Jump to content
BulForum.com

Очила за компютър

MiG

Recommended Posts

От работата ни отпускат пари за очила за компютър. ~75лв с ддс

Може би ще имат и диоптър малко

Предложете моля: от къде, марка на стъклата/рамките, екстри и т.н.

Питам тука, защото знам че всека оптика ще иска да си пробута кaквото има...

Безплатен преглед не ми трябва...

п.с. въпроса не е дали има файда или не а че ми се дават и трябва да си правя

п.с.2 с търсене не намерих да се е писало нещо стойностно по въпроса тука.. а на мен ми трябва за Пловдив

п.с.3 пуснах темата в тоя раздел щото сметнах че е най-подходящия

Аз си взех такива преди време, но почнаха да ме болят очите и глава от тях и ги оставих. Довече ще ти кажа, от къде са взети. Очилата бяха с 3 вида стъкла - слънчеви, за мъгла и компютърни. Струваха около 30лв, а стъклата бяха полароид.

Оптика STOREX на първата уличка успоредна на малката главна (като тръгнеш към кукления). Там завиваш и вървиш, оптиката се пада вдясно. Аз от там съм си правил очила, имаха и някакъв нов магазин, но не го помня.

ПС. има стъкла със защита бол. варират (по спомен) от 11-12лв до 25-30 за 1 стъкло. Тия послдените май бяха японски с 21 слоя на защита и няколко месеца гаранция (години)

ППС Май не японски, ами френски, но отиди и виж, там ще ти обяснят най-добре

Vyv vsiaka optika mogat da ti napraviat takiva o4ila sys zaiavka.

Izbira6 si kakvito si iska6 ramki,izbora naistina e dosta goliam i ima za vseki vkus.

O4ilata mogat da bydat ot styklo ili plastika estestveno plastikata e po-dobra,no po-skypa.

Predpolagam,4e v zavisimost ot ramkitte i styklata o4ilata 6te ti izleznat mejdu 60-100lv.

No za tezi 75lv spokoino 6te si napravi6 prili4ni o4ila s antirefleksna za6tita.:)

Sorry za 6liokavicata,no na tozi komp. niamam kirilica. :punk :P

Абсолютно във всяка оптика.Цената на свястните е около 60 лева.Марки-няма.Вярно е,че в началото малко поболяват очите докато свикнеш.Като свикнеш полза от тях почти никаква. B)

• 2 years later...

Сега има ли полза от очилата за компютър или няма ?

Ако може някой който има да сподели мнение дали има разлика, по спокойни ли са му очите ?

Сега има ли полза от очилата за компютър или няма ?

Ако може някой който има да сподели мнение дали има разлика, по спокойни ли са му очите ?

Има,но при CRT мониторите, както каза Нифариъс.Все пак след 6-7 часа пред монитора/като мен например/ пак се уморяват очите.Но поне не боли глава.При LCD-тата няма голямо значение.Също от значение е и как ти е позиционирано страничното осветление.Като цяло, за офис работа са добре и помагат.

Има,но при CRT мониторите, както каза Нифариъс.Все пак след 6-7 часа пред монитора/като мен например/ пак се уморяват очите.Но поне не боли глава.При LCD-тата няма голямо значение.Също от значение е и как ти е позиционирано страничното осветление.Като цяло, за офис работа са добре и помагат.

Благодаряско Наско , и вкъщи съм с СРТ и на работата за сега , така че ще има полза ;)

Днес ще ги поръчам ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...