Jump to content
BulForum.com

какви тонколони 5.1 да си взема

assa

Recommended Posts

Ама не за ДВД а за обикновенните филми.А тва Creative PlayCenter не го намерих никъде

Aз не говоря за DVD. Говоря ти за съвсем обикновени песни и филми. нали това искаш??

w00x[b/] значи да те питам на уредбата отзад пише Digital Out тва значи ли че може да включа тонколонки 7.1 или 5.1 към уредбата? :blink: А кой съроунд тонколонки потдържат тая функция, за дигитален звук? :confused

w00x[b/] значи да те питам на уредбата отзад пише Digital Out тва значи ли че може да включа тонколонки 7.1 или 5.1 към уредбата? :blink: А кой съроунд тонколонки потдържат тая функция, за дигитален звук? :confused

Сиреч ти трябва Dolby Digital Out, тоест Долби Диджитал декодер. То пуска звук SPDIF/OUT и ти този декодер ги раздпределя по каналите 5.1 или там какъвто е. Даже и да имаш колони 6.1 7.1 или 8.1 на SDS не е достатъчно. Трябва ти да имаш и такъв запис записан в такъв формат. Сиреч няма, стандарта е 5.1 и скоро няма да бъде променен. Всички останали колони дето ги имаш са излишни.

w00x значи да те питам на уредбата отзад пише Digital Out тва значи ли че може да включа тонколонки 7.1 или 5.1 към уредбата? :blink: А кой съроунд тонколонки потдържат тая функция, за дигитален звук? :confused

Tва значи че може да изкара дигитален звук и можеш да сложиш дигитални колони.

Дигиталните колони обаче са скъпи. Те имат един единствен жак, през който минават всичките канали. (както казах и в един от горните си постове).

Тоест, купуваш си дигитални колони или отделен дигитален декодер (100$ на Creative) към който да включиш аналогови колони и съраунда функционира. макар че незнам какъв съраунд (5.1, 6.1 или 7.1) звук можеш да изкараш от уредба..

Tва значи че може да изкара дигитален звук и можеш да сложиш дигитални колони.

Дигиталните колони обаче са скъпи. Те имат един единствен жак, през който минават всичките канали. (както казах и в един от горните си постове).

Тоест, купуваш си дигитални колони или отделен дигитален декодер (100$ на Creative) към който да включиш аналогови колони и съраунда функционира. макар че незнам какъв съраунд (5.1, 6.1 или 7.1) звук можеш да изкараш от уредба..

Много съжалявам, че пак се намесвам, но на момчето ще му се изсмеят като отиде в магазина и каже термина " дигитални колони". Няма такива! Никога не е имало, и като гледам на къде вървят нещата няма и да има скоро. Криетив са колони за компютър, да има нещо там да дрънчи. За домашна работа са пълен боклук. Знаете ли какво значи боклук? Това значи, че един елит свири много по-добре от тях. Именно, че незнаеш съраунд звука, който може да изкара е на пъти по- високо ниво. Най-калпавият ресийвър да си вземеш, ще свири няколко пъти по-добре от евтина система с колони и алабала за 300-400 лева дето ги продават като "всичко в едно". Имай в предвид, че скоро няма да има стандарт за домашна употреба по-голям от 5.1. Не, че няма 6.1 7.1, THX Lucas Sound System, Sony Dynamic Sound, но те са за кина. Значи този тип звук е записан само на кинолента. Сиреч, трябва ако искаш да слушаш 7.1 на този етап, да си купиш една киномашина с цифрова глава и да си вземеш под наем кинолента от някой като Александра видео и да си гледкаш. Казвам от някой щото кинолентите на Александра са 4-5 то качество и за нищо не стават. Да не говоря, че звука идва записан на някои филми на сд и с помоща на синхронизатор сихронизират звука с картината (много стара работа, но е много по евтино така). Трето аз лично ти препоръчвам да си вземеш готова система от типа всичко в едно. Надали имаш техническите познания с които да разбереш дали дадена система звучи идеално. Сиреч, каквото и да си вземеш ще бъдеш щастлив до небето. Останалото нещо, което ще получиш за допълнителни пари ти просто няма да го оцениш ш няма смисъл да го купуваш. Ако имаш въпроси питай, щото като гледам само, ще те подведат.

Ами добре. щом ще го подведем, препоръчай му ти една система "всичко в едно" (каквото и да означава това).

И също така, да бъдеш така добър да ми кажеш как се казват колони които приемат сигнал единствено през дигитален изход?

П.П. ТHX е нещо съвсеееееееем различно от 5.1, 6.1, 7.1 и познай какво! ДА, можеби се досещаш... вече го има за домашна употреба и всеки с достатъчно средства може да си го позволи.

Наричат се аналагови колони с вграден долби декодер. Не ти препоръчвам такива, защото знам, че много изгарят. В момента има в Технополис система за 250лв LG, мисля, че Dreamer е беше препоръчал. Бих посъветвал да си взема нея, може да си е свърже и към компютъра.

Добре. Съгласен съм, че се наричат така.

А ако наистина тонколоните на Creative не стават за нищо, какво ще кажеш за това. питам те съвсем сериозно, защото имам пълно намерение да си закупя тези колони.

П.П. имат THX. По-скоро, сертифицирани са с THX. :) Не се срамувай. Ако не знаеш какво е THX, попитай. ще ти отговоря с удоволствие :)

В тази тема се "нагледах" на технически понятия които направо ме "убиха" на място.Такива комбинации от думи още не бях срещал в практиката си и не знаех даже ,че съществуват.Както и да е. Колкото до въпроса на (assa) за тези пари си купи каквото ти харесва.Било то на външен вид на звук на каквото и да било.В определените ценови диапазони независимо от производителя техническите характеристики са много близки така,че едва дали ще усетиш съществена разлика(в честотен диапазон,сила(МОЩНОСТ),шумове(SNR) и т.н.) с малки изключения разбира се.От тук нататък избора е само твой .Отиваш в магазина харесваш, купуваш , останалото е само разтягане на локуми.Поздрави, и успех в покупката.

Добре. Съгласен съм, че се наричат така.

А ако наистина тонколоните на Creative не стават за нищо, какво ще кажеш за това. питам те съвсем сериозно, защото имам пълно намерение да си закупя тези колони.

П.П. имат THX. По-скоро, сертифицирани са с THX. :) Не се срамувай. Ако не знаеш какво е THX, попитай. ще ти отговоря с удоволствие :)

Колоните са супер!

А това THX не беше ли стандарт,внедрен от филмите на Лукас ?

Колоните са супер!

А това THX не беше ли стандарт,внедрен от филмите на Лукас ?

От лични наблюдения ли говориш или просто по статистиките :) защото по статистика и аз виждам, че са супер. затова и съм се спрял на тях

THX е стандарт внедрен от Лукас, за да може навсякъде филмите на Лукас да звучат по идентичен начин и зрителите да се насладят на звука еднакво. В последствие, THX се превръща в критерии за качествено направен продукт. (Не говоря за еднаква сила на продуктите, а за еднакво качество.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...