Jump to content
BulForum.com

MP3 джджа за кола

Recommended Posts

Одеве татко ми каза, че днес возил някъв пич до София, който имал една джджа, дет се мушкала в запалката на колата, пускаш си радиото и слушаш от тая машинка като го настройш на нейната честота. Имало си и кабел за пц и си качваш доволно мп3. Някой да знае къде може да се намери?

(татко е питал, ама онзи не е знаел, щот' му е био подарък)

Виждал съм го тва в някво списание. Беше нещо на "Apple iPod" ако не се лъжа. Излъчва на няколко метра сигнал, но мисля че го няма в БГ, цената му беше нещо от рода между 450 и 800 $ в зависимост от паметта, но не съм точно сигурен.

А тва където го е сложил в запалката сигурно е зарядно.

Одеве татко ми каза, че днес возил някъв пич до София, който имал една джджа, дет се мушкала в запалката на колата, пускаш си радиото и слушаш от тая машинка като го настройш на нейната честота. Имало си и кабел за пц и си качваш доволно мп3. Някой да знае къде може да се намери?

(татко е питал, ама онзи не е знаел, щот' му е био подарък)

Ето това е един примерен модел на въпросната "джаджа" click. Да внеса и някои пояснения за нея - има разновидности на тези преобразуватели. Има модели преобразуватели само с входни честоти, посредством които може да се предава безжично/или жично зависи от избора/ звук и да се прослушва на радио-честота. Модела, от който ти може би се интересуваш има и слот за USB памет. Аз купих такъв от Щатите за подарък на един приятел и мога да кажа че качеството на звука е много добро /стерео/. Значи идеята е следната - модела, който аз взех чете mp3 и wav формат - купуваш една USB памет, бъкаш я с мп3, слагаш я в преобразувателя и си джиткаш песните /лошото е само като трябва да ги превърташ че става една по една - не може от първа да отидеш на 15 направо например - поне моя модел не можеше/. Не помня вече марката, но цената на това прекрасно животинче беше 25 долара. За съжаление откакто се прибрах и аз съм търсил, но не съм успял да намеря все още такъв вид преобразувател у нас. Ти пишеш и за кабел за компютър така че е възможно и да е някой модел на i-pod примерно - има си приставки чрез които i-pod-ите се пригаждат към волтажа и приемника в колата.

Ето линк от форума на Пежо. Джаджата се казва трансмитер. В него се включва USB MP3 Player и той плейва. Обикновено излъчва на избираема честота до 89MHz, но има някои, които излъчват на точно определена честота пак в този диапазон. И да е така, за Пловдив няма да има проблеми с разсейки и смущения, освен ако не е на 88.7MHz, където се помещава радио Христо Ботев ;) Тази тема не е ли за Hardware :confused

Виждал съм го тва в някво списание. Беше нещо на "Apple iPod" ако не се лъжа. Излъчва на няколко метра сигнал, но мисля че го няма в БГ, цената му беше нещо от рода между 450 и 800 $ в зависимост от паметта, но не съм точно сигурен.

А тва където го е сложил в запалката сигурно е зарядно.

абе кви са тези цени бе. най-евтиния ipod е 100$. най скъпия сигурно е към 400$. но освен на apple има и други производители на mp3 players. по 80$ за 512MB са на Creative. има някой с вградени fm transmitter, за другите си го купуваш - м/у 15$ и 40$ в зависимост от марката. има и по-евтино, но по-грозно решение - продават се едни касети-адаптери - пускаш я да свири в касетофона и по кабел се свързва към изход на cd-player или mp3-player

това в зарядното е било точно fm transmitter, на тях им трябва ток ако не черпят от батерията на mp3 player-а като на ipod.q

Джаджата се казва "CAR MP3 FM Transmitter" :P в RESET'a струваше ~40$

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...