Jump to content
BulForum.com

Как се отключва множитела на процесора

Recommended Posts

Това ми е въпроса?

ЧЕСТИТ МИ ПОСТ НОМЕР 300 :)

Ако е Интел отваряш, търсиш го и с едно поялниче.

Ако е АМД е отключен по принцип. Ако не е пак с поялник свързваш пинчетата. Но не съм сигурен щото съм върл фен на Интел и АМД никога не съм си взимал.

Ако е АМД е отключен по принцип. Ако не е пак с поялник свързваш пинчетата. Но не съм сигурен щото съм върл фен на Интел и АМД никога не съм си взимал.

хахааха няма такъв смях :woot

Sempron са си заключени и мисля, че няма начин за такива каскади.. може и да са измислили, но не ми се вярва :rolleyes:

Е кво не е ли така ве?

Първо не съм ти ве и второ да не е така :P

хахааха няма такъв смях :woot

Sempron са си заключени и мисля, че няма начин за такива каскади.. може и да са измислили, но неми се вярва :rolleyes:

Е кво не е ли така ве?

Ми как? Обясни на невежата дето от АМД и хабер си няма.

Един пич взе да си свърза пиновете с поялник. Не знам къв е бил резултата но той вика че станало :lol:

P.S. Той беше на АМД котлон

Е кво не е ли така ве?

Ми как? Обясни на невежата дето от АМД и хабер си няма.

Един пич взе да си свърза пиновете с поялник. Не знам къв е бил резултата но той вика че станало :lol:

Значи пича дето ги е правел тея магий или не е бил с Sempron или те е излъгал.. а за това как става споменах, че просто не става ;)

Едит: говорим за AMD Sempron a ти най вероятно говориш за друго AMD - Athlon, Duron нещо такова...

P.S. Той беше на АМД котлон
:woot

Човече,голями глупости си написал и същевременно нищо съществено с което да помогнеш на Dimitar_90 да си откл. AMD Sempronа.

Не мога да разбера като не си в час в дадена материя в часност АМД, защо взимаш отношение.

Не съм ти чел постовете,но гледам вече и Хардуерен гуро си решил да ставаш :D

BuFu50 е прав, че са заключени.

Сега по темата давам няколко линка да се запознае човека с процеса на отключване:

http://comexgroup.com/cpu/_amd/palomino_unlock.htm

http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...oduct_id_d.html

Но,ме съмнява да го отключиш този Семпрон.

Маи не могат.

Аве пичове аз от самото начало не разбрах че ства въпрос за АМД камо ли пък за Семпрон.

Това ми е въпроса?

ЧЕСТИТ МИ ПОСТ НОМЕР 300 :)

Не става !

А ти не си пъхай гагата дето не ти е работа , ако искаш да пишеш глупости не е тук мястото !

SEMPRON не може да се отключи! Има един вариант но е много сложен... Модва се процесора до мобилен и после ако си с дъно на VIA се слагат едни мостчета на сокета и така има една вероятност да стане ама много е малка и никой не го е топбвал това...

Чак не е толкова сложен правиш Л12 мода(мобилен) и след това под Уин сменяш множител.Обаче при семпрон има някакво гадно покритие и трябва да се махне отгоре и след това да се прилага проводяща паста.

АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХААААА! АХАХАХАХАХААА! АХАХХАХАААА! СМЯХ!!! Аве пичове признавам че от отключване на множители не разбирам много ( поне мога да си клокна компа ). Сори за идиотските ми изтъпления ма снощи се бях матирал на един рожден ден и се прибрах труп. Едва тая сутрин разбрах кви глупости съм говорил и къде кви глупости съм писал.

Пак сори ама... За първи път ми е да се намоткам. :P :D :) :) :laughing: :lol: :laughing: :lol:

Чак не е толкова сложен правиш Л12 мода(мобилен) и след това под Уин сменяш множител.Обаче при семпрон има някакво гадно покрите и трябва да се махне отгоре и след това да се прилага проводяща паста.

да това не е сложно... майсторкъка е в пиновете дето се слагат на сокет-а...

а и дори да го моднеш до мобилен няма да можеш да му сменяш множителя !

да това не е сложно... майсторкъка е в пиновете дето се слагат на сокет-а...

а и дори да го моднеш до мобилен няма да можеш да му сменяш множителя !

Защо ти е да бараш пинове.Там е за да фиксираш множителя на някаква стойност до 13.С Л12 си го бараш под WIN

клоквай по шина тоя солтек поне 210 ще направи :)

Иначе има начин да се отключи ама е доста сложно :)

Това и ще направя, но по-нататък, засега 1.83Гхз са ми достатъчни.

Това и ще направя, но по-нататък, засега 1.83Гхз са ми достатъчни.

Аз преди време имах Sempron 2400+ /10x166 без никакъв проблем ходеше на 200шина с дефаулт ток и 227шина (толкова ми е макса :( ) на 1.75волта. ако не те спъва рама или захранването мисля, че няма да имаш проблеми да го сложиш на 200шина ,а защо не и на 220 + малко волтаж... :rolleyes:

Аз преди време имах Sempron 2400+ /10x166 без никакъв проблем ходеше на 200шина с дефаулт ток и 227шина (толкова ми е макса :( ) на 1.75волта. ако не те спъва рама или захранването мисля, че няма да имаш проблеми да го сложиш на 200шина ,а защо не и на 220 + малко волтаж... :rolleyes:

защо да ме спъва рама?

Dimitar_90 послушай съвета на Backbone. Дъноти ти(по-точно чипсета, северния мост) не поддържа фиксиране(заключване) на честотите на AGP и PCI слотовете, те трябва да са 66/33MHz. Спокойно можеш да пуснеш процесора на 200 шина, но задължително си провери охлаждането. При мене като го качих от 133 на 166(дъното ми е подобно на твойто, виж в подписа ми) след известно време 4-5 часа компа забиваше, това се дължеше на слабо охлаждане. Затова виж си какви температури показва HM на Солтек, ако температурата на процесора след клока превиши 50градуса значи намаляй шината на стандартната 166, защото ако го оставиш на 200шина ще прегрява проца и ще ти увисва компютъра(знам го от личен опит).

Над 200 шина можеш да клокнеш малко(ей така за тръпката) но повече от 210 не е препоръчително, и всичко това е при условие че охлаждането ти го бива, тоест имаш меден радиатор(целия е меден) и голям вентилатор, поне 80мм. Хубаво е охладителя да поддържа променливи обороти на вентилатора, така като клокваш вентилатора си променя оборотите и увеличава въздушния поток за по-добро охлаждане.

Ако в момента си с алуминиев радиатор моя съвет е недей да клокваш, вземи си първо един хубав охладител за 17-20$ и тогава прави клока.

200 шина може да я зададеш с двата джъмпера под сокета на процесора, но ако почнеш да дигаш нагоре 201, 202 и т.н. съответно дигаш честотите на AGP и PCI слотовете, тоест един вид пържиш видеото и всички устройвата на ПЦИ слотовете(звукова карта,ланки,модем), затова повече от 210 не е добре да задаваш защото може спокойно да си изпържиш видеото

Dimitar_90 послушай съвета на Backbone. Дъноти ти(по-точно чипсета, северния мост) не поддържа фиксиране(заключване) на честотите на AGP и PCI слотовете, те трябва да са 66/33MHz. ................................................................................

.........

200 шина може да я зададеш с двата джъмпера под сокета на процесора, но ако почнеш да дигаш нагоре 201, 202 и т.н. съответно дигаш честотите на AGP и PCI слотовете, тоест един вид пържиш видеото и всички устройвата на ПЦИ слотовете(звукова карта,ланки,модем), затова повече от 210 не е добре да задаваш защото може спокойно да си изпържиш видеото

Tова последното му го гарантирам .Аз успях 3 пъти " 3 за щастие". Сега си имам 3 изгорели Ати-а + една ДжиЕф-ка за десерт.

ant9, radiatora mi e aluminiev, i kato poraboti malko kompa samiq radiator zapo4va da se nagrqva, slu4valo mi se e da zapo4va radiatora da pari sled kato PC-to e rabotilo 6-7 chasa. Problem li e tova zagrqvane na radiatora? Vsa6tnost sam si obarkal modela na danoto, poslednite 2 bukvi sa mi RL, a az bqh napisal GR, no sega si opravih podpisa.

EDIT: kak moga da razbera temperaturata na procesora?

Между другото и без да ми се смеете да попитам, това какво е???

Сори за снимката че не е от най-добрите, но ПЦ-то ми е под бюрото и там е тъмно а нямам светкавица на ГСМ.

81c8b0e6ffe9dbde172e73c2f1dfeead.jpg

да точноп охлаждането на чипсета е :))

лично аз ти препорчвам да си прибереш малко кабелите с "свински опашки" че ако този кабел на фана на CPU-то ти влезне в перката - нищо няма да можеш да клокнеш после :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...