Rise_of_Day Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Въпросът ми е следния: Каква честота трябва да е AGP шината? При полужение, че FSB шината е клокната на 220 Mhz. или общо е 440 Mhz. По defaul - FSB щината е на 200 Mhz. друканална или 200+200=400 Mhz., а AGP шината работи на 66 Mhz. След клока на FSB шината не е ли редно и AGP шината да се вдигне, та въпроса ми е с колко??? П.П. Нека да отговарят хора само, които разбират от тези работи !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Редно е да се вдигне само ако не може да се заключва, тоест да си седи на едни и същи мегахерци. Съветвам те да не я вдигаш, щото като нищо ще ти изгори я слота, я видеото... Ефект от вдигането на шината няма, или е много малък, така че няма смисъл да си рускуваш видеото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Редно е да се вдигне само ако не може да се заключва, тоест да си седи на едни и същи мегахерци. Съветвам те да не я вдигаш, щото като нищо ще ти изгори я слота, я видеото... Ефект от вдигането на шината няма, или е много малък, така че няма смисъл да си рускуваш видеото. не само видеото , а АГП-шината тръгва нагоре и ПЦИ - шината а тогава рискува и много други неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Ако нямаш PCI/AGP Lock при 440Мхз FSB честотата на AGP-то е 73Мхз а на PCI 37Мхз.Честотите може да ги гледаш чрез Everest Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Въпросът ми е следния: Каква честота трябва да е AGP шината? При полужение, че FSB шината е клокната на 220 Mhz. или общо е 440 Mhz. По defaul - FSB щината е на 200 Mhz. друканална или 200+200=400 Mhz., а AGP шината работи на 66 Mhz. След клока на FSB шината не е ли редно и AGP шината да се вдигне, та въпроса ми е с колко??? П.П. Нека да отговарят хора само, които разбират от тези работи !!!!!!! AGP - 66 или 67 друго не е за препоръчване Има тема за такива неща http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=4849 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise_of_Day Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Благодаря на всички!!!!!!! От всичко казано до тук мисля, че не е разумно да се пипа AGP шината, дори и след клок на FSB шината. Отново Благодаря на всички !!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Да, до правилен извод си стигнал.. Само дето ми е смешен самият ти въпрос При старите (и евтините) дъна, функцията за заключване на AGP/PCI шините (т.е да не се влиаят от FSB шината) липсва напълно. Казвам го информативно да го знаеш ако се опитваш да overclock-неш такова.. Мога да дам пример за такива дъна.. Тъй като съм им собственик - Gigabyte 7VKML, Gigabyte 7VT600 1394. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.