Jump to content
BulForum.com

съвместимост на памети

Recommended Posts

Имам следната памет на компа:

samsung m3 68l3223ftn-cb3

256mb ddr sdram

pc2700(166mhz)

64bit

sstl 2,5v

2,5(6,0ns@166mhz)

2.0(7,5ns@133mhz)

sukraten (7,8us),self-refresh

Дънната платка ми е:

ASUS чипсета е VIA VT8763 Apollo PT800

Искам да си сложа още един модул 256 и да пусна дъното на дуалчанел,но паметта ми е много стара и няма вече такива.Принуден съм да си купя друг модел и то на 400мхц.Това не пречи по принцип и знам че ще работят и двете на 333мхц.Та въпроса ми е каква да взема за да не се получават конфликти между двете.Имал съм проблеми на стария комп от несъвместимост на памети и докато се установи че е от тях минаха 3 месеца :wacko: .Лошото е че по някога проблемите се появяват рядко и трудно се приценяват.Та ще съм благодарен ако някой с опит ме насочи към някакъв модел памет

Проблемите ще се появят доста по-бързо ако старателно тестваш паметта с memtest 3.2, препоръчително примерно една нощ, като след това пуснеш тестове 5 и 7 да се повъртят поне 20 pass-a.

Аз имах доста проблеми от подобен характер, основно тест номер 5 гърмеше, при няколко минавания.

За дуал ченъл може и да нямаш проблеми с две различни памети на това дъно, но лично моя съвет е да продадеш тази твоята 256-ца и да си вземеш кит dual channel. Аз така направих, и не съжалявам.

Има и значение в кои слотове поставяш паметите.

Ако мемтест даде грешка някъде, пробвай да размениш местата на паметите, или просто ги извади и сложи пак, това ми се е случвало при мен да оправи нещата (преди операцията доста грешки, след нея - никакви в продължение на цяла нощ тест).

Проблемите ще се появят доста по-бързо ако старателно тестваш паметта с memtest 3.2, препоръчително примерно една нощ, като след това пуснеш тестове 5 и 7 да се повъртят поне 20 pass-a.

Аз имах доста проблеми от подобен характер, основно тест номер 5 гърмеше, при няколко минавания.

За дуал ченъл може и да нямаш проблеми с две различни памети на това дъно, но лично моя съвет е да продадеш тази твоята 256-ца и да си вземеш кит dual channel. Аз така направих, и не съжалявам.

Има и значение в кои слотове поставяш паметите.

Ако мемтест даде грешка някъде, пробвай да размениш местата на паметите, или просто ги извади и сложи пак, това ми се е случвало при мен да оправи нещата (преди операцията доста грешки, след нея - никакви в продължение на цяла нощ тест).

Лошото е че трябва да я продам за без пари.Памети на 333мхц нямат търсене вече :unsure:

Лошото е че трябва да я продам за без пари.Памети на 333мхц нямат търсене вече :unsure:

Наистина вървят много евтино, но може да намериш някой твой познат/приятел и така.. :) иначе слушай @tedy най-добре е така.

Имам подобен проблем. Имам 256 РАМ на 333 МНz искам да сложа още един панел 512. Дъното ми е: Biostar P4SDP Има 2 слота за РАМ дали ще могат да се синхронизират и доколко добре?

Имам подобен проблем. Имам 256 РАМ на 333 МНz искам да сложа още един панел 512. Дъното ми е: Biostar P4SDP Има 2 слота за РАМ дали ще могат да се синхронизират и доколко добре?

Щом ще вървят single channel, не виждам какъв проблем може да има, даже не би трябвало да има, направо няма да има. Просто цялата рам ще работи на 333 DDR. Освен ако това дъно не е някакво особено капризно към отделните памети. Според мен няма да има проблем. Нищо не пречи за по-сигурно да занесеш компютъра на място където купуваш 512-ката да се пробва.

В противен случай пак нищо не губиш - в най най лошия случай оставаш с 512, а 256-цата на пазара.

Такаа взех си PQI 512мб 400мхц и сега работят и двете.Но от време на време когато натоваря компа и ми вади съобщение за грешка в паметта.Явно имам конфликт между двете.Ще пробвам да им разменя местата и ще видя какво ще се получи.Най-интересното обаче е че дъното ми не било дуал чанел :blink: .И аз чак сега след 2 години си погледнах книжката и наистина нищо не пише вътре за дуал чанел.На фактурата когато съм го купувал си пише модела и в характеристиките си пише дуал чанел.Големи мошенници има тцтцтц.Лошото е че немога да намеря в нета инфо за дъното и да разбера в крайна сметка дуал ли е или не :( .А отностно паметите ще си поиграиа с тях и ще пиша какво е станало.В най-лошият вариянт самсунга ще ходи на пазара :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...