Jump to content
BulForum.com

Съвет за тфт и видео карта

Recommended Posts

Идва коледа,време за подаръци.Мисля да уползотворя спестяваните пари за един хубав монитор и що годе добра видео карта.За монитор съм отделил около 500лв(най-много 600лв). а за карта около 200лв

Предложете ми някакъв хубав монитор и карта.

Монитоорът да е 19 инча(тфт) за сега съм се спрял на тези:SAMSUNG SM-913V (GS19ESSS) и PHILIPS 190S5FS.

А за карта съм се насочил към радеон 9550 с 256мб ддр.

Моля посъветвайте ме щото коледа идва :)

Аз съм с тая, много е добра на 256 мб :D Много по добра е от радеон :P

От кой Радеон е по- добра ве приятелю , да не би да си виждал "Радеон" :) и кво и е доброто на твоята кат си сложил възможно най - кофти вариант за 6600, а именно с 256 МБ , не стига дето хабер си нямаш от тези неща , 4е и акъл даваш гледам !

Като си знаете капацитета , що не си мъл4ите по-добре , себе си си оправил ,4е и на хората акъл даваш , не усещаш ли 4е кат трупаш постове с простотии пове4е се излагаш от колкото да правиш добро впе4атление ... тва остави, то си е твой проблем , ами някой може да ти повярва и той да земе да се набута кат тебе !

@nakatak89 , мисля 4е едно 4исто 6600 128/128 (Галакси , Гигабайт , ако имаш пари и за Асус) ще е доста добре за тези пари , само имай в предвид ,4е ако ще клокваш Галакси и Гига напоследък не искат хи4 да се клокват и не се надявай на голяма аванта , за Асус не знам от месец насам нямам впе4атления от тях , може и те да са намалили кран4ето !

Ина4е в "купува/продава" има добра карта , но цената не ми харесва за използвана карта , може да ти намали още и ще стане добра покупка !

ето :

http://www.evrocom.info/invision/index.php...pic=36584&st=20

Про4ети му цялата тема , за да разбереш вси4ки предимства и недостатъци на картата !!!

Тъкмо ще ти останат пари4ки и за един Фортрон 300В(ако нямаш ) щото ше ти требе май !

А за монитор4ето мисля 4е за около 500-550 лева е по-добре да се вземе от най-добрите 17" от колкото 19" от дъното на ценовата листа , но тва си е мое мнение , аз бих направил така !

за Асус не знам от месец насам нямам впе4атления от тях , може и те да са намалили кран4ето !

Ще ти кажа за асуса,вчера я зех Core clock от 300 стига375

Memory clock от550 стига 690,много малко тва е.

С мойта машинка постигнах

ТОЗИ РЕЗУЛТАТ

С памет 3.6 ns.

Идва коледа,време за подаръци.Мисля да уползотворя спестяваните пари за един хубав монитор и що годе добра видео карта.За монитор съм отделил около 500лв(най-много 600лв). а за карта около 200лв

Предложете ми някакъв хубав монитор и карта.

Монитоорът да е 19 инча(тфт) за сега съм се спрял на тези:SAMSUNG SM-913V (GS19ESSS) и PHILIPS 190S5FS.

А за карта съм се насочил към радеон 9550 с 256мб ддр.

Моля посъветвайте ме щото коледа идва :)

Не взимай 913V в никакъв случай. Ако искаш да е Самсунг 913N в момента е на много добра цена. В против случай 190S5FS е добър избор и ще си доволен.

Ще ти кажа за асуса,вчера я зех Core clock от 300 стига375

Memory clock от550 стига 690,много малко тва е.

С мойта машинка постигнах

ТОЗИ РЕЗУЛТАТ

С памет 3.6 ns.

Ето , за наше голямо съжаление -съмненията ми се оказаха верни ,явно и Асус са врътнали кран4ето , за малкия клок има две възможности : 1-вата и по-добрата за нас потребителите е 4е най-вероятно вси4ки пройзводители са намалили яко волтажа на ядрата на вси4ки 6600 , за да ограни4ат клока , тва с едно флаш4е може и да се оправи , а втория по-гадния вариант е да са пуснали някакви умрели ГПУ-та дето не искат да мърдат нагоре изобщо !

Аз предполагам 4е е първия вариант щото картите на Галакси и Гига ,който съм пробвал стигаха до 440-450 по ядро , за паметите им няма да говоря щото бяха умрели 5нс. 4ипове и пове4е от 280(560)-300(600) не мърдаха !

От кой Радеон е по- добра ве приятелю , да не би да си виждал "Радеон" :) и кво и е доброто на твоята кат си сложил възможно най - кофти вариант за 6600, а именно с 256 МБ , не стига дето хабер си нямаш от тези неща , 4е и акъл даваш гледам !

Като си знаете капацитета , що не си мъл4ите по-добре , себе си си оправил ,4е и на хората акъл даваш , не усещаш ли 4е кат трупаш постове с простотии пове4е се излагаш от колкото да правиш добро впе4атление ... тва остави, то си е твой проблем , ами някой може да ти повярва и той да земе да се набута кат тебе !

@nakatak89 , мисля 4е едно 4исто 6600 128/128 (Галакси , Гигабайт , ако имаш пари и за Асус) ще е доста добре за тези пари , само имай в предвид ,4е ако ще клокваш Галакси и Гига напоследък не искат хи4 да се клокват и не се надявай на голяма аванта , за Асус не знам от месец насам нямам впе4атления от тях , може и те да са намалили кран4ето !

Ина4е в "купува/продава" има добра карта , но цената не ми харесва за използвана карта , може да ти намали още и ще стане добра покупка !

ето :

Про4ети му цялата тема , за да разбереш вси4ки предимства и недостатъци на картата !!!

Тъкмо ще ти останат пари4ки и за един Фортрон 300В(ако нямаш ) щото ше ти требе май !

А за монитор4ето мисля 4е за около 500-550 лева е по-добре да се вземе от най-добрите 17" от колкото 19" от дъното на ценовата листа , но тва си е мое мнение , аз бих направил така !

И не мога да разбера кво и има на гф6600 ?

Според мен е по-добре да си взема с 256....или по-мощтна( с добра разделителност)

защото исакм да ги подкарвам новите игри около година две

Аве земай си квото си искаш , аз ти казвам коя е по- добрата , а прите са си твой !

Те пройзводителите , именно на такива кат тебе раз4итат :) за да си набутат застоялите бавни 4ипове памети в по- "мощни" карти ! :) и после такива кат теб да купуват ...купуват :) "мощните" и "разделителни " карти !

Аве земай си квото си искаш , аз ти казвам коя е по- добрата , а прите са си твой !

Чувствам,че тва е поредния човек,който не разбира и ще се набута мислейки,че като вземе 256мб. и ще е по мощна :woot :tongue :sick Хахахахахахахаха......

Искаш разделителна и мощна карта, отдели още пари и си вземи 6800GS или X800GTO2, ще останеш доволен, няма значение коя вземеш:-))) Вземи си един Бенк монитор и останалото за видеокарта:-)))

Един ми вика, че неговата карта(FX5500) била по-добра от моята(6600 GT), щото неговата била 256 МБ,а моята 128 :lol:Тогава се пукнах от смях :D. Ако една игра не тръгва мегабайтите няма да помогнат да тръгне. Важен е чипа и архитектурата

Еееее значи казвате че гф 6600 с 128 мб е много по-добра от някоя с 256мб???

до такъв извод стигам...и се насочвам кам гф-а

Хората се опитват да ти обяснят, че не допълнителните 128мб пречат, а това, че на картите с още толкова рам слагат по-бавен такъв. Естествено, че ако паметта и на двете карти е еднаква, тази със 256мб ще е по-добра (но само в някои ситуации, с които аз не съм много наясно...). Но тъй като не е еднаква => тези със 128мб ще имат по-добра производителност!

Пример : Един камион е 300к.с., а една кола 100к.с. Обаче колата е по-бърза.... Чат ли си? :D

да да...мисля.Но как мога да разбера чипа какъв е(аз не разбирам от такива работи)

Няма защо да разбираш какъв е. На въпросните 6600 всичките са така (май...)така че.....вземи 128мб

да да...мисля.Но как мога да разбера чипа какъв е(аз не разбирам от такива работи)

Разглеждаш маркировката на чиповете пемат(знаеш какво предсталяват нали!), гледаш последните цифри

примерно 40->означава 4 наносекунди 36->3.6 наносекунди. Колкото по-малко толкова по-добре. Мегахерците на които работи паметта на видеокартата се изчисляват приблизително като разделиш 1000 на времето за достъп за чиповете(наносекундите), пример при 4 наносекунди 1000/4=250Мегахерца тактова честота на паметта, ефективната е удвоената тоест 500. :)

В твоя случай Асус-а 6600 128МВ 128bit е със памет 3.6наносекунди, всичко останало е с 4 че и с 5 наносекунди чипове, които са осезаемо по-бавни отколкото при Асус-а, лошото сега е, както е споменал колегата PROSTAKA по-горе, че Всички фирми производители на видеокарти(включително и Асус), ограничават клока, тоест ще вземеш чиста 6600 и недей се надява дори да доближиш честотите на 6600GT, на Асуса 6600 дефалт са 300/550, а на 6600GT са 500/1000 че и повече. :)

тоест е по-добре да си взема чиста 6600 от колкото 6600гт...

Офф май трябва да ми обяснявате като на идиот...що тва ми е първата карта която ще си купувам и не разбирам почти нищо :(

Поне вече съм наясно че е по добре да си взема карта с 128 мб(има лъч светлина)

Ми отиваш и си вземаш 4иста 6600 128МБ/128бита , написал съм ти го още в на4алото !

ето :

Освен тва в раздел продава има доста добра 6600 , ти май не 4етеш вси4ко дето ти се пише !

за 6600ГТ 200 лева няма да ти стигнат !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...