Jump to content
BulForum.com

Fortron 300 или 350 вата?

Recommended Posts

Моля за съвет. Чувам, че на 350то волтажите били по-лоши от на 300то. В момента съм със следните неща: 2400+, 512 рам, Ти4200, 1 хард 160ГБ, 2 записвачки, саунд карта и вътрешен модем. Смятам по-натам да сложа още 512 рам и да сменя видеото с нещо от рода на 6600ГТ. Ще може ли 300 ватовото захранване да се справи с всичко това, или е по-добре да вземе 350?

Днес/утре ще взимам 350В с голяма перка и ще мога да ти кажа впечатление.. т.е. един френд ще тества и ще му кажа да ти пише ако те устройва за тия дни.

Мерси Дриймър, но твоето мнение ми беше достатъчно да се засиля и аз натам. Отивам да го взема. :)

И още един въпрос. До сега бях с един Фортрон 300, обаче нещо му стана вчера и неще да запали изобщо. Като го пусна се чува нещо като пукане вътре. Та, къде да го занеса, за да го видят и да го ремонтират и евентуално, колко ще струва горе-долу?

300w са абсолютно достатъчни да ти захранват машината, това не са 300 китайски вата, има голяма разлика :) Ако парите на 350 ватовото са осезаемо повече си ги спести.

Аз съм с P4 520 2.8 Прескот, 2x512, 6600 GT, 120 GB, DVD RW и Фортрон 300 вата ги захранва без проблеми, дори клокнат процесор на 3.5 и видео

Аз съм изправен пред същата дилема 300 или 350 вата фортрон, за по-слаба машина от твоята. Е някога може и малко по-добра да стане, но като гледам твоята щом се държи стабилно и оставяме разликата в цената, ако 300 ватовия се държи по-добре относно волтажите, може би е по-добрия избор.

Ако е с по-хубаво охлаждане 350 ватовия ще е по-добре, щото много пече 300 ватовия и тая перка не се справя много добре. Ама щом ще го ремонтират ерата хубаво, само да не го ремонтират така, че после да изпържи цялата машина ;)

Така, сложих го. Не съм много очарован за сега. ПЦ-то ми се рестартира "само" два пъти в рамките на 30 минути. И със стария фортрон се рестартираше, ама си мислех, че е от захранването. Вчера докато бях с някакво "ноу нейм" 230 вата, един път не се рестартира...

Малко ми е странно с тия волтажи. +5 е добре - около 4.9. Ама +12 нещо не ми харесва - върти се около 12.220, ама има пикове над 12.300, един път го видях 12.420. А още по-странно ми е -5 линията - в биоса показва 0.00, а тая програма нещо се е изчаткала - 4294963... Гелдам волтажа през програмата на дъното USDManager... Има ли основание за притеснения?

Аз лично не вярвам на такива програми и датчици, измери си го сам волтажа и тогава ако пак покаже толкова вече има за какво да се притесняваш. Гледай да не си изпляскаш пцто, че трябва да играем куейк :)

Тея рестарти могат ли да се дължат на overclock-a?

90% се дължат на клока. Намали малко процесора и виж как се държи. Аз имах същия проблем с един семпрон.

Щом искаш да клокваш взимай 350в, а иначе рестартите се държат от нестабиност на памета.

Поне мойте наблюдения при нестабилност на машината от клок са следните:

Син екрам - по време на работа - кофти тайминги на рам памета, или ХДД си заминава.

Ако заспива без да се рестартира - чипсета на дъното не може да издържи нещо, я таймнгите (ако не си с 64 битово АМД) я МХц, още ток трябва да се подаде. Процесора - когато е проблема само се осеща яко забавяне на цялата система и забиване - след кратко време се оправя но ти виждаш че системата ти не е сабилна. А то си проличава и в тестовете.Рестартите може да се дължат и на несъвместиост междо дъно и видео карта при клок ако се дига честотата на АГП-то.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...