екран. Не са трудни за намиране. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Считано към днешна дата има ли LCD монитори, които да се продават с гаранция за "0" пиксела за 2 години (поне, дори и да няма опция за удължаване с още 12 м.), а не за 2 часа? Ако да в къде в Пловдив може да се закупи LCD монитор с такава гаранция? И още нещо тъй като не ми е ясно: какво се случва ако имаме един или няколко изгорели субпиксели? (всеки пиксел е съставен от 3 субпикслела - R G B ако не бъркам) Ако по последното е писано се извинявам, че не съм го открил. Всъщност един пиксел е мъртъв, когато му изгорят 3-те субпиксела т.е е повредена електрониката, която ги управлява и трябва да е черен. Ако е бял, зелен, син, червен в такъв случай какъв е статуса на пиксела/субпиксела/? Philips X6 серията беше дори за 1 изгорял субпиксел perfect panel, но тая серия е доста стара и в България ситуацията никога не е много ясна как стоят нещата с гаранцията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Philips X6 серията беше дори за 1 изгорял субпиксел perfect panel, но тая серия е доста стара и в България ситуацията никога не е много ясна как стоят нещата с гаранцията. Да аз съм с такъв х6 и има 5 години гаранция за изгорял пиксел.За щастие не горят за сега Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 Как се разчитат буквите в моделите на Филипс ? Гледам 20" Филипс в 3 различни магазина има 3 различни модела със сходни показатели. http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09034940 http://www.pic.bg/index.php?id=112&pro...&subcat2=20 http://erabg.com/products/view/category/9/page/2/ Къде е разликата между тези модели 200VW8FB , 200CW8FB , 200AW8FS ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Имам въпрос за широкоекранните монитори. Нали има опция за превключване от пълен екран на такъв формат където от двете страни има черни ленти. Въпроса ми е дали при втория вариант картината е в съотношение 4:3 или 5:4? Или пък третата възможност е картината да излиза според резолюцията (напр. ако пуснеш 1280x960 да е 4:3, а ако пуснеш 1280x1024 да е 5:4)? И всички широкоекранни монитори ли имат тази опция? Най-вече ме вълнува този монитор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Значи за монитори не знам дали може всеки. Но ако видеокартата ти е нВидия в панела и за управление има специална опция за спазване на нейтивната резелюция. Така независимо от резолюцията игратя ще бъде изобразена адекватно. Дори на монитор който има нейтивна резолюция 1920х1200 може да се играят например игри с 800х600, 1024х768 и т.н. Независимо от формата на страните на екрана. Ако съвпада по вертикала прави 2 черни черти отстрани, ако резолюцията е много малка образа се вижда в центъра на монитора а всичко около него е черно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts