Gorgar Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 @karaman 10х Много..Според тебе кое е по добро!?Да свалям него?! недей се мъчи от там обади се да ти го пусна по дц++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Така благодаря на всички ви за препорьките,но имам 1 вьпросче Ще питам направо тука!!! Тьй като сьм нов в Линукса и Линукс обществото в форума (говоря за вас) искам малко хелп !!! Та значи всички е О.К. Свалих Сусе 10.0 5 СД-та image-нах си го на СД-та такаче да го инсталвам ,макарче е на БГ е супер обарквьца инсталацията.При пьрви си опит (той беше и единствен де) Го инсталнах в някьв хард който ми го нямаш и не можех да видя каде е(сьответно от Д ми се за памет в размер на 23 ГБ някаде)!Та изкам помощ ако някой му се занимава да ми помогне да снима инсталацията от виртуално ПС програмата най-усновните неща който тряя да направя и най-важното каде да му покажа каде да се инсталне!!?!?! П.С.При пьрвия като го инсталирах зареди ми 1 СД и като тряя да иска 2-ро ми ресна ПС-то и след това продьлжих инсталацията(тва нормално ли е?!)?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Такаааааааа Хич не е лесна настройката на партишъните и на буут-мениджъра за начинаещи, и тъй като добре си спомням какво съм изпитал на гърба си, ще ти обясня по-подробно. Трябват ти поне два партишъна - един за самата ОС и един за swap (това сигурно добре го знаеш). Партишъните в линукс най-често са от типа hda1 , hda2 , hda5 и т.н. а не са с букви C: D: и т.н. както при уиндоус. Файловата им система е ext2, ext3 или reiserfs. Линукските партишъни не са видими от уиндоус, освен ако не си сложиш необходимата програма. За бутването - вероятно ще искаш да се инсталира в MBR така че включи и уиндоус в менюто за избор. Имай предвид, че при преинсталация на уиндоус MBR ще се пренапише и може и да не успееш да възстановиш линукса. Иначе като копира първи диск и се рестартира, вадиш първия диск и от буут менюто (ако е сложено правилно) пускаш сусе-то, и то ще ти каже кога да пъхнеш диск#2. А иначе превода на български е кофти работа, аз не го харесвам защото си има специфични термини и т.н. Айде успех и ти пожелавам като набереш малко опит за основните неща да преминеш на друга дистрибуция, че с това сусе няма да усетиш че имаш линукс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.