Jump to content
BulForum.com

Въпросче с инсталирането на ХР

Defekt

Recommended Posts

Реших да си преинсталирам уиндоуса и понеже не съм правил друг път искам да ви питам. Като зареда буутабъл диска и започва да сканира хардуер в прочетх че трябва да имам предварително дискета с драйвери на RAID контролери (нещо такова беше :confused ) А аз нямам такава дискета и ви питам дали може да се продължи инсталацията без тази операция. Диска ми интегриран със SP2, ако има значение де :confused

И аз нямам такива допълнителни дискети, но Уин съм си качвал стотици пъти. Спомням си нещо за РАИД, че пишеше в началото на сетъпа, ама то си беше нещо като Configuring/Examinining your system или If you'd like to install 3rd party SCSI drvs press F*. Искам да кажа, че си беше в началото, където нищо не пипаш, а диска си се оправя сам.

То просто си седи долу тва и се сменят надписите. Щом буутнеш от диска ти влиза в сетъп 1 - тук избираш къде да е уина и правиш партишъни. След това форматираш и сетъпа копира нужното. Следва рестарт. Сетъп 2 - Initialization of Windows. Ще пишеш ЦД-кей, настройки на часова зона и това е. За 20-30, до 40мин на по-бавна машина, си готов.

Ок хубаво щото на един пич не му показвало диска за форматиране аме ноговия е свързан с RAID контролер затова a моя е на IDE

Ок хубаво щото на един пич не му показвало диска за форматиране аме ноговия е свързан с RAID контролер затова a моя е на IDE

Ами ненапразно то си пише в началото , че ако трябва, да доставиш съответни драйвери.

Щом си на IDE, предполагам нямаш RAID, просто си оставяш Сетъпа да си продължи докато не започне да ти изплюва прозорци за настройка, дата/час, регионални настройки и т.н. В някои случаи на SATA също може да се наложи дискета с дравйвери, за да се инсталира Уина.

• 2 weeks later...

Честито ти предупреждение, dX:

Още един подобен пост само за бройката и ще минеш малко на режим, да ти се поохлади графоманския напън.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...