MazataBG Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Значи проблема е следният.Имам 2 компа.Единия ползва така нареченото реално ИП и мога да правя от него всичко, НО от другото ПЦ което е по-мощното /това от подписа/ мога само да браузвам свалям и чатя.Не мога да влизам в сървъри и немога да правя.Та мисълта ми е как да направя така че и двата компа да ми са с "реални" ИП-та?Става ли с програма или трябва суич хъб.....и т.н Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Мисля,че не може(99 %)...Но се сещам за друг вариянт-да идеш в ЕК и да си платиш за още 1 ИП адрес 10 лв мисля,че беше и така таксата ще ти се увеличи с 10 лв. Примерно:ако си на Достъпна 18лв+10лв=28 лв на месец и така и двате ПЦ-та би трябвало да имат реални Ип-та. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Значи проблема е следният.Имам 2 компа.Единия ползва така нареченото реално ИП и мога да правя от него всичко, НО от другото ПЦ което е по-мощното /това от подписа/ мога само да браузвам свалям и чатя.Не мога да влизам в сървъри и немога да правя.Та мисълта ми е как да направя така че и двата компа да ми са с "реални" ИП-та?Става ли с програма или трябва суич хъб.....и т.н Не съм много сведущ по въпроса, но мога да споделя личния си опит. Имам 2 компа вързани през рутер, поддържащ 'Clone MAC address'. Независимо от кой комп се включвам към нета, там съм с едно и също реално IP. И още 2 компа да включа пак ще е същото - и 4-те ще са с еднакво IP и каквото може единият го могат и другите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Има тема по въпроса. При това в този раздел Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=35099 и къде си видя PC-то в подписа Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=35099 и къде си видя PC-то в подписа az sam go editnal zabravih Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Абе незнам мястото тук ли му е, ама да не отварям нова тема, ше питам тука. Преди 1-2 седмици нещо ми гръмна рутера, нали е в гаранция занесах си го на фирмата и те ми дадоха някакъф оборотен, докато оправят другия, ама неще да тръгва. Казаха ми, че трябва да се обадя на тия от ек да им кажа, обаче те ми искат МАК адреса на рутера, а аз не го знам. Откъде мога да го видя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Офф тази тема е много обширна и превъртявана много пъти. По първия въпрос, ако MazataBG се замисли малко ще разбере, че ако имаше програмка за клониране, то всички щяха да клонират и ЕК да фалира . По принцип MAC адреса на вяко устройство е уникален и прогорен хардуерно, но може софтуерно да се сменя. В Win системите става с промяна на ключ в регистрито, а в Linux/*UNIX с ifconfig и ether (поне аз това знам). Проблема е там, че в една мрежа не може да има два еднакви MAC-а, както и две еднакви IP-та. За допълнително реално се доплаща, а "нереалните" са без пари, но с тях има проблем с Р2Р връзките, който се решава с малко настройки на рутера. VeSo на повечето рутери MAC адреса е написан на стикер отстани или отдолу, нещо от рода на 00-12-4а-3d-b4-12 или ако някой мозък го е изчистил, трябва да влезеш в сетъпа му и там да го откриеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Офф тази тема е много обширна и превъртявана много пъти.По първия въпрос, ако MazataBG се замисли малко ще разбере, че ако имаше програмка за клониране, то всички щяха да клонират и ЕК да фалира . По принцип MAC адреса на вяко устройство е уникален и прогорен хардуерно, но може софтуерно да се сменя. В Win системите става с промяна на ключ в регистрито, а в Linux/*UNIX с ifconfig и ether (поне аз това знам). Проблема е там, че в една мрежа не може да има два еднакви MAC-а, както и две еднакви IP-та. За допълнително реално се доплаща, а "нереалните" са без пари, но с тях има проблем с Р2Р връзките, който се решава с малко настройки на рутера. VeSo на повечето рутери MAC адреса е написан на стикер отстани или отдолу, нещо от рода на 00-12-4а-3d-b4-12 или ако някой мозък го е изчистил, трябва да влезеш в сетъпа му и там да го откриеш. Опрайх са в сетъпа е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akeyzerr Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 На MazataBG проблема се решава с port forwarding С каква ОС е първото РС(това с реалното IP)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Да.. простичко казано с port forwarding, но въпроса му е малко странен.. Най вече защото казва че не може да влиза в сървъри.. явно человека не е share-нал интернет-а между двете pc-та, а просто е инсталирал proxy сървърче и се надява с него да играе онлайн Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.