Jump to content
BulForum.com

Грипна ваканция до две седмици

The_DeViL_F

Recommended Posts

abe mn qsno 4e u4itelite 6te kajat da ne se nadqvate...kvo iskate da vi kajat dano dano bratq i na men ne mi se ide ...

еми някои мои учители ми го казаха днеска... И те се надяват да има , за да могат малко да си починат от нас....

Edit: ако не се лъжа миналата година обявиха грипната към 3 следобед. Значи има още някакъв шанс...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply
Ся се връщам от даскало и класната каза да не се надяваме много...(уча в механото)

абе Tomahawx как стоят нещата в механото че и аз уча там обаче подпомагам за ваканцията и има ли много болни даскали, ученици ? А за ваканцията ако не дадат дано гръм да го удари министъра, ще има пак като миналата година да званиме ваф Хей :punk

emi teq tvoi u4iteli koito sa ti go kazali qvno ne sa ot nai-dobrite u4iteli...az pone sum sviknal na tupite suhari v angliiskata i ot tam sum siguren 4e max 1/2 u4iteli biha kazali en6to takova ...i za tqh mi se struva dosta nevuzmojno vse pak da go kajat...kakto i da e offtopica zavladqva... :)

kato nikoi ne znae 6to da pi6e...

ps. gotin 1vi post :)

абе Tomahawx как стоят нещата в механото че и аз уча там обаче подпомагам за ваканцията и има ли много болни даскали, ученици ? А за ваканцията ако не дадат дано гръм да го удари министъра, ще има пак като миналата година да званиме ваф Хей :punk

Амии.. в моя клас имаше само 3ма отсъстващи , от учителите , при които имахме неска нямаше болни , ма кат знам кво е през междучасията по принцип и като видях кво е неска определено трябва да има ваканция.. :)

Грипът затваря всички училища

За първи път национална ваканция в страната

[ 2007-01-22 ]Жасмина Желязкова

Национална грипна ваканция ще бъде обявена най-вероятно още днес на среща на министъра на образованието Даниел Вълчев със здравни експерти. Общо 403 училища в цялата страна са разпуснати, защото всеки трети ученик е с грип, много са и болните учители. Искания за ваканции заради многото болни пристигат всеки ден и растат лавинообразно. Това ще е първата национална грипна ваканция след 1989 г., обясни д-р Ангел Кунчев, който от 2001 г. е ръководител на отдела "Противоепидемичен контрол" в Министерството на здравеопазването. Той каза, че в над 20-годишната му практика като епидемиолог не помни да е имало случай всички учебни заведения в страната да бъдат разпуснати заради грип. "Не знам дали е удачно да стигаме до такива крайни мерки предвид това, че в Северна България например все още е ниска заболяемостта", коментира д-р Кунчев. Той обясни, че грипният вирус "Уисконсин" не е по-различен от другите грипни щамове и по принцип грипът разболява масово. "В случая високите температури са основната причина грипът да се разпространява толкова бързо и масово", каза още епидемиологът. Той няма да присъства на срещата с образователния министър, защото има ангажимент към обучение за птичия грип.

В Министерството на образованието днес ще се решава и дали да се продължат грипните ваканции в някои от най-засегнатите общини. Епидемия е обявена в 3 области - Сливен, Стара Загора и Ямбол, и 13 общини - Айтос, Благоевград, Бургас, Димитровград, Карнобат, Кюстендил, Нова Загора, Кюстендил, Приморско, Рила, Симеоновград, Симитли, Тетевен, Троян, Тополовград, Харманли, Хасково.

От днес грипна епидемия се обявява и в София. Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (СРИОКОЗ) не препоръчва ваканция, защото само в едно училище са болни една трета от учениците, в останалите средният процент на отсъстващите заради грип е под 10%. В градовете с епидемия има ограничителни мерки - препоръчва се да се отменят масовите мероприятия, в лечебните заведения са спрени свижданията, плановите операции, детските и женските консултации, както и профилактичните ваксинации. Специалистите препоръчват болните да не се лекуват сами, защото изчакването може да е много опасно и грипът води до усложнения - развиват се бронхити, бронхиолити и пневмонии. Анализите показват, че при грипни епидемии се разболяват 30-40% от населението, като болестта се развива бързо - за 24 до 48 часа.

тцтц..

Добре как могат да кажят че само 12% са болни?Като липсват супер много о0 . Миналата седмица в нашият клас са били само 13 човека от 26 през цялата седмица >.<

Министъра в момента е на среща със здравни експерти.Съмнявам се, че в цялата страна ша са обяви ваканция щото в северна България заболеваемостта е още ниска, ама за южна положението е друго :) Таа с една дума чакаме ...

utre v 11 6te re6at 4e 6te re6at v srqda v 12 i v 4tuk v 3 i nakraq nqma da ima..! :) az pone v momenta si mislq 4e nqma da ima

aide koito dava nekvo info da kazva ot kude e :)

има нещо вярно в тая работа

Едит: Комисията за борба с грипа в Пловдив ще решава на 23 януари в 11 часа дали да бъде обявена грипна ваканция в цялата област(относно Пловдив)

Еми аз цял ден слушам абсолютно всички новини по Радио Пловдив.. :D

Явно утре сме си на даскали и ще слушаме новините в 12,за да видим какво са решили!

Не ни остава друго освен да се надяваме!

АХАХА!!! Как във всички училища ги няма по 10-12 човека в клас само в английската липсват по 1-2-ма...

Според мен вече трябва да се примирим, че ваканция няма да има. Ако беше толкова наложително да има щеше да се реши още днес, а не да го отменят за вторник, петък или шестък ;).

АХАХА!!! Как във всички училища ги няма по 10-12 човека в клас само в английската липсват по 1-2-ма...

Според мен вече трябва да се примирим, че ваканция няма да има. Ако беше толкова наложително да има щеше да се реши още днес, а не да го отменят за вторник, петък или шестък ;).

Просто заседанията на ХЕИ по принцип за в Вторник и Четвъртък!

Ако някой има сигурно инфо да пише ,а не само да налучкваме ! ! !

Няма смисъл да трупаме излишни постове .

S risk da povtorq dumite si i da me pomislqt za nqkva utrepka deto ne hodi na daskalo prizovavam vsi4ki u4enici utre da ne hodqt na u4ili6te.

Няма как щъ неща трябва да ходя ..Много неизвинени имам пък личният лекар няма свободни часове до петък о0 и на сичкото отгоре съм болен..Миналата седмица не ходих на училище ама тая като нямам бележка....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...