DON_CHEFO Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 (edited) според мен това е много по-кофти. Друго си е по време на игра или филм да натиснеш копчето и да го направиш както си искаш Aми на мен ми е супер за всяка игра. Каквато и да е сватлината в нас все добре ми се вижда. Много съм доволен от мониторчето. Казаха че мога и малко неща аз да попипна но не искам поне на този етап. Не съм и с линукс така че за сега това не е проблем така е, но всеки си преценява самкато човек би искал да му е красиво - прави жертви за power user е тръдно да се преглътне липсата на контроли по всяко време, а и идва въпроса, че софта на Самсунг липсва за Linux... макар, че то корекции се правят и през драйверите за видеокартата. Гледам си по-навътре в нещата та въпроса ми е. Що е туй кристална матрица и каква е разликата с активната такава. Ако има грешни термини се извинявам Edited December 22, 2006 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Aми на мен ми е супер за всяка игра. Каквато и да е сватлината в нас все добре ми се вижда. Много съм доволен от мониторчето. Казаха че мога и малко неща аз да попипна но не искам поне на този етап. Не съм и с линукс така че за сега това не е проблем Гледам си по-навътре в нещата та въпроса ми е. Що е туй кристална матрица и каква е разликата с активната такава. Ако има грешни термини се извинявам Възможно е да са имали предвид, че едните монитори са матови (по-добре), а другите имат стъкло пред матрицата (прави впечатление за по-ярки цветове, но реално са по-невярни и светлината се отразява в стъклото като при CRT = sux). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
medeniqt Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 днес бях в техномаркет 1 и си взех PHILIPS 190C7FS, много съм доволен от него за няколкото часа от които го претежавам ,обаче нещо още немога да се преборя с настройките му. Въпреки това е много яко да бачкаш на такъв звяр. Обаче като бях беше останал само той , още няколко 17 и за тва се спрях на него иначе исках да си взема самсунг 920Н ама както и да е по доволен съм че взех този супер е Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 днес бях в техномаркет 1 и си взех PHILIPS 190C7FS, много съм доволен от него за няколкото часа от които го претежавам ,обаче нещо още немога да се преборя с настройките му. Въпреки това е много яко да бачкаш на такъв звяр. Обаче като бях беше останал само той , още няколко 17 и за тва се спрях на него иначе исках да си взема самсунг 920Н ама както и да е по доволен съм че взех този супер е и аз съм с модел от тази /s/ серия, само че с 17" вариянт, също съм много доволен от този монитор мн ме кефи : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 (edited) Значи днес бях в Техномаркет Европа да видя модела който си харесах Самсунг, да го видя как е на живо как рабори контраст всичко. Всичко беше ок до момента в който забелязах че на мострата имаше изгорял пиксел точно посредата на екрана, чесно казано модела мн ми харесва най вече заради цената щото има монитори с далеч по кофти харектеристики от тоя но въпреки тва мн по скъпи. Та въпроса ми е колко пиксела трябва да имаш изгоряли за да ти сменят монитора, примерно ако е един. И дали воще си струва да си купиш самсунг Edited January 3, 2007 by 5starGeneral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Ами това е и причината да го има само в Пловдив Останал е само тази бройка. Ориентирай се към 931C или подобен модел. Ако искаш по-малко пари да дадеш Philips 190S7 е много на далавера особено в Ролдекс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Какво е това. Около НГ се скъса да се появява. И сега пак изчезна. Май ще се ходи до техномаркета http://img182.imageshack.us/my.php?image=p...monitoraxk8.png Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Какво е това. Около НГ се скъса да се появява. И сега пак изчезна. Май ще се ходи до техномаркета http://img182.imageshack.us/my.php?image=p...monitoraxk8.png Прилича ми по-скоро на windows-ски бъг, не е хардуерно. Всъщност е 1:1 с "Alternative Text", просто я няма вътрешността Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 (edited) ми щом излиза на скрийншота е или от видео картата или някакъв софтуерен проблем, но абсурд от монитора Edited January 9, 2007 by Botev1912 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Прилича ми по-скоро на windows-ски бъг, не е хардуерно. Всъщност е 1:1 с "Alternative Text", просто я няма вътрешността А на български :) ми щом излиза на скрийншота е или от видео картата или някакъв софтуерен проблем, но абсурд от монитора Това е друга приказка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 А на български :) Това е друга приказка Това е много меко казано Несериозно да търсиш помощ по този въпрос точно в тази тема. Много ясно, че това не е от монитора. На български simbata искаше да каже tooltip - това е като когато задържиш мишката някъде по екрана и изскача едно малко жълто такова , лентичка, но то си е баш прозорче в технически термини, има си и падаща сянка, именно нея виждаме на шота, но без съдържанието с жълтия фон. Последно когато видях такова нещо, беше червей някакъв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Само да питам някой има ли впечатление от Hanns-G като цена изглеждат актрактивни но също така и съмнителни откъм качество.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Само да питам някой има ли впечатление от Hanns-G като цена изглеждат актрактивни но също така и съмнителни откъм качество.. Ъгъл на видимост - 150/135, това трябва да ти е достатъчно Панелите си го произвеждат сами от фирмата майка - HannStarr. Ако не ти е проблем ориентирай се към Philips 190S7FS за 411лв с DVI... http://sms.bg/catalog/product_info.php?products_id=3042 Или Samsung 920N в ера за 410лв... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Аз питах чисто информативно иначе ако стане далаверата 920н ми се вижда добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Аз питах чисто информативно иначе ако стане далаверата 920н ми се вижда добре Ами реално колкото и странно да звучи има доволни от тези монитори, можеш да видиш мноооого мнения в коментарите на newegg: http://www.newegg.com/Product/ProductList....;SubCategory=20 (гледай яйцата и цъкай на тях) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Според мен Acer е по-добре от Hanns-G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 И за мен Accera е по-добър,имам няколко приятели с такива и не са мръднали в сравнение с другите,но знайте едно от мен,от майстор съм го чувал,този тип минитори е нова технология и не са разработени добре и още са нестабилни и дават дефекти,но след още около 5 години ще са по олегнали като качество,затова електроннолъчевата тръда си е за предпочитане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Miro. Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 (edited) Az sam sus CTX SAB801 17"TFT plasma i za 5 godini ne mrudnal.Moje da se vurti na vsi4ki posoki. Nqmam predstava kolko struva no e dosta dobur. :smile: Edited February 17, 2007 by .Miro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Az sam sus CTX SAB801 17"TFT plasma i za 5 godini ne mrudnal.Moje da se vurti na vsi4ki posoki. Nqmam predstava kolko struva no e dosta dobur. :smile: CTX и добър монитор са две взаимно-изключващи се понятия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Miro. Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 (edited) CTX и добър монитор са две взаимно-изключващи се понятия. Pridobil si lo6o vpe6atlenie ot starite baraki det gorqt sled prez 1 godina.LCD-tata im (pone moeto) sa naistina dosta dobri. Edited February 17, 2007 by .Miro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Pridobil si lo6o vpe6atlenie ot starite baraki det gorqt sled prez 1 godina.LCD-tata im (pone moeto) sa naistina dosta dobri. При марки като СТХ всичко е до бройка - естествено че ако случиш на добра бройка няма да имаш проблеми - неприятното е когато ти се падне от дефектните бройки!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 Търся LCD монитор, 19" 2/4ms. Ще се ползва за графичен дизайн и видеомонтаж. Знам колко струват добрите решения, но търся нещо бюджетно, да кажем до 500 лв., но едва ли ще стигна до тази сума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 Търся LCD монитор, 19" 2/4ms. Ще се ползва за графичен дизайн и видеомонтаж. Знам колко струват добрите решения, но търся нещо бюджетно, да кажем до 500 лв., но едва ли ще стигна до тази сума. http://www.kkelectronics.com/products.php?...mp;grupaswe=030 102. SAMSUNG SM-970P (LS19VDPXHQ) цена с ДДС: 699.00 лв. 103. SAMSUNG SM-970P BL (LS19VDPXBQ) цена с ДДС: 799.00 лв. 104. SAMSUNG SM-971P BL (LS19MBPXFV) цена с ДДС: 759.00 лв 50. PHILIPS 190P7ES цена с ДДС: 729.00 лв NEC 19" LCD 1970NX/BL; S-IPS TFT; 250cd/m2; 800:1; 18ms; DVI-D; D-SUB Цена: 699.00 BGN без ддс NEC 19" LCD 1970NXp/BL; MVA TFT; 250cd/m2; 800:1; 20ms; DVI-D; D-SUB Цена: 599.00 BGN без ддс Това са ако искаш цветове. Ако не те устройва харесваш си даден монитор на Samsung или BENQ и взимаш него стига да не е с матрица на ЛГ Филипс, тъй като те са по-зле като дефолтна калибрация. За евтините модели на НЕК не знам на какво ниво идват фабрично. Ако все пак решиш да минеш тънко погледни най-новия модел на Samsung: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09026369 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 21, 2007 Author Share Posted February 21, 2007 Ако все пак решиш да минеш тънко погледни най-новия модел на Samsung: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09026369 Имат ли го в наличност ? Днес трябва да купя монитор 19'' до 500 лева и този ми изглежда много добър за цената Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 Имат ли го в наличност ? Днес трябва да купя монитор 19'' до 500 лева и този ми изглежда много добър за цената Имат го в магазина до метро. Струва ми се прекалено добра цената за модел, който е нов, има подобен външен вид и е внесен преди седмица! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts