root666 Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 Dreamer, kakwo shte kajesh za Samsung 206BW http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09026674 oswen 4e plastmasata mu e nepriqtno blqskawa. Bi li go prepory4al za hora s ograni4en budjet tyrseshti 20 in4a wide monitor? Oshte powe4e 4e cenata mu e padnala dosta za nqkolko meseca i w momenta e dori po niska ot tazi na predshestwenika mu 205BW http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023707 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 В събота взехме 206bw на един френд, добре дава монитора и си струва парите. Покритието на пластмасата не блести на светлината и седи доста добре на бюрото. Нямам забележки и наистина признавам, че дизайна е много добър въпреки, че мен не ме впечатляваше особено. Матрицата вътре в актуалните бройки не е Самсунг а CPT - същото важи за 205BW както и почти всички останали марки. Но дава добре, почти няма backlight bleeding и черното е нормално - нито много добро нито лошо. 205BW е по-добре заради стойката (движи се на височина), но 206BW е по-евтин и по-красив. Така или иначе 206BW го няма в Пловдив за момента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) Някой друг широкоекранен ЛСД /за предпочитане е 20"/ за около 500лв. да предложите Нещо не съм фен на съмсунг п.п. че сегашното LCD Sony SDM-HS95 19"ка ми писна :Д и имам мерак за широкоекранен. Edited July 27, 2007 by Rubbish Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
root666 Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) Primerno Philips LCD 200WS8FB Wide . Ako namerish kyde go imat w nali4nost da gowidim kak e najiwo, 4e ne mi se dawat 500 lewa za neshto deto ne sym go widql. W SmartSystems stawa samo s pory4ka i kaparo. Edited July 27, 2007 by root666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 20": http://213.91.203.161/most/Item.aspx?itemid=34833 http://213.91.203.161/most/Item.aspx?itemid=36029 http://213.91.203.161/most/Item.aspx?itemid=34735 Цената е без ДДС. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Аз ти предлагам този или пък този Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
root666 Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Аз ти предлагам този или пък този A we kolega, hubawo predlagash, ama kaji kyde gi ima w nali4nost bez pory4ka, 4e rabotata stana malko kato w komunizma deto se 4akashe oshte ot we4erta pred magazina za telewizori... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) здравейте. вчера най-найкрая успях да си взема и аз мониторче, но днес се появи много странен проблем. като го закачих вчера всичко беше ок и си бачкаше на 75hz, но днес е на 60 и нямам възможност даже да избера 75 ето ви и картинка ако някой може да предложи някакво решение нека пише, тъй като дразни очите и не ми харесва като "графика" ] едит: под виста всичко е ок ;( Edited July 27, 2007 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) A we kolega, hubawo predlagash, ama kaji kyde gi ima w nali4nost bez pory4ka, 4e rabotata stana malko kato w komunizma deto se 4akashe oshte ot we4erta pred magazina za telewizori... Да ти кажа колега невярвам някъде да ги има в наличност.Такива монитори много малко хора купуват и за това ли някой ги има на склад.Обаче невиждам какъв е проблема да се поръча и да го доставят? здравейте. вчера най-найкрая успях да си взема и аз мониторче, но днес се появи много странен проблем. като го закачих вчера всичко беше ок и си бачкаше на 75hz, но днес е на 60 и нямам възможност даже да избера 75 ето ви и картинка ако някой може да предложи някакво решение нека пише, тъй като дразни очите и не ми харесва като "графика" ]едит: под виста всичко е ок ;( Да не ти трепти монитора колега или просто само ти дразни очите?Питам защото аз лично видях 2 ЛСД-та Самсунг които на 75 херца работят като обикновен монитор на 60 херца.Може да са били и нещо дефектни незнам.Или пък ако ти дразни очите от друго може просто да не си свикнал.Аз 1 месец докато превключа от ЦРТ на ЛСД очите ми бяхя все едно съм гледал в електрожен.Така че почакай малко да се адаптират и очите ти.Иначе моя спокойно си бачка на 60 херца и не се усещат! Edited July 27, 2007 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ways Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 HP L1965 - Идеален е! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) Да не ти трепти монитора колега или просто само ти дразни очите?Питам защото аз лично видях 2 ЛСД-та Самсунг които на 75 херца работят като обикновен монитор на 60 херца.Може да са били и нещо дефектни незнам.Или пък ако ти дразни очите от друго може просто да не си свикнал.Аз 1 месец докато превключа от ЦРТ на ЛСД очите ми бяхя все едно съм гледал в електрожен.Така че почакай малко да се адаптират и очите ти.Иначе моя спокойно си бачка на 60 херца и не се усещат! проблемът се реши като махнах отметката на hide modes that this monitor cannot display. сега вече и монитора показва, че бачка на 75hz. обаче разлика поне аз не усещам и явно си прав, че не съм свикнал с ТФТ, тъй като реално чак тази вечер се застоях повече от 10минути Edited July 27, 2007 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 здравейте. вчера най-найкрая успях да си взема и аз мониторче, но днес се появи много странен проблем. като го закачих вчера всичко беше ок и си бачкаше на 75hz, но днес е на 60 и нямам възможност даже да избера 75 ето ви и картинка ако някой може да предложи някакво решение нека пише, тъй като дразни очите и не ми харесва като "графика" ]едит: под виста всичко е ок ;( на LCD няма разлика между 60 и 75. Аз моя го карам на 60, макар че може и 75. Няма никаква разлика за очите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) Да за херцовете няма никаква разлика. Само на 100херцовите ЛСД-та се вижда разлика. Иначе за сега само на HP ми харесва дизайна. Другите са много семпли, евтино изглеждащи Макар, че все още се чудя дали да мина на широкоекранен. Понеже и сегашното ЛСД си ми върши работа и дизайна си ми допада, не е стандартен... Само самсунг и ХП имат по-различен дизайн. Но пък на самсунг нямам много вяра в качеството пък и до ХП не съм се докосвал. Edited July 27, 2007 by Rubbish Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 проблемът се реши като махнах отметката на hide modes that this monitor cannot display. сега вече и монитора показва, че бачка на 75hz. обаче разлика поне аз не усещам и явно си прав, че не съм свикнал с ТФТ, тъй като реално чак тази вечер се застоях повече от 10минути И аз съм със Самсунг и забелязах същото нещо- при първо запалване на монитора си работеше на 75, но след това изведнъж повече не се видяха , Но херците при ЛСДта не играят така че нп Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 (edited) И аз съм със Самсунг и забелязах същото нещо- при първо запалване на монитора си работеше на 75, но след това изведнъж повече не се видяха , Но херците при ЛСДта не играят така че нп При мен пък винаги си ми присъства 75 херца в дропдауна и не е изчезвало, и въпреки това винаги на 60 Хц го гледам, няма смисъл от 75, правих визуални тестове, 0 разлика видях между 60 и 75. И аз съм с Самсунг. Между другото моя монитор ми отесня по хоризонтала. Никога не съм мислел, че ще поискам нещо != от стандартен 4:3/5:4 монитор, но следващия ми монитор ще е Wide почти със сигурност. Според мен ще е доста по-удобно, обикновено човек върти очи и по-лесно по хоризонтала и колкото повече неща имаш разположени в това направление, според мен е по-добре. Тесен ми се вижда тоя, и доста висок (5 : 4) Edited July 31, 2007 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 1, 2007 Share Posted August 1, 2007 Днес си взех Dell 20" Wide 2007WFP от ЦАПК Прогрес. Изчетох тонове инфо за този монитор и се оказа, че Dell сменят матриците S-IPS/*VA. Специално на място исках да ми покажат кашона и... серийният номер завършва на L, ревизията е 04, произведен в Чехия, което означава S-IPS матрица. Монитора е изключителен. Препоръчвам го на всеки, който е решил да вложи парите си в нещо добро. Дизайна е уникален, има си S-Video, DVI, USB, в комплекта има и последните 2 кабела. Зрителния ъгъл е 178 градуса и си запазва контраст, но то и тук се вижда. Резолюцията е 1680х1050 и малко трудно привиквам към нея, но ще се свикне. Цената му е към 750 лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
root666 Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Днес си взех Dell 20" Wide 2007WFP от ЦАПК Прогрес. Изчетох тонове инфо за този монитор и се оказа, че Dell сменят матриците S-IPS/*VA. Специално на място исках да ми покажат кашона и... серийният номер завършва на L, ревизията е 04, произведен в Чехия, което означава S-IPS матрица. Монитора е изключителен. Препоръчвам го на всеки, който е решил да вложи парите си в нещо добро. Дизайна е уникален, има си S-Video, DVI, USB, в комплекта има и последните 2 кабела. Зрителния ъгъл е 178 градуса и си запазва контраст, но то и тук се вижда. Резолюцията е 1680х1050 и малко трудно привиквам към нея, но ще се свикне. Цената му е към 750 лв. RIP, от София ли го взе, да знаеш някоя пловдивска фирма да го предлага ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 ... колко ms е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 (edited) От София, да. Иначе нямам представа в Пловдив кой е дилъра, но в София вносители на DELL са ЦАПК Прогрес и Индекс-България. Принципно монитора се намира доста трудно и е с поръчка, като пристига до 1 месец. Така ми казаха и тези от Прогрес по телефона, а като отидох на следващия ден в офиса да го поръчам се оказа, че има 2 бройки в склада. Капарирах и на следващия ден го взех. Т.е. в момента има 1 останала бройка в Прогрес, а в Индекс-България нямаше и цената беше 780 лв. с 50% предплата. Ако искаш им се обади и питай за представители в Пловдив. Botev1912, това е интересното. Монитора е с 16ms реакция, но GTG е 6ms, което ще рече че няма никакви проблеми при игрите и филмите. Беше ми малко притеснено, но след тест снощи го потвърждавам. Ето и две снимчици от снощи - цък и цък. Edited August 2, 2007 by RIP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 аз имам един въпрос. онзи ден сутринта преди работа си включих пц-то и всичко си беше ок, след което го спрях и отидох на бачкане. вечерта обаче като го пуснах пак целият екран на монитора даваше само бяло вчера го занесох на сервиз, но ми е интересно какъв е проблемът и дали ще се оправи, или само ще го закрепят и ще се ходи по сервизи докато е в гаранция моделът е samsung 931c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Сигурен ли си, че не е от видеокартата или от кабела? При изключен кабел пак ли дава само бяло? Меню-то работи ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 (edited) аз имам един въпрос. онзи ден сутринта преди работа си включих пц-то и всичко си беше ок, след което го спрях и отидох на бачкане. вечерта обаче като го пуснах пак целият екран на монитора даваше само бяло вчера го занесох на сервиз, но ми е интересно какъв е проблемът и дали ще се оправи, или само ще го закрепят и ще се ходи по сервизи докато е в гаранция моделът е samsung 931c И ти като мен късметлия го даваш и аз затва невзимам Самсунг каквото и да било.Хубави са ма дават дефекти и ти си поредния "късметлия". Аджеба как да разбера каква ми е матрицата на монитора?А именно едната била на тоя производител другата на друг и т.н.? Edited August 3, 2007 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Аджеба как да разбера каква ми е матрицата на монитора?А именно едната била на тоя производител другата на друг и т.н.? За съжаление всички го правят. Жалкото е, че и самсунг влязоха в играта, но добрата страна е, че поне на повечето им модели си пише и човек ако не иска не взима. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Сигурен ли си, че не е от видеокартата или от кабела? При изключен кабел пак ли дава само бяло? Меню-то работи ли? не е от видеокартата или кабела. като изключа кабела пак е бяло и менюто не бачка в сервиза не ме разпитваха как е станало и кво е станал. само като им казах, че дава бял екран постоянно и не се обяснявахме повече ами направо го взеха. спредполагам, че са им носили и други такива и затова не ме разпитваха по обстоятелсвено. @jozo, и аз не мислех да взимам самсун, но като дизайн ми харесаха само 2 самсунга. този и още един, но другия беше само 17ка и затова взех този. казаха, че до 1 седмица ще е готов и се надявам наистина да е така, понеже съм с една 15ка ся и е просто ужас Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burbeng Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 аз използвам acer 1916 was вече 6 месеца без проблем има страхотна картина (мразя самсунг калпава марка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts