Jump to content
BulForum.com

Каква честота трябва да е AGP шината?

Recommended Posts

Въпросът ми е следния: Каква честота трябва да е AGP шината? При полужение, че FSB шината е клокната на 220 Mhz. или общо е 440 Mhz.

По defaul - FSB щината е на 200 Mhz. друканална или 200+200=400 Mhz., а AGP шината работи на 66 Mhz.

След клока на FSB шината не е ли редно и AGP шината да се вдигне, та въпроса ми е с колко???

П.П. Нека да отговарят хора само, които разбират от тези работи !!!!!!!

Редно е да се вдигне само ако не може да се заключва, тоест да си седи на едни и същи мегахерци. Съветвам те да не я вдигаш, щото като нищо ще ти изгори я слота, я видеото... Ефект от вдигането на шината няма, или е много малък, така че няма смисъл да си рускуваш видеото.

Редно е да се вдигне само ако не може да се заключва, тоест да си седи на едни и същи мегахерци. Съветвам те да не я вдигаш, щото като нищо ще ти изгори я слота, я видеото... Ефект от вдигането на шината няма, или е много малък, така че няма смисъл да си рускуваш видеото.

не само видеото , а АГП-шината тръгва нагоре и ПЦИ - шината а тогава рискува и много други неща :)

Въпросът ми е следния: Каква честота трябва да е AGP шината? При полужение, че FSB шината е клокната на 220 Mhz. или общо е 440 Mhz.

По defaul - FSB щината е на 200 Mhz. друканална или 200+200=400 Mhz., а AGP шината работи на 66 Mhz.

След клока на FSB шината не е ли редно и AGP шината да се вдигне, та въпроса ми е с колко???

П.П. Нека да отговарят хора само, които разбират от тези работи !!!!!!!

AGP - 66 или 67 друго не е за препоръчване :D

Има тема за такива неща

http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=4849

Благодаря на всички!!!!!!! От всичко казано до тук мисля, че не е разумно да се пипа AGP шината, дори и след клок на FSB шината.

Отново Благодаря на всички !!!!!!!!!!

Да, до правилен извод си стигнал..

Само дето ми е смешен самият ти въпрос :laughing1: :laughing1: :laughing1: :laughing1:

При старите (и евтините) дъна, функцията за заключване на AGP/PCI шините (т.е да не се влиаят от FSB шината) липсва напълно.

Казвам го информативно да го знаеш ако се опитваш да overclock-неш такова..

Мога да дам пример за такива дъна.. Тъй като съм им собственик - Gigabyte 7VKML, Gigabyte 7VT600 1394.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...