ZGAN Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Interesno....vseki psuva darjavata: "tq maika i she..a e vinovna" "pak ne sa izchistili trotoara ot snqg" "pak cenite...." edva li poveche ot 20% znaqt funkcioniraneto na darjavnata administraciq izobshto i putishtat za osushtestvqvane na durjavnata politika. Vapros: Ako bqhte minister predcedatel kakvo shtqhte da promenite i kak ? kato v uslovieto na zadachata vlizat samo zakonovi i konstitucionni pravila. P.S ЗАБРъНЯВАМ da mi pishat v temata useri/hora/grajdani koito ne znaqt kolko chlena e konstituciqta. V seki post koito e glupost a glupost e vsichko koeto ne epo temata shte bude sankcioniran spored pravilata. Ochakvam seriozni mneniq.Pak znash li moje bi nqkoi ot upravlqvashtite da ni e user v foruma...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Moito li4no mnenie - problema na durjavata ne ne e tolkova zakonov, kolkoto ikonomicheski. Kakvato i da e politikata na durjavata po otnoshenie na kakvoto i da bilo...uspeshnata realizacziq e nevuzmojna. Primer - bulgariq v EU v 2007. Po 200 zakona ili promeni v zakonite da se pravqt ejednevno effecta kloni kum 0. Dobrite ikonomicheski pokazateli =>> efikasna durjavna politika(v dosta pove4e slu4ai ot sega) Ina4e kakvo bi promenil - masovo uvolnenie na durjavni slujiteli vednaga sled kato se izgotvi plan za borba s corupcziqta, a takuv deistvasht v momenta nqma! Masovi aresti i zatvor za provinenite. Ako vzemem za primer segashnoto polojenie, efekta pak e 0. Nqma da ima aresti ili zatvor. Tva beshe primer samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 169. 1. Писането на шльокавица (някои си мислят, че правилното е латиница) не ни прави европейци. (чл.3 Официалният език в републиката е българският.) 2. Стани първо депутат от Велико народно събрание и тогава рови в конституцията Според чл.62, Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол. В това число и според чл.84 ал.6 избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение - Министерския съвет; извършва промени в правителството по предложение на министър-председателя; ал.7 - 7. създава, преобразува и закрива министерства по предложение на министър- председателя;... чл.105 (1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика в съответствие с Конституцията и законите.... че къде ги видя тези пълномощия на министър-председателя, за да питаш Ako bqhte minister predcedatel kakvo shtqhte da promenite i kak ?kato v uslovieto na zadachata vlizat samo zakonovi i konstitucionni pravila. Що се отнася до законите - те се предлагат и гласуват от народните представители. Тях си ги избираме ние. Следователно трябва да се ограмотим политически, за да избираме верните хора. ПП. Очаквам, че няма да ми се лепнат 20-30%, за заяждане с модератор Темата е поставена от потребителя Zgan, нали Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 20, 2005 Author Share Posted December 20, 2005 DrEvil nqma worm ama nemi pravi zabelejki shte si pisha na kvoto iskam. Чл.108. (1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председател и министри. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. Той назначава и освобождава от длъжност заместник-министрите. ...Iz konstituciqta na RB. "Чл.19. (1) Органите на изпълнителната власт са централни и териториални. (2) Централни органи на изпълнителната власт са: 1. Министерският съвет; 2. министър-председателят; 3. заместник министър-председателите; 4. министрите." Структурата и съставът на Министерския съвет се приемат с решение на Народното събрание по предложение на министър-председателя. Чл.23. (1) Министър-председателят е централен едноличен орган на изпълнителната власт с обща компетентност. (2) Министър-председателят представлява Министерския съвет, свиква и председателства заседанията на Министерския съвет. (3) Министър-председателят ръководи общата политика и текущата дейност на Министерския съвет и носи отговорност за тях пред Народното събрание. (4) Министър-председателят определя правомощията и ресорите на заместник министър-председателите. (5) Министър-председателят координира работата на заместник министър-председателите и на министрите. (6) Министър-председателят назначава и освобождава от длъжност заместник-министрите. Чл.27. (1) (изм.,ДВ,бр.99 от 2001 г.) Министър-председателят, заместник министър-председателите, министрите и областните управители образуват на свое пряко подчинение политически кабинет. tva pak e ot zakona za administraciqta... Spored men MP ne e kato da nqma vlast....pak i e ednolichen organ tozi s nai golqma vlast v durjavata pone az za nego se seshtam ako govorim za izpulnitelnata vlast. durjavnata vlast e razdelena na 3 izpalnitelna zakonodatelna i sudebna organ na ispalnitelnata vlast e Min.predcedatelqt...ta ot tam i vaprosat mi. Znam koi osvobojdava min predcedatelqt ama nqma kak da budesh narodno subranie nali ? deputat nqma mnogo vlast sam samichak.A min predcedatelqt moje pone da vnese """ideqta""" v NS....got it ? Mnenieto mi e che ne trqbva sled vsqka smqna na pravitelstvoto da se smenqt ministri i drugi neshta tam zashtoto taman tezi koito sa na vlast sq sa krali kolkoto im trqbva i sa pochnali da si varshat rabotat ai gi smenqt....Tupo. Moje da se dadat darjavni suvereniteti kato zdraveopazvaneto na nqkoi chastni institucii toest chastniqt sektor da potdyurja bolnicite. Do tuka sam dovlen kak se razviva temata kato izkluchim poluinteresniqt post na DrEvil ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Идеята не е ли да знаем да боравим правилно със законите и на тази база да кажем какво бихме направили. Мин.-председателят прави все пак нещо... Ако аз бяхминистър-председател(хех!) първото нещо, за което щях да се погрижа е да внеса в Конституционния съд за разглеждане противоконституционността на новините на турски език по БНТ и съществуването на ДПС. Чл. 3 Официалният език в републикта е българският. Чл. 36 (1) Изучаването и ползването на български език е право и задължение на българските граждани Чл. 58 (2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите. Чл. 11 (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт. Чл. 13 (4)Религиозните общности и институции, както и верски убеждения не могат да се използват за политически цели Чл. 6 (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви огпаничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения,политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 20, 2005 Author Share Posted December 20, 2005 premahvaneto na novinite na romski kak shte afektira na cqlostnata durjavna politika ? Verno che e neshto no napraveno v nachaloto na sustavqneto na edno pravitelstvo spored men bi se talkuvalo kato rasizum.Ako se napravi sled primern poredica ot blagopriqtni za BG promeni togava moje da se napravi...tva si emoe mnenie de ne znam ti kak vijdash neshtata. Ama ideqta ne e da si pastvame zakoni....mislete be hora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 21, 2005 Author Share Posted December 21, 2005 k mainata i na bg i veseli praznici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 ЗГАН, ако не сменяш министри при смяна на правителство, какво всъщност сменяш и нещо сменяш ли изобщо, че не разбрах как се сменя правителството пък министрите да си останат същите... кръстоса ми погледа с тая идея. Суверенитетът е изключителното право да се упражнява върховна власт над географски регион или група от хора (напр. нация или племе). Обикновено правителството или друго политическо представителство осъществява суверенните права (от името на народа при републиканската форма на управление). Монарх, който управлява суверенна държава, може да бъде наричан суверен на тази държава (при абсолютните монархии, при конституционните не е точно така). Като понятие суверенитетът се определя като върховенство, независимост и самостоятелност на властта на определена държава във вътрешните и външните ѝ работи. Основа на суверенитета е правото на нациите за самоопределение. Суверенитетът е основен принцип в международното право, отразен в Устава на ООН. Суверенитетът бива държавен, народен и национален. Няма здравеопазвенствен суверенитет Не може държавата да се отказва от суверенитета си - да се откаже от суверенитета си ще рече да се признае под върховенството на друга държава. Означава да се откаже от независимостта си и да стане васална на друга държава, която ще упражнява върховната власт над територията/народа й. Това значи суверенитет. Друго май си искал да кажеш, но тая дума ти се е сторила по-научна. Заеби тия материи, ще се оправи България, когато всички започнем да се занимаваме само с това от което наистина разбираме и с нищо друго - докато всички си мислим, че сме компетенти по всички въпроси и теми, ще пропадаме. Наздраве и весела коледа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.