Runner Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Проблема е следния: При филми и при музика, не се чуват задните и центръра. Работят само предните 2 и буфера. При пускане на теста то контрол панела на Creative, всички колони работят. Някакви идеи? Пробвал съм 2 вида драйвери, различни програми за просвирване на музика и филми, но положението си остава същото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Ами значи всички песни са стерео и затова е нормално да се чуват само двете странични.Някои колони имат настройки да се нагласят да се чуват всички но звука няма да е 5.1.Пробвай някой филм но трябва да имаш AC3 и ще се чува от всички.Знам от личен опит-няма нагласяне.Виж някой може и да знае някакво нагласяне но песента ако не е 6 канала каквато и програма да пускаш за 5.1 не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Ами не е така, защото в нас всичко, което съм пуснал до сега си върви поне в 4.1, за центъра е вярно, че върви само при филми с 5.1 звук и в уинамп примерно, с необходимите плъгини. А и аз както казах, пробвах всичко на това пц, но така и не се пуснаха задните колони - ни при филми, ни при нищо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 И аз имам подобен проблем. Колоните са ми същите, само че звука е вграден ac'97 (все още ). При мен е при игрите, и особено при ралита...задните колони просто ту издават звук, ту не издават. И даже не мога да определя тоя звук дали би трябвало да е моята кола (демек тва което възпроизвеждат предните колони) или са околни шумове.... тва го има най-вече на Toca Race Driver 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Щом на тест всичко работи къде ти е проблема? За плъг-ина(на Winamp) виждаш ли как се сещаш. За въпроса на Leper_Messiah виж дали не си задал някакъв envoirment на звука ,ако е така го изключи и пробвай пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Ами там е работата, че не е от плъгина, има някакъв друг проблем. При абсолютно всичко работят само 2те колони, само при теста работят 5-те... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Ами аз пак ще попитам какъв е проблема?При източник 5.1(тоест 6 канала) от файл(тестовия) който е(примерно)на HDD-то, теста е коректен(всички колони "обаждат").Еееее..... сега при файл 2.0(СТЕРЕО) който е пак там някъде какво би трябвало да чуем(или по-скоро колко?)? Два канала-две колони. 6 канала-шест колони. Сега ,ако искаш обаче от стерео да получиш 5.1 няма да стане.Но може от стерео да "пуснеш" всичките колони.Най-лесно става с плеъра на Creative- "Creative Play Center". От менюто му: Open->Play From My Computer ->Open File, и браузваш за файл(може аудио,видео, каквото ти е кеф).След като се стартира "отваряш" капака му от дясно(само ако плеъра се намира в "МАЛЪК" режим) и на бутона (CMSS) маркираш на ON.Сега можеш да споделиш вече какъв е резултата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 10, 2006 Author Share Posted January 10, 2006 Това още не съм го пробвал, но ще търся други решения преди да го направя. Само за сравнение, имам друго пц, с подобна конфигурация - Live и Inspire 5100 - нещата, които при мен вървят в 4.1 или 5.1, при "проблемното" пц вървят в 2.1 и то без видима причина. На моето пц не съм правил никакви допълнителни настройки или плъгини... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Я отиди на Creative Audio Console - CMSS 3Dи ми кажи какви са ти там настройките? Кажи ми също и при Bit Acurate какви са ти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Ами там е работата, че не е от плъгина, има някакъв друг проблем. При абсолютно всичко работят само 2те колони, само при теста работят 5-те... Може ли да ми дадеш тоя тест и аз да го пробвам.Едно време имах но го изтрих.А тоя creative play center некой може ли да ми го даде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.