iv_laz Posted October 19, 2003 Share Posted October 19, 2003 nqkoi moje li da mi kaje kade da si namerq driver za linux za Scientific Atlanta DPX2100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 19, 2003 Share Posted October 19, 2003 stava sys syshtiq kato motorola - module CDCEther Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted October 19, 2003 Author Share Posted October 19, 2003 dobra ama ot kade da go vzema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 20, 2003 Share Posted October 20, 2003 modprobe CDCEther Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 2, 2003 Author Share Posted November 2, 2003 po nikakav na4in ne moga da nakaram modema da tragne pod linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 4, 2003 Share Posted November 4, 2003 o, kolko lo6o.... nadiavam se da se opravi... a sega seriozno - mi dai malko pove4e info! kakvo pravi6, za da go nakara6 da tragne, kakvo pravi sistemata v otgovor na tvoeto pravene - niakakvi saob6tenia, log failove... kakva ti e distribuciata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 18, 2003 Author Share Posted November 18, 2003 o, kolko lo6o.... nadiavam se da se opravi... a sega seriozno - mi dai malko pove4e info! kakvo pravi6, za da go nakara6 da tragne, kakvo pravi sistemata v otgovor na tvoeto pravene - niakakvi saob6tenia, log failove... kakva ti e distribuciata... Mnogo sam zle sas Linux.Nqmam predstava kakvo trqbva da napravq za da tragne.Mislih 4e sam 6te si go nameri i instalira.Moje6 li da mi kaje6 kak da go pusna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 18, 2003 Share Posted November 18, 2003 [Mnogo sam zle sas Linux.Nqmam predstava kakvo trqbva da napravq za da tragne.Mislih 4e sam 6te si go nameri i instalira.Moje6 li da mi kaje6 kak da go pusna. Dobre be chovek, kaji pone kakvo distro si slojil - Slack li, Redhat li, Mandrake ili kakvo tam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 19, 2003 Author Share Posted November 19, 2003 Linux-a mi e Mandrake 9.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 21, 2003 Share Posted November 21, 2003 Linux-a mi e Mandrake 9.1 Mandraka triabva da moje da se opravia bez problem s modema. Moje obache neshto drugo da se e omotalo - taka e mnogo trudno da se kaje kakvo tochno. Ako pitash men po-dobre si sloji edin Redhat i tova e Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 21, 2003 Author Share Posted November 21, 2003 Kato se razrovih iz nastroikite se okaza 4e vsa6nost modema si go e nameren.Oba4e kak togava da pusna net-a? Kogato si pusna browsera i napi6a nqkoq stranica mi dava gre6ka i kazva 4e ne moje da nameri hosta.Kakvo trqbva da napravq za da tragne nai nakraq? Link to comment Share on other sites More sharing options...
empty soul Posted November 22, 2003 Share Posted November 22, 2003 Пробвай така : "insmod CDCEther" "dhcpcd" Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 22, 2003 Author Share Posted November 22, 2003 Vsashnost modema e nameren.A browsera ne 6te da ba4a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted November 22, 2003 Share Posted November 22, 2003 Never_mind така няма да стане. пробвай това: #modprobe CDCEther #ifconfig ethX hw ether MACADDRESS up #dhcpcd като смениш ethX с eth интрфесът който задава CDCEther на модема, а MACADDRESS с MAC адресът, който е записан в Евроком, него можеш да видиш в договорът или под Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empty soul Posted November 22, 2003 Share Posted November 22, 2003 Вероятноста в случая MAC адреса в базата данни на евроком да е различен от неговия е повече от нищожна. Това което съм написал няма да е вярно само ако той е сменял мрежовия адаптер ,което той не споменава никъде. В момента в който изпрати заявка към DHCP сървъра чрез "dhcpcd", той ще има вече интернет. Между другото, до преди 2 месецa бях с Mandrake 9.1 през USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted November 22, 2003 Share Posted November 22, 2003 хмм може и да си прав. значи правиш каквото е писал Never_mind. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.