Jump to content
BulForum.com

Честит Рожден Ден на HemophiliacInMe!


karaman

Recommended Posts

Благодаря, но не забравяйте и PROSTAKA :zzz

Честито, жива и здрава! :) Успехи, любов и щастие.

Те на него в БМВ форума ще мо го честитят... :)

Link to comment
Share on other sites

HemophiliacInMe и PROSTAKA да сте живи и здрави и не се променяйте, бъдете себе си.

Бъдете щастливи.

 

Edit: сега забелязах че и двамата сте Юбиляри даго отпразнувате подобаващо :D

Link to comment
Share on other sites

Валя,Васко,честит рожден ден!

желая ви да обичате някого повече от себе си и той/тя вас по същия начин.

Link to comment
Share on other sites

HemophiliacInMe и на PROSTAKA честит рожден ден и на двамата....всичко най-хубаво най-вече да сте живи и здрави а другото само ще си дойде!Също да не забравяме и другите двама рожденници zmeikov и L1v3ruS всичко най-хубаво и на вас!

Link to comment
Share on other sites

Честит Рожден ден, HemophiliacInMe! Желая ти нови и все по нови анатомични, генетични, биологични, педагогични, херпетологични, арахнологични и ентомологични успехи!

 

Ето я и дежурната рецепта -

 

Домашна "Сельодка"

(в кавички, защото истинската сельодка се прави от друг вид риба)

 

Един килограм едър сафрид или херинга.

Един литър ВИНЕН оцет.

Три големи дафинови листа.

Пет зърна бахар.

Десет зърна черен пипер.

Две с.л. захар.

пет с.л сол.

 

 

Рибата се почиства от костите и перките. След като е вече на филета, се нарежда в тавичка с кожата нагоре (това го споменавам, защото е важно).

От останалите продукти се прави топла марината (всичко се смесва, възвира се и се оставя да изстине напълно). След това рибата се залива с така полученана бъркоч и се оставя така за десет-дванадесет часа. След това се оставя да се отцеди, като се изплаква няколко пъти с вода, за да не киселее твърде много. След това се посолява и се оставя наколко часа, за да поеме солта.

Сервира се или с отцедено лучено пюре със сол, лимон и черен пипер, или със сос от сметана, лук и подправки (получава се така начерената Сельодка "Атаман").

Ако не е смесена със сос, рибата може да стои в бурканче, пълно с олио сума време. Но тогава трябва да се махнат дафиновите листа, защото ще почне да горчи.

 

С водчица върви мнооого добре !

 

Ха наздраве !

Link to comment
Share on other sites

айде и двамата от мен,поемете едно голямо честито с едно голямо и солидно здраве! :lol: :P

Link to comment
Share on other sites

Валя,Васко,честит рожден ден!

желая ви да обичате някого повече от себе си и той/тя вас по същия начин.

Страхотно е нямам думи

 

Честито и от мен на останалите празнуващи и ви благодаря за милите думи на всички :) наздраве :beerchug

 

cheese просто ма е умерил,от всичко най много обичам риба

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...