Jump to content
BulForum.com

Wireless Net

Lame_0ne

Recommended Posts

Днес разбрах от един приятел, че в ресторант К2 има Безжичен нет, не разбрах какъв, но мисля че беше евроком. Шефа решил да си направи една такава мрежа и клиентите могат да я ползват. Отивате с лаптоп-а пиете си кафето и си ровите из нета безплатно. Не съм много наясно с wireless, но до колкото разбрах от приятели, няма нужда от настройки на ип-то само трябва да си го активирате (wireless) и то автоматично намира мрежа. Лично аз ще го тествам догодина и ще пиша пак. :)

То ако имаш карта в лаптопа може и на Wi-Fi spot да "черпиш" интернет, в Пловдив има такова срещу Лъкито на Гладтон, а и други места, но не се сещам. Иначе е хубава идея, само че ако имах лаптоп нямаше да се юрна натам, и без тва си имам ся неограничен трафик. :love

Да допълня само, че това не е точно тип кафеджийница, та може и да си поръчаш кИфтаци с гарнитура. :)

Тук в Северна Америка почти всяко кафене предлага безплатен WiFi интернет, да не говорим за всякакви други места като хотели, големи магазини и т.н.

Безжичните мрежи са вече толкова нагъсто, че аз се отказах да ги ползвам, защото вече е трудно да намериш свободен канал, където да няма проблеми с частично разпадане на връзката през определно време (докато бях в България нямах никакви такива проблеми, очевидно защото в блока бях единствения с WiFi мрежа). Сега като си пусна лаптопа в къщи и хващам поне 10 (десет) мрежи, половинта от които са незащитени и мога да се включа и да си ползвам интернет без никакви проблеми (допълнителен факт, благоприятстващ разпространението на WiFi е, че малките блокчета до 3-4 етажа са дървени, т.е. няма никакви прегради за разпространението на мрежите).

Та такива ми ти американски работи... :D

Аз доколкото знам и в новата сграда на Пловдивския университет я има тази услуга :)

Да има я еин колега си идва с лаптопа на лекции и всеки път в кафето си рови в интернет

-=lol=- А принципно какви са ограниченията? В смисъл аз не мога ли да си седна на едно кафе вътре за 30 стинки и 2 часа да си броузвам в нета или пък да се седна пред кафето с едно сгъваемо столче и ЛапТоп и да си харвя нет без проблеми :) В смисъл как по-точно се ограничава тая магия.

А колкото до България засега няма толкова хляб в тая работа, защото макар и местата предлагащи подобна услуга да са малко, малко са и хората с преносими компютри, за разлика от други държави, където всеки втори си върви с ЛапТоп в куфарчето ;)

Аз като бях в Португалия във всяко кафе има такъв нет...

А най-интересното ми беше като се пребирах, мисля че в италя беше ...

на магистралата имаше пътен знак с надпис "WI-FI INTERNET" мисля че беше в отсечка 100км а може и повече не съм го засичал... и тва беше много яко ,докато си пътуваш и можеш да се ровиш из нета безплатно.

кога ли и в Бг ще имаме такива екстри :confused

още едно такова местенце с безплатен WiFi достъп мога да ви кажа - Хотел "Империал" - бившето общежитие Каменица, има лепенки по масите в лоби-бара с надпис WiFi Zone, можеш да си пиеш кафето и да си browse-ваш

аз го пробвах докато чаках едни колеги

Ами някой каза че в Пловдивския Университет има такова нещо.Е не е само там има безплатно такова и в кафето на Техническия Университет.Аз даже го бях написал в специализираната тема за университета преди няколко месеца ама едва ли е било прочетено от някой външен. ;)

Та иначе нета е абсолютно безплатен и кафе също може да не пиеш само че има 1 проблем.Ограничен е достъпа до Дата а пък в нащите сайтове може се влиза само през прокси ;) Така че отивате там и може си джъткате.Аз нямам Лаптоп и затва много съжелявам че немога да ползвам нета :(

Едит:Не само в кафето де из цялата сграда има такова нещо ;)

-=lol=- А принципно какви са ограниченията? В смисъл аз не мога ли да си седна на едно кафе вътре за 30 стинки и 2 часа да си броузвам в нета или пък да се седна пред кафето с едно сгъваемо столче и ЛапТоп и да си харвя нет без проблеми :) В смисъл как по-точно се ограничава тая магия.

А колкото до България засега няма толкова хляб в тая работа, защото макар и местата предлагащи подобна услуга да са малко, малко са и хората с преносими компютри, за разлика от други държави, където всеки втори си върви с ЛапТоп в куфарчето ;)

Ами ако си носиш акумолатор с теб да ти зарежда лаптопа, що да не. Ама един нормален лаптоп, до колкото знам батерията му държи 2-3 часа макс. или нещо такова.

още едно такова местенце с безплатен WiFi достъп мога да ви кажа - Хотел "Империал" - бившето общежитие Каменица, има лепенки по масите в лоби-бара с надпис WiFi Zone, можеш да си пиеш кафето и да си browse-ваш

аз го пробвах докато чаках едни колеги

Да тва и аз съм го виждал. Пич ти да не учиш във Варненския или в колежа :P

ni6to stranno ne vijdam,Wireless Router-i se prodavat vav vsi4ki po golemi komputarni firmi i vseki s malko poznaniq moje da si pusne WNet.no li4no az prepora4vam da izpolzvate opziqta za PASS na mrejata,osven ako ne iskate vseki da vi polzva neta.

А какви настройки трябва да се правят?Или само вадя кабела за нета от нас зимам лаптопа пускам му ланката и си точа без да конфигорирам нищо.

Ми в общи линии нищо по-особенно:) Пускаш машинката да търси тя си се връзва и всичко е ок.

По принцип сега върви една програма за предоставяне на безплатен безжичен нет в университетите:) Някои може ли да каже дали в техническия тук има?

А какви настройки трябва да се правят?Или само вадя кабела за нета от нас зимам лаптопа пускам му ланката и си точа без да конфигорирам нищо.

nastoikite sa razli4ni v zavisisimost ot dostav4ika.obinovenno vlima6 si"kabela na neta"svarzva6 go s Wrutera,dava6 mu WAN-a na dinamicIP a nastroikite na Wlan-kata na automatic i bitrqbvalo da stane,ako ne6te togava trqbva da se cloneMac-a na modema ili lankata koqto dosega e polu4avala neta,moje da iska da se vkarat na WAN-a statisti4ni IP.malko igra4ka e po nastroikite :) no si zaslujava.

На повечето места "точенето" е забранено. Т.е. можеш само да браузваш, а като се опиташ да свалиш нещо....не става нищо :bgrin:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...