Jump to content
BulForum.com

Цени на плакати

Recommended Posts

Извинявам се ако има вече такава тема,но поне аз не я видях.Искам да си направя плакати А3 формат и искам да ви попитам за места,където мога да ги изкарам на разумна цена.Отидох във фото Пинк,но те направо ме одрязаха много брутално ... за А4 формат 3 лв.Някой ако знае къде мога да си изкарам на по-евтинко нека свирка.

Във всяка печатница почти предлагат тази услуга. Само че за единична бройка е скъпо. Колкото повече копия изкараш толкова по-евтино става. Конкретна цена не мога да ти кажа. Аз искам да си изкарам плакат метър на два и не знам колко пари ще е за 1 бр. :bgrin:

Значи на теб ти трябва цифров печат.

Аз ползвам 2 места в Пловдив.

Color print - паркинга на полиграфията. До 2 лв би трябвало да ти излезне на най-хубавата хартия. Формата е A3+, демек малко над А3

Другото което мога да ти предложа е IMPRESS, но не знам как са с работа с клиенти дето не са фирми. Те са срещу Папараци.

Файловете ти трябва да са в CMYK, ако не искаш да се сбози работата и най-добре да си си ги монтирал на страницата ти, щото за монтаж ще ти вземат пари.

Ако искаш качество, естествено гледай нещата ти да са ти на 250-300 dpi

The Black Dragon, метър на два можеш да си изкараш в IMPRESS, там имат широкоформатен печат http://www.impressbg.com/bg/services/large.html

За цени, виж в ценовите им листи, там в pdf формат имат..

Конкретна цена не мога да ти кажа. Аз искам да си изкарам плакат метър на два и не знам колко пари ще е за 1 бр. :bgrin:

В нашата фирма правим такива неща, но ме съмнява да работим с единични клиенти за единични бройки :)

The Black Dragon, метър на два можеш да си изкараш в IMPRESS, там имат широкоформатен печат http://www.impressbg.com/bg/services/large.html

За цени, виж в ценовите им листи, там в pdf формат имат..

Мастилено струен принтер. Пффффф.

В Color print А3 излиза около лев (в зависимост от грамажа на картона), но минималната поръчка е 3 лева. Тоест, по-на сметка ще ти е да си поръчаш 3 плаката. Мисля, че може и различни.

Искам да ви попитам дали трябва аз да си ги обработа като големина 40х30 и 300dpi или това ще го направят в самото студио?!

Тия 300 точки, трябва да са ти активни, ако искаш да очакваш качество от тях. А не примерно да вземеш нещо от нета на 72 точки 40х30 см, и да го направиш с resize на 300 точки със същите размери и да очакваш че това ще подобри качеството...

Сега не е нужно точно 300 точки да са ти.., и със 150 ще се оправиш.., ама да са си истински, да носят няква информация в себе си.

Та ако ще искаш от тях те да ти оразмеряват всичко, демек да ти го обработват и монтират, ще ти вземат пари според работата и това няма да ти легне добре.

Кажи по-добре какво имаш, като материали и какво искаш да излезне на 40х30 см.

• 4 weeks later...

Искам да питам, ако снимката е 300dpi има ли голямо значение каква е резулюцията

значи то dpi е резолюцията.Иначе аз си направих А3 формат с 255 дебелина на хартията 1.20лв.Идеални станаха.В color print ги направих,....там до полиграфията

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...