Jump to content
BulForum.com

Aвтопаякът е НЕЗАКОНЕН

Akeyzerr

Recommended Posts

Предлагам на Вашето внимание едно становище на юрист относно Автопаякът(сори за правописните грешки, не съм го писал аз):

АВТОПАЯКЪТ Е НЕЗАКОНЕН

Забранителен и указателен Знак, който поставя "Паркинги и гаражи" ЕООД или друга Общинска фирма в смисъл, че е забранено паркирането, както и служебен телефон за връка е НЕЗАКОНЕН.

Такъв знак в ЗДвП и Правилника за неговото прилагане НЯМА.

Противоправно е с наредба гласувана от Общински съвет да се превишават норми установени със закон.

За поставяне на знак регулиращ движението по улиците е необходимо да има предварително писмено съгласуване с органите на “Пътна полиция “ към съответното РДВР/РПУ на МВР. Тези изменения в схемата на пътните знаци на територията на Общината, трябва да бъде утвърдена с Решение на Общински съвет, което да е влезло в сила / да е оповестено по съответния ред на гражданите, да е изпратено до Областната администрация, до съответния Районен съд и в тридесет дневен срок от изпращането до горепосочените институции да не е оспорено по законосъобразност/.

ПРОТИВОПРАВНО е АКТОСЪСТАВИТЕЛ/И по Закона за движение по улиците и пътищата да са служители на Общинска полиция. Такива могат да бъдат САМО ЩАТНИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР “ПЪТНА ПОЛИЦИЯ”. Преди да съставят акт или фиш служителят трябва да Ви се представи с звание, фамилия и към кое районно управление/служба е щатен служител. При поискване е длъжен да се легитимира със служебна карта в оригинал.

В З-н за МВР Общинска полиция не съществува. т.е административният акт е издаден от нелигитимен орган.

Ако все пак Вашето МПС бъде преместено без Ваше съгласие от мястото където сте го паркирали, за да не хабите нерви със служителите на съответната служба, препоръчвам Ви да им заплатите определената сума - за транспортиране, като изискате и получите данъчна фактура и оригинален касов бон.

В мястото /общински паркинг/ където временно е преместено Вашето МПС – не заплащайте никакви фишове, актове или други суми.

Не бива да давате пари преди Ви бъде издаден надлежен оригиналена данъчна фактура придружена от касова бележка от касов апарат пред Вас. Искането и даването на пари без документ е корупция, а Вие съучастник.

По късно може да получите покана да заплатите акт в даначната служба по месторегистарция/местоживеене. Акта трябва да бъде издаден и подписан от кмета на Общината на чиято територия е станало принудителното преместване на МПС. Не го плащайте. Приложете поканата като документално доказателство пред съда.

Наказателното постановление /акт за нарушение/ ОБЖАЛВАЙТЕ чрез районния съд, обслужващ Общината, на чиято територия е извършено административното нарушение – превишаване на правомощията и издаване на индивидуален административен акт/ИАА/ от некомпетентен орган ако е подписан от Общинска полиция или друг свидетел, както и цялата процедура с възникналите последици.

Не забравяйте с Исковата молба да против Общинската фирма и Кмета на Общината, Районния съд да открие дело; разгледа приложените доказателства /част от доказателствата могат да бъдат представени допълнителните в хода на делото/ и се произнесе като постанови :

• Отмяна на издадените ИАА и наказателните постановления, като за Решението/Определението да бъдат служебно уведомени КАТ и съответната данъчна служба, и ако са настъпили вече административни или финансови, или други последици същите да бъдат отменени или спряно техното изпълнение.

• да ви бъдат признати всичките разноски – преки / глоби, фактури, касови бонове, разноски от фишове от таксиметрови апарати / за времето в което сте били лишени от собственото Ви МПС, пропуснати ползи от сделки, неявяне на работа, командировъчни – дневни и транспортни за дните свързани с делото, разноски за вещи лица, снимкови материали, свидетели, адвокатски хонорари, други имуществени или неимуществени /болнични листове, епикризи и др, здравословни, психически, пропуснати обществени ангажименти/ които да са настъпили допълнителни вреди, нанесени повреди по МПС възниканали по време или по повод на противозаконното преместване.

• Да бъде упоменати лице, адрес за призоваване или упълномощено лице (адвокат ) представляващ Ви пред Съда по това производство,

• пълен комплект от документи по този иск, като не забравяте да направите един комплект за себе си

Не се страхувайте от съдебния спор да защитите погазените граждански ПРАВА.

Вие ще спечелите още една битка с беззаконието и дербейството по големите български градове и особено в курортните комплекси.

Aaa,голяма работа,а ти смяташ ли сериозно да тръгнеш да обикаляш из съда,защото са ти дигнали колата?Чудно ми е как не разбрахте,че в милата ни държавица нещата са страшно объркани и трябва да се научим да минаваме по преките пътеки,за да не си скъсим и без това краткия живот с излишни нерви

Aaa,голяма работа,а ти смяташ ли сериозно да тръгнеш да обикаляш из съда,защото са ти дигнали колата?Чудно ми е как не разбрахте,че в милата ни държавица нещата са страшно объркани и трябва да се научим да минаваме по преките пътеки,за да не си скъсим и без това краткия живот с излишни нерви

Става ми адски тъжно когато видя човек да разсъждава така. Чудно ми е как не разбрахте, че ако ние не си търсим правата никой няма да ни ги даде и/или да ни ги защитава вместо нас. Чудно ми е как не разбрахте, че ако не на нас, то на никой няма да му пука за нашата мила държавица. Трябва да се научим да не минаваме по преките пътеки, защото в най-честия случай те са ПОГРЕШНИ. Ако сме такива егоисти, да мислим само за нашия живот, то тогава ще е по-добре да живеем всеки за себе си в гората. Наистина ЖАЛКО!

Аз лично нямам излишни време и нерви,за да си търся правата за дребни неща.И не виждам нищо странно в това да мисля за собствения си живот,не очаквам помощ от държавата и обществото,те също да не го очакват от мен.Може да звучи неприятно,но обстоятелствата го налагат.Като се превърнем в нормална държава,ще си търся правата когато паяк ми дигне колата,но към момента от разправиите,които ще ми докара това търсене на права,единствено и само ще изгубя.

ТОТАЛНИ ГЛУПОСТИ признак на овчо мислене

Знам три случая, в които ищците умело спечелиха делата си срещу тези нахалници

едит: И как точно ще се превърнем в "нормална" държава без обществото да бъде "нормално"???? Ми те утре ще дойдат и ще влезнат у вас и ти пак няма да си търсиш правата така ли? И ще чакаш да станем "НОРМАЛНА" държава??????

Тук не става въпрос за нерви, а за ПРАВА, ако ти не си отстояваш, в колкото и "нормална" държава да си няма нищо да ти е наред, защото ако не се погрижиш сам, няма кой да дойде да го направи вместо тебе

Искам само да те помоля да не даваш дефиниции за начина ми на мислене,хора разни,мнения разни ;) Целта ми е да живея добре,към момента се справям и ми е неприятно,че положението в България е такова,но в предния пост обясних,че нямам излишно време,за да си търся правата за дреболииКогато става въпрос за нещо сериозно го правя,но като ми дигнат колата предпочитам за 5 минути да си платя и да си ходя.Живял съм и извън България и там съм си търсил абсолютно всички права,но пък всичко ставаше доста бързо и ефективно.

Въпроса с "паяка" е обсъждан достатъчно и мисля че са взети вече необходимите мерки за да не е чак толкова незаконен колкото беше преди година~две, сега (говоря за София) когато се вдига кола то е в присъствието на щатен служител на МВР "Пътна полиция" дали за да е узаконено, дали за да пази колегите си бачкащи с камиона от побой :) и когато водача на МПСто дотича от някъде му се представят както си е реда - звание, фамилия и към кое районно управление, на място се правят и снимки от всички страни на превозното средство което ще бъде вдигнато за да се види в какъв вид се взима, а също така и къде е спряно за да не възникнат после някакви съмнения, че са си превишили правата в това отношение, не оспорвам че съществува избирателен подход към вдиганите коли който се влияе от марката и цената на возилото... :angry1 , но ако не са "паяците" и без това задръстена София в пиковите часове ще се превърне в истински ад ако не се вдигат автомобилите пречещи на движението, а центъра си се прочиства профилактично заради тесните улички там...

Аз пък мисля, че това е "дребно" скубане. Много по-ефективно ще е ако се слагат скоби и вместо глоба 30-40 лева ти изпраскат изведнъж 300-400 и после няма ли да се замислиш къде паркираш?

Не казвам, че може да се спира на забранени места! Не казвам, че не трябва да спазваме правилниците, но когато има нарушения срещу нас сме длъжни да си търсим правата. Когато не го правим просто определението "ОВЧО" е повече от справедливо.

Е да, ама скобите се свалят :)

Akeyzerr, 300-400 лева глоба.. хубаво.. Ама къде да паркирам ?? През деня по центъра е ад и има 2 паркинга за по 5 коли..като изключим този на тримонциум. Да направят достатъчно паркинги на нормални цени и ако искат и 1000 лева глоба да слагат.

В някаква подобна дискусия някой спомена Германия - много солени глоби, ама има и къде да се спре...

Kakто каза Кman мисля че паяците си ходят с катаджии. Така че всичко е легално. Тва е като контрольорите в София. Ако са сами само могат да та свалат и акт немоат ти напишат щот не може да ти вземат личната карта. Ма като решат да праат хайка за глоби спират рейса между две спирки и влизат две контроли с две ченгета с още толкоз народ отвънка и стой та гледай (и даже всичко е по закона). Така че винаги ще те глобят, че даже и ще е законно, а и след като си в прегрешение трябва да си плащаш. А не да се чудиш как да измамиш държавата.

Не ми говорете за законно и незаконно

Редовна практика в София /особено около Витошка/ бе да се крадат автомобили именно с паяци.

Няма да се учудя ако още е така...

Що се отнася до "вдигането" и неговата правота ще ви кажа, че и тя е като всичко друго в страната - избирателна и несправедлива

Два челни примера от мен:

1.

Спирам пред магазина на VW/AUDI на 6-ти Септември с надежда да си закупя дръжка за вратата на голфа по-евтино. Изчаквам си фактурата и в един момент едно от момчетата на щанда се провиква - вдигат ти колата! Излизам аз и ги гледам слагат куките. Обяснявам че съм за малко, че нямам къде да спра близо до магазина и т.н. Не го интересувало него. Горя 15 лв.

Казвам добре - как смеете вие да ми вдигате автомобила отключен с отворен до долу прозорец /демек съм на 10 метра от него най-много/?!?!? Можело....

Е добре казвам, ако сега ви бях оставил да го вдигнете и се върна да го взема и си потърся в жабката 20000 лева и не ги намеря??? А много ми е лесно да докажа че са били там??? Мълчи! Замръзна в стойка!

Влизам само да си взема рестото и документа и ВТОРИ спрял да ме вдига. Излизам полудял с викове - не можело да бъде друг да мине толкоз скоро! Показвам му го как му се люшкат на другия тенекиите още не достигнал р-т Стадиона - мълчи! За малко още 15 лв да изгоря. Казвам им браво бе - вие се движите с 15 лв. в минута - да не иде някой още отзад? В закона изрично е споменато, че едно и също нарушение не може да се санкционира 2 пъти....

Попитах - абе защо не вдигнете ония мерцедеси там по-горе или Кайена??? /визирам на винпром Пещера колите/ - пак тъпо овчо мълчание. Какво да кажа повече??

2.

Дългогодишен корпоративен и частен клиент съм на Булбанк. Спирам един ден за около 5 мин /на бегом да си дам платежните/ между СДС и бар "Пожарната" сред гора от коли отпред и отзад. Връщам се пак на бегом - закачат ме. Казвам добре господине - защо ТОЧНО мен от цялата колона вдигате???

Отговор: Само твойта кола няма работа тука ?!?!??!?!?! Моля аз за пояснение в пълно недоуомение... Ами тези коли тук са на хора от СДС, онези са но хора от СОТ, другите там са на военни от Окръжието, а тия пред тебе са на хора от "Пожарната" ?!?!??! ЛИЧНИ автомобили!

Естествено аз полудявам като всеки нормален човек, изпаднал в положение на тотална дискриминация и казвам добре тогава, онзи забранителен знак горе трябва да му сложите притурка: не важи за автомобили на СДС, военни от окръжието, "Пожарната" и СОТ /повтарям че говоря за ЛИЧНИ автомобили и не може и дума да става за платени паркоместа/!

Срещу мен отново мъдро мълчание, но пък се оказа че като сме сменили колите с баща ми талона ми е останал в него и под заплаха за акт изгорях 15 лв. Този път мислех да викам медиите ... но пусто лош ми късмета

Да не коментирам Мерцедеса, който изпуснаха от куките - още ги болят анусите - не знаели момчетата че е брониран и тежи 3.5 тона хахаха

СЕГА:

Играя по същите правила като тия мекерета

Имам една мноооого красива лепенка на стъклото на която пише "Национална служба Полиция"

Как да ви обясня - отношението е много по-различно

За информация ПО ЗАКОН : ако вратата на автомобила е открехната или сте сложили триъгълника НЯМАТ ПРАВО ДА ВИ ПИПАТ! Вариант едно е много красив за бързи слизанки за по 1-2 мин. Вариант две е просто статистика - едва ли ще го разпъвате на улицата триъгълника хахах

Друго интересно правило - опрете хубаво гумите в бордюра /тези с алуминиеви джанти не се пробвайте/

:punk

а аз пък съм крещял "ПОМОЩ! КРАДАТ МИ КОЛАТА!" на Централна гара пред "Адиса"-та. и дойдоха една камара хора и истинска патрулка :) и тогава ква разправия стана не е истина. не могат да ме арестуват, защото нямат заповед. не могат да ме задържат, защото нямат основание. катаджията от паяка не е легитимиран, т.е. и неправоспособен, щото не беше в пълна униформа (без шапка и светлоотАазителни елементи по униформата, както и знаци за ранг и принадлежност към звеното) - затова съм заключил че това са крадци и искат да ми откраднат служебната кола (то па една кола....). затова и сигнала ми не е бил фалшив. на патрулката-джиите пък не им се занимаваше, щото и те бяха дошли всъщност да обядват. а и никой от тях не можа да обясни как точно моята кола пречи на движението, т.е. да излизат рейсовете, защото беше паркирана еднакво с два микробуса и още 3 леки коли (под ъгъл в края на спирката, моята беше по средата между другите коли). накрая им оставих визитката на моя адвокат и им казах да се занимават вече с него и хич да не ми говорят глупости. тръгнах си. след седмица ми пристигна уведомление за съставен акт. отидох в РПУ-то, написах си възраженията и акта бе отменен след още 10 дни.

и още един любопитен елемент в законовата уредба - имат право да ти отстранят колата от пътното платно САМО ако пречи на движението и това трябва да се докаже.

пък който иска, да не се разправя. на мен ми беше забавно.

само така!

нямам кола.. така че не съм се интересувал нито от правната част на този въпрос.. нито пък ме интересува кой знае колко..

но.. щом дори законите не са си оправили.. що пък да не им го изкараме през г*зъ :0)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...