rane Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Абе нещо ми се ебава пц-то. Прибрах го от фирмата преди някаолко дена щото се беше прецакала звуковата карта. Стоя си пуснат няколко дни ( нямам навика да го изключвам ). Реших одеве да поразцакам малко Armies of Exigo на след 20 мин игра ми се изключи. Ама еи така без нищо. Пак я пуснах и пак така. Иключва се диването. Та мислех да запитам некой по-разбиращ,от к'во може да е т'ва ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=37835# Трети пост! Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Ако искаш конкретен отговор и добре да кажеш каква ти е конфигурацията и какво е захранването! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Може да ти прегрява процесора, може захранването да ти е кофти. Може много работи да са. Ти не даваш никакво инфо - процесор, дъно, температури, волтажи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted December 28, 2005 Author Share Posted December 28, 2005 Конфигурацията ми е : Intel Celeron 2.8 ASUS P4P800-X GeForce FX 5500 256MBRAM 512 DDR400 SEAGATE 2x80GB захранването е - ATX - 300W P4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 SEAGATE 2x80GBзахранването е - ATX - 300W P4 Е явно захранването е кофти, но е добре да дадеш още малко инфо - ако си с две оптични устройства и два харда при това 300W захранване наистина може да е от там проблема (даже тва е най-вероятно). Кажи все пак ква е температурата на процесора и дали PC-то е овърклоквано! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristotel19 Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 Аиде стига сте го сапунисвали момчето. Приятел проблема ти е във високата температура. Но местенето на по-хладно място няма да помогне. Този процесор 2800 е Celeron D с ядро Prescott, тези ядра са доста податливи на прегряване и от там на изключване. За да си решиш проблема просто трябва да направиш следното. 1. отваряш кутията 2. сваляш охлаждането на процесора 3. махаш вентилатора и почистваш радиатора - това е задължително 4. почистваш процесора от старата паста /оригиналната е една лепкава дето никва не е върши/ 5. намазваш равномерно с тънък слой повърхноста на кристала с добра термопроводна паста 6. намазваш равномерно с тънък слой повърхноста на радиатора кадето контактува с процесора 7. слагаш CPU -to на сокета и монтираш върху него FAN-a 8. сглобяваш всички чарколъци и край на изключването !!! Ако не си се занимавал с такова нещо викни някой приятел да ти го направи. А в краен случай има една фирма дето идват на място и ти го оправят, на мен ми взеха 10 лв. Ако някой тогава ми беше казал че това е проблема щях да мина и без тях. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 Забрави най вероятната причина - охлаждането на видеокартата Най вероятно ти си е разнестил радиатора на процесора при разнасянето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 Ако му прегряваше видеото, картината щеше да замръзне, а не да се изключи пц-то... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 pi4ove mersi mnogo za savetite, ama vseki ne6to razli4no kazva ta to po-dobre nova ma6inka da si vzema bazikam se, ama naistina ot vseki ne6to razli4no i re6ih da si go zakaram vav firmata. Te pak mi kazaha 4e nai-veroqtno bilo ot motherboard-a. mani mani, savsem se obarkah ve4e. Ma go ostavih tam da ida kva 6a q zabarkat. Do sega sam bil dovolen, ama to kvo dovolen, kat pc-to se preeba de Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Пиши после каква е била причината, че ми стана интересно. Аз залагам на захранване или памет... Скоро си играх с подобна конфигурация, но с Gigabyte 9550, Fortron 350W и 2*256 TwinMOS - машинката се клокваше и не правеше абсолютно никакви проблеми. Преди да й сложа Fortron 350W правеше подобни мизерии, като описаните по-горе. Рестарт без причина. При опит за клок със старото захранване, стигаше до логото на на Вин и оттам рестарт. Това ме навява на мисълта, че проблема е точно в захранването Link to comment Share on other sites More sharing options...
mEd0 Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 К'во значи "клокване" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Lucky Luciano, според мен е не от захранването. Най-вероятно да е от паметта. Аз бях с Фортрон 300 и ми се ресваше, сложих Фортрон 350 и продължиха проблемите с рестартите. Оказа се точно паметта. mEd0, махай тоя сигначър, докато не си изял някое наказание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mEd0 Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 як си беше Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Аиде стига сте го сапунисвали момчето. Приятел проблема ти е във високата температура. Но местенето на по-хладно място няма да помогне. Този процесор 2800 е Celeron D с ядро Prescott, тези ядра са доста податливи на прегряване и от там на изключване. За да си решиш проблема просто трябва да направиш следното. 1. отваряш кутията 2. сваляш охлаждането на процесора 3. махаш вентилатора и почистваш радиатора - това е задължително 4. почистваш процесора от старата паста /оригиналната е една лепкава дето никва не е върши/ 5. намазваш равномерно с тънък слой [/u]повърхноста на кристала с добра термопроводна паста 6. намазваш равномерно с тънък слой повърхноста на радиатора кадето контактува с процесора 7. слагаш CPU -to на сокета и монтираш върху него FAN-a 8. сглобяваш всички чарколъци и край на изключването !!! Ако не си се занимавал с такова нещо викни някой приятел да ти го направи. А в краен случай има една фирма дето идват на място и ти го оправят, на мен ми взеха 10 лв. Ако някой тогава ми беше казал че това е проблема щях да мина и без тях. Успех Незнаех че Целерон-Д нямат капачки!! Пич земи научи кое кво е! @Runner нвидиите ресват ПЦ-тата докато АТИ или замръзва картината или включва VPU Cover Link to comment Share on other sites More sharing options...
mEd0 Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 И се пак кво е клокване? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 @Runner нвидиите ресват ПЦ-тата докато АТИ или замръзва картината или включва VPU Cover Аз съм с нвидия и до сега не ми се е ресвало пц-то заради картата, само ми е замръзвала картината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 и на мен ми замръзва картината, ако се окаже доста клока, никога не ми се е ресвало заради видео Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Аиде стига сте го сапунисвали момчето. Ние ли да го "сапунисваме" ! Аз продължавам да твърдя, че захранването е най-вероятния проблем. При неговата конфигурация, най-голямата стойност на консумираната мощност ще е около 280W плюс-минус 10W, което означава че при кофти захранване 300W има проблем Не изключвам и другите възможности, но аз бих почнал проверка именно от PSU-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaKaTa Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 На мен проблема ми е почти същия! Както си работи и по едно време прави рес и излиза син екран с надпис: "KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR" или "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" Все си мисла че ша излезе РАМ-а! Предположения........................ Конфигурацията е слабичка" Целерон П4 1.7 Макстор 40гб 256 ДДР ЛЦ-Б400АТХ нВИДИА ДжиФорс 4 МХ440 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Захранване! Категорично захранването е проблема за такъв вид проблеми.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma6inata1 Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 и аз имах проблема като на тоя пич, на мен обаче не ми се ресваше компа а направо се изключвапе та взех и си го почистих ма едно яко чистене му дръпнах и нямах повече проблеми с компа , а иначе какви ли не съвети чух та дъно ли беше та памет ли , та захранване , първо си чистете комповете пак ако итогава има проблем одите на сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.