Jump to content
BulForum.com

Проблем с инсталация на Windows XP

DELUXe

Recommended Posts

Така проблема е следният започвам да инсталирам Windows XP (пробвах с почти всички вариаций: Home, Pro, SP1, SP2) и точно когато се появи надписа Starting Windows (още от началото на син екран) и там увисва и повече нищо не се показва... веднъж стоа 2часа и като го погледнах пак си стой :( Може ли някой да ми каже от какво е това? Иначе с Win98 и WinME няма проблеми.

PC-то е

Asrok с KT600, Athlon XP 2000+, 256MB Ram PQI 333mhz, Video Radeon 9200 SE, 80GB Мxtor - казвам го по-памет. Ако се окаже хардуерен проблема моля някой админ да ми премести темата

Донеси го да го преинстална...Тва мога да ти кажа..Да речем че е от дисковете ама то пак 3-4 диска да забиват не е естестрено..До ся сьм нямал този проблем..Ако имаш време мога да мина неделя или понеделник да ти го оправя :)С мои дискове разбира се...

П.С.Знам че не е много по темата,ама РеБусчето е приятел..И предлагам услиги..Ако сметнат модераторите че поста е ненужен да го делнат... :unsure: :wacko:

Съветвам те да си свалиш и запишеш Hyren's boot CD. С негова помощ направи тест на хардуера, по-специално на паметта и твърдия диск.

Донеси го да го преинстална...Тва мога да ти кажа..Да речем че е от дисковете ама то пак 3-4 диска да забиват не е естестрено..До ся сьм нямал този проблем..Ако имаш време мога да мина неделя или понеделник да ти го оправя :) С мои дискове разбира се...

П.С.Знам че не е много по темата,ама РеБусчето е приятел..И предлагам услиги..Ако сметнат модераторите че поста е ненужен да го делнат... :unsure: :wacko:

Не е от дисковете защото с всички съм правил над 200 инсталаций :wacko: утре ще пробвам Windows 2005 Media Center...

Съветвам те да си свалиш и запишеш Hyren's boot CD. С негова помощ направи тест на хардуера, по-специално на паметта и твърдия диск.

Така и ще направя 10х :D утре може да обадя какво е станало...

Със сигурност не е от дисковете (макар че в кръга на шегата, след 200 инсталации сигурно са се износили, хех).

Специално за тест на паметта (един път на приятел ми се случи точно от памет да не се инсталира) - ползвай memtest 3.2 - под 100 КБ е, записваш на някакво CD-RW и тестваш с часове.

Ако не е паметта, мисля че с подобно дъно някъде четох че и други са имали абсолютно същите проблеми. Решението което дадоха там е, че слагат първо 98, и ъпгрейдват веднага до ХР и работата заспивала.

Проблемът мисля, че го дадоха като някаква несъвместимост с БИОС или драйверите с хардуера или нещо такова.

В твоя случай разбира се може да не е това, но погледни в hardwarebg.com - мисля там съм срещал разискван подобен проблем.

Да наистина единия диск е започнал да се люпи :D

Иначе да пробвал съм и с вин 98 и после да се сложи XP, но тц пак става същото...

Със сигурност не е от дисковете (макар че в кръга на шегата, след 200 инсталации сигурно са се износили, хех).

Специално за тест на паметта (един път на приятел ми се случи точно от памет да не се инсталира) - ползвай memtest 3.2 - под 100 КБ е, записваш на някакво CD-RW и тестваш с часове.

Ако не е паметта, мисля че с подобно дъно някъде четох че и други са имали абсолютно същите проблеми. Решението което дадоха там е, че слагат първо 98, и ъпгрейдват веднага до ХР и работата заспивала.

Проблемът мисля, че го дадоха като някаква несъвместимост с БИОС или драйверите с хардуера или нещо такова.

В твоя случай разбира се може да не е това, но погледни в hardwarebg.com - мисля там съм срещал разискван подобен проблем.

Оказа се, че проблема не е само един.. :wacko: Ще го карам по точки...

1. Харда му е Maxtor 80GB който половината програми или не го засичат или казват, че има проблем

2. Захранването му е лом вентилатора едвам върти.. пиши го спрял

3. Вента на процесора май му се е счупило лагерчето брамчи като банцика на дедо ми и върти на измислени обороти (варира от 1000 до 4000 :wacko: )

4. няма какво да ви разправям това PC е на 2години а изглежда и работи по-зле от моето AMD K6-2 460mhz...

Обаче немога да разбера как Windows XP Lite някъф тръгва без проблеми а вече пробвах всички виндовси и 2-3 линукса и дори акронис имейдж не засича да има хард или дава фейл и тва си е.. истината е някъде там

Ако си решил да го правиш и ти се занимава, тръгни от захранването - смажи му вентилатора и ще поработи още около месец. В BIOS-а виж напреженията, които поддържа и ако са в нормите, продължи със вентилатора на процесора. И тука смазването ще подобри картинката, ама в крайна сметка една перка е 1,5÷2$, направо сменяй. Оттук нататък сваляш това, печеш го на диск, и си правиш тестове на харда и паметта. Щом Maxtor-a се засича от време-навреме, провери дали не е включен на средната (сивата) букса на АТА кабела. Щом е master, трябва да е на крайната (черна). Може пък и електрониката му да прави номера. Я си спомни как форматираш харда - FAT32 или NTFS? Пробвай FAT32 и пак опитай да инсталираш XP.

Ако си решил да го правиш и ти се занимава, тръгни от захранването - смажи му вентилатора и ще поработи още около месец. В BIOS-а виж напреженията, които поддържа и ако са в нормите, продължи със вентилатора на процесора. И тука смазването ще подобри картинката, ама в крайна сметка една перка е 1,5÷2$, направо сменяй. Оттук нататък сваляш това, печеш го на диск, и си правиш тестове на харда и паметта. Щом Maxtor-a се засича от време-навреме, провери дали не е включен на средната (сивата) букса на АТА кабела. Щом е master, трябва да е на крайната (черна). Може пък и електрониката му да прави номера. Я си спомни как форматираш харда - FAT32 или NTFS? Пробвай FAT32 и пак опитай да инсталираш XP.

Възможно е и да го опрявям скоро иначе форматвал съм го всякак :D

Правил съм хиляди инсталаций на Уиндоус. Нужни бяха много тренировки за да стана това което съм. Имам много психични отклонения. Винаги има риск. Моля ви не правете това сами вкъщи :)

Майтапа на страна :) Когато джам вади сини екрани, по време на инсталация, до момента след толкова борба с това животно, винаги проблема е бил хардуерен. Няма никакво значение каква е файловата система. Провери си IDE кабела, може да е прекъснат някъде съвсем лекичко и да прави проблеми. Скоро ми се случи точно такава гадост. Почти незабележимо пречупване побъркваше джамчето. Едвам го открих. Задължително смени перките с нови. Най-много да излезне 10лв. не повече. Поразчисти кутията от натрупания прахоляк. Провери дали решетката на радиатора, който е на процесора, не е задръстена с прах. Отвори захранването, смени перката и го продухай с прахосмукачка. Всичко това няма да ти отнеме повече от час, заедно с ходенето до магазина за перки :) Както ти казаха тествай паметта и харда. Свали паметта и почисти пиновете. Прави се с обикновенна гумичка за триене на молив. Ако си дупенце, може и с Кох-и-Нор :) Виж дали захранването на харда влиза плътно. Ако е плътно влезнало, натисни отзад само кабелите за да влезне добре. Ако и дотука нещата са все така грозни, дръпни си от сайта на Макстор, програма за Low Level Format. С нея тестваш харда как е, ако има проблем с него тя задължително ще ти даде грешка. Ми тва е засега :)

nachi i az taka kato KILLERINCHO (za psihichnite otkloneniq :) )

Do sq 3 pati mi e vadelo sin ekran po vreme na kachvane na windows XP

i 3te pati beshe ot ramta parviqt par ia smenih beshe defektna vtoriqt i 3tiqt pat prosto pochistih MNOGO dobre slotovete i i nqmashe problem

potdarjai si pc-to chisto ne e vqrno /kakto pisaha v ednao spisanie edno vreme/ che prahta ne prechi na komputara...

еи хора така и така сте отворили тема на уиндоус

нека и аз да питам нещо

значи преинсталирах си уиндоуса тои ми беше ЕКСПИ и пак го преинсталирах на ЕКСПИ

игрите преди които ги имах ми вървяха перфектно.Когато обаче преинсталирах уиндоуса

и качих съштите игри не беше точно така.Графиката беше много тъпа а и много насичаше самата игра

и това става с всички игри на компа ми.какво да правя.има ли спасение.които знае моля нека да ми каже къде ми е проблема за да го оправа и да си играя като нормален човек.благодаря ви предварително

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...