Jump to content
BulForum.com

Проблем с щайгата

rane

Recommended Posts

Абе нещо ми се ебава пц-то. Прибрах го от фирмата преди някаолко дена щото се беше прецакала звуковата карта. Стоя си пуснат няколко дни ( нямам навика да го изключвам ). Реших одеве да поразцакам малко Armies of Exigo на след 20 мин игра ми се изключи. Ама еи така без нищо. Пак я пуснах и пак така. Иключва се диването. Та мислех да запитам некой по-разбиращ,от к'во може да е т'ва ???

Може да ти прегрява процесора, може захранването да ти е кофти. Може много работи да са. Ти не даваш никакво инфо - процесор, дъно, температури, волтажи...

SEAGATE 2x80GB

захранването е - ATX - 300W P4

Е явно захранването е кофти, но е добре да дадеш още малко инфо - ако си с две оптични устройства и два харда при това 300W захранване наистина може да е от там проблема (даже тва е най-вероятно). Кажи все пак ква е температурата на процесора и дали PC-то е овърклоквано!

Аиде стига сте го сапунисвали момчето.

Приятел проблема ти е във високата температура. Но местенето на по-хладно място няма да помогне. Този процесор 2800 е Celeron D с ядро Prescott, тези ядра са доста податливи на прегряване и от там на изключване. За да си решиш проблема просто трябва да направиш следното.

1. отваряш кутията

2. сваляш охлаждането на процесора

3. махаш вентилатора и почистваш радиатора - това е задължително

4. почистваш процесора от старата паста /оригиналната е една лепкава дето никва не е върши/

5. намазваш равномерно с тънък слой повърхноста на кристала с добра термопроводна паста

6. намазваш равномерно с тънък слой повърхноста на радиатора кадето контактува с процесора

7. слагаш CPU -to на сокета и монтираш върху него FAN-a

8. сглобяваш всички чарколъци и край на изключването !!!

Ако не си се занимавал с такова нещо викни някой приятел да ти го направи. А в краен случай има една фирма дето идват на място и ти го оправят, на мен ми взеха 10 лв.

Ако някой тогава ми беше казал че това е проблема щях да мина и без тях.

Успех :)

Забрави най вероятната причина - охлаждането на видеокартата ;) Най вероятно ти си е разнестил радиатора на процесора при разнасянето

pi4ove mersi mnogo za savetite, ama vseki ne6to razli4no kazva ta to po-dobre nova ma6inka da si vzema :) bazikam se, ama naistina ot vseki ne6to razli4no i re6ih da si go zakaram vav firmata. Te pak mi kazaha 4e nai-veroqtno bilo ot motherboard-a. mani mani, savsem se obarkah ve4e. Ma go ostavih tam da ida kva 6a q zabarkat. Do sega sam bil dovolen, ama to kvo dovolen, kat pc-to se preeba de :P

Пиши после каква е била причината, че ми стана интересно. Аз залагам на захранване или памет... :)

Скоро си играх с подобна конфигурация, но с Gigabyte 9550, Fortron 350W и 2*256 TwinMOS - машинката се клокваше и не правеше абсолютно никакви проблеми. Преди да й сложа Fortron 350W правеше подобни мизерии, като описаните по-горе. Рестарт без причина. При опит за клок със старото захранване, стигаше до логото на на Вин и оттам рестарт. Това ме навява на мисълта, че проблема е точно в захранването :)

Lucky Luciano, според мен е не от захранването. Най-вероятно да е от паметта. Аз бях с Фортрон 300 и ми се ресваше, сложих Фортрон 350 и продължиха проблемите с рестартите. Оказа се точно паметта.

mEd0, махай тоя сигначър, докато не си изял някое наказание.

Приятел проблема ти е във високата температура. Но местенето на по-хладно място няма да помогне. Този процесор 2800 е Celeron D с ядро Prescott, тези ядра са доста податливи на прегряване и от там на изключване. За да си решиш проблема просто трябва да направиш следното.

1. отваряш кутията

2. сваляш охлаждането на процесора

3. махаш вентилатора и почистваш радиатора - това е задължително

4. почистваш процесора от старата паста /оригиналната е една лепкава дето никва не е върши/

5. намазваш равномерно с тънък слой [/u]повърхноста на кристала с добра термопроводна паста

6. намазваш равномерно с тънък слой повърхноста на радиатора кадето контактува с процесора

7. слагаш CPU -to на сокета и монтираш върху него FAN-a

8. сглобяваш всички чарколъци и край на изключването !!!

Ако не си се занимавал с такова нещо викни някой приятел да ти го направи. А в краен случай има една фирма дето идват на място и ти го оправят, на мен ми взеха 10 лв.

Ако някой тогава ми беше казал че това е проблема щях да мина и без тях.

Успех :)

Незнаех че Целерон-Д нямат капачки!! Пич земи научи кое кво е!

@Runner нвидиите ресват ПЦ-тата докато АТИ или замръзва картината или включва VPU Cover

@Runner нвидиите ресват ПЦ-тата докато АТИ или замръзва картината или включва VPU Cover

Аз съм с нвидия и до сега не ми се е ресвало пц-то заради картата, само ми е замръзвала картината.

:laughing: Ние ли да го "сапунисваме" !

Аз продължавам да твърдя, че захранването е най-вероятния проблем. При неговата конфигурация, най-голямата стойност на консумираната мощност ще е около 280W плюс-минус 10W, което означава че при кофти захранване 300W има проблем :D

Не изключвам и другите възможности, но аз бих почнал проверка именно от PSU-то.

На мен проблема ми е почти същия!

Както си работи и по едно време прави рес и излиза син екран с надпис:

"KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR" или "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR"

Все си мисла че ша излезе РАМ-а!

Предположения........................

Конфигурацията е слабичка"

Целерон П4 1.7

Макстор 40гб

256 ДДР

ЛЦ-Б400АТХ

нВИДИА ДжиФорс 4 МХ440

и аз имах проблема като на тоя пич, на мен обаче не ми се ресваше компа а направо се изключвапе та взех и си го почистих ма едно яко чистене му дръпнах и нямах повече проблеми с компа , а иначе какви ли не съвети чух та дъно ли беше та памет ли , та захранване , първо си чистете комповете пак ако итогава има проблем одите на сервиз :bgrin: :bgrin: :bgrin: :bgrin: :bgrin: :bgrin: :devil

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...