lil_stenly Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 zna4i namerih tova v data.bg i ako napravq tova koeto e opisamo komputara mi 6te ima po golqm performance (sorost) These Settings will fine tune your systems memory management -atleast 256MB of ram recccomended go to start\run\regedit -and then to the following key HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management 1.DisablePagingExecutive -double click it and in the decimal put a 1 - this allows XP to keep data in memory now instead of paging sections of ram to harddrive yeilds faster performance. 2.LargeSystemCache- double click it and change the decimal to 1 -this allows XP Kernal to Run in memory improves system performance alot 3.create a new dword and name it IOPageLockLimit - double click it and set the value in hex - 4000 if you have 128MB of ram or set it to 10000 if you have 256MB set it to 40000 if you have more than 512MB of ram -this tweak will speed up your disckcache Reboot and watch your system fly ..happy tweakin are kajete dali naistina e taka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 ia mi kaji tva ot kade si go vidial?......... Az izpulnix purvite neshta da vlezna vav regitrite obachen eshto mi se gubi..po natataka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 по добре прочети тези хави и ги направи http://donramon.hit.bg/www/Tweaks.html http://bufu84.hit.bg/WindowsTweaks.txt Има ефект и то доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 lil_stenly ми то тфа е дадено в на BuFu50 тхт-тата 7 – настройки на паметта (това се отнася само за потребители които имат над 256 MB RAM – ако Вашата е толкова или по-малко пропуснете тази точка) Ако имате много памет може да зададете на WindowsXP да държи всичките файлове, които използва там, вместо на хилядократно по-бавната виртуална памет, намираща се върху вашия твърд диск (която по всяка вероятност е силно фрагментирана, което ще отстраним в точка 8) . За да подсетите да прави това стартирайте отново ‘regedit.exe’ и отидете в HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/ и там ще откриете DisablePagingExecutive, чиято стойност трябва да бъде 1, ако не е я променете. След като сте намерили работа на голяма част от оперативната си памет спокойно може да пожертвате още малко в името на системния кеш, който ако бъде увеличен ще ускори работата на твърдия диск, или по скоро ще отмени част от нея, поради простата причина че някой от файловете, съдържанието на папките и иконите ще бъдат ‘кеширани’ - ключа който позволява това се намира при по-горния и се нарича LargeSystemCache и за да се оползотвори по-рационално паметта ви трябва да има стойност 1. Понякога Windows XP слага някои файлове в кеша, и после – след приключване на работата с тях ‘забравя’ да ги махне от там. За да не се случват подобни работи намерете или създайте ключа AlwaysUnloadDLL в HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer – и задайте default стойността му 1. едит; ся като ти видях пак пост-а видях че не е баш сащото моя грешка.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 14 – ускорение на стартирането на WindowsЩе представя два метода, които лично при мен намалиха времето за стартиране с около 20 секунди. Първо създайте batch файл с името ntosboot.bat например. В него напишете следното: del "c:\windows\prefetch\ntosboot-*.*" /q и го запишете в C:\ . След това стартирайте ‘gpedit.msc’ – отидете в Computer Configuration/System Settings/Scripts – кликнете два пъти на Shutdown, след това Add и намерете файла който създадохте. След това стартирайте ‘devmgmt.msc’ и на Primary IDE Channel дайте Properties. За устройството, което липсва задайте Device Type: None, след това повторете същото за Secondary IDE Channel. Ако някой ден си купите DVD и след като го инсталирате то не работи си припомнете тази точка :-) и разрешете отново устройството Само не знам как да направя тоя batch филес..иначе за ся всичко друго сам го направил само тая точка нз как да стане с тоя фаил...нз как да го направя... П.С.Имам ДВД устроистоя което бачка в момента някви проблеми има ли!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 pravi6 si edno txt v nego pi6e6 del "c:\windows\prefetch\ntosboot-*.*" /q file -> save as -> ime ntosboot.bat kato na type slaga6 all files Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 някъде бях чел как могат да се махнат досадните стрелкички които се появяват когато направиш шорт кът на десктопа но се га не мога да го намеря някой може ли да помогне Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeVoLvEr Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 някъде бях чел как могат да се махнат досадните стрелкички които се появяват когато направиш шорт кът на десктопа но се га не мога да го намеря някой може ли да помогне Start - Run - Regedit - HKEY_CLASSES_ROOT / lnkfile - изтриваш IsShortcut рег файла. - рестартираш. xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 19, 2005 Author Share Posted December 19, 2005 ia mi kaji tva ot kade si go vidial?.........Az izpulnix purvite neshta da vlezna vav regitrite obachen eshto mi se gubi..po natataka... taka az tva si go napravih na *.reg file. dai si po6tata i moga da ti go pratq. NO vuprosat mi be6e dali naistina tva ima effect ili samo ti priebava registrite na win-a. по добре прочети тези хави и ги направи http://donramon.hit.bg/www/Tweaks.html http://bufu84.hit.bg/WindowsTweaks.txt Има ефект и то доволен bufu are dovolen si thx mnogo a dobre zakvo stava vupros TUK 7) Отворете Start > Run > Напишете regedit от там намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache отворете LargeSystemCache и променете стоиноста 0 на 1 рестартираите. iskam da kaja 4e ne e napisano kakvo pravi. nqkoi 6a moje li da mi kaje tova za kakvo e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Start - Run - Regedit - HKEY_CLASSES_ROOT / lnkfile - изтриваш IsShortcut рег файла. - рестартираш. xD Благодаря стана Също така успях да си направя и икона за изключване както е показано тук http://donramon.hit.bg/www/Tweaks.html точка 12 някой от вас обаче знае ли как мога да си направя икона за рестарт и лог оф Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Благодаря стана Също така успях да си направя и икона за изключване както е показано тук http://donramon.hit.bg/www/Tweaks.html точка 12 някой от вас обаче знае ли как мога да си направя икона за рестарт и лог оф probvai s: del "c:\windows\prefetch\ntosboot-*.*" /q no taka mai samo 6te se restartira.. ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeVoLvEr Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 a dobre zakvo stava vupros TUK 7) Отворете Start > Run > Напишете regedit от там намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache отворете LargeSystemCache и променете стоиноста 0 на 1 рестартираите. iskam da kaja 4e ne e napisano kakvo pravi. nqkoi 6a moje li da mi kaje tova za kakvo e? Хмм, мисля, че мога да дам едно предложение. IMO, това "разтяга" способността на оперативната ти памет до край. В смисъл, дадена програма изисква определен процент памет и използва толкова, колкото и е неубходимо, а с промяната на този регистър винаги ти е на макс. Само предположение Също така успях да си направя и икона за изключване както е показано тук http://donramon.hit.bg/www/Tweaks.html точка 12 някой от вас обаче знае ли как мога да си направя икона за рестарт и лог оф За рестарт е почти същото, само се променя стринга "-s" с "-r" Правиш Shortcut и пишеш " Shutdown -r -t 00 " (без кавичките), кръстваш си иконката по подходящ начин, например "Reboot PC" или нещо от сорта и си готов. А и btw, това -t 00 играе ролята на нещо като таймер. -t идва от -time, а 00 са секундите, които след като double-click'неш икоинката се рестартира. При 00 PC-то се рестартира веднага, при 10 - след 10 секунди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 bufu are dovolen si thx mnogo a dobre zakvo stava vupros TUK 7) Отворете Start > Run > Напишете regedit от там намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache отворете LargeSystemCache и променете стоиноста 0 на 1 рестартираите. iskam da kaja 4e ne e napisano kakvo pravi. nqkoi 6a moje li da mi kaje tova za kakvo e? Няма нищо. А това точно незнам какво прави ама не е задължително всичко което е описано да се прави.. въпреки, че аз съм направил всичко без тея за бързото стартиране и изключване и съм много доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 da preveda kakvo pravi tova koeto sum postnal otgore. probvah go i sq hvur4i prevod: tezi nastroiki 6te "tuningovat" tvoita systemna pamet trqbva da imate minimum 256mb ram idete start\run\regedit i sledvaite instukciite po-dolu 1. otivate v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager \Memory Management DisablePagingExecutive -cukni dvaputi vurhu nego i postavi za value 1. tova moje da NE go pravite za6toto kato nqkoq programa iska pove4e memory 6te smukne ot hard-diska mqsto 2. bufu go ima 3. napravete nov Dword i go krustete IOPageLockLimit - cuknete dvaputi na nego i smenete value-to - 4000 ako imate 128MB ram ili na 10000 ako imate 256MB .nastroite go na 40000 ako imate pove4e ot 512MB ram. Traqbva do value-to da e na "HEX." -tova 6te oveli4i skorosta na disckcache-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Dave_ Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Т'ва определено върши хубавав работа. При мене по принцип всичко си ми вървеше доста бързо (хардуера ми е добре стегнат) , ама сега напрао се едно летя Link to comment Share on other sites More sharing options...
bg_korn2005 Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Start - Run - Regedit - HKEY_CLASSES_ROOT / lnkfile - изтриваш IsShortcut рег файла. - рестартираш. xD Когато отворих Start - Run - Regedit - HKEY_CLASSES_ROOT и там се появиха две папки едната беше с име: Inffile а другата: Inifile Коя трябва да истрия за да се махне досадната стрелкичка от ShortCut-ите Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Като отвориш regedit, F3 и търсиш името на ключа (в случая IsShortcut) и ще видиш къде точно се намира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 хм... четох малко от темата, но някои от описаните неща хич не са положителни... Примерно daemon tools 4 има големи проблеми с работата на Standart PC, за разлика от ACPI PC, а един от съветите гласеше да преминете към Standart. Зареждането на по-често използвани програми в RAM-a пък намалява производителността при игрите и то доста, така че не ви съветвам да го правите ако играете игри. Иначе performance hints много, но според мен най-полезно ми беше спирането на ненужните windows-ки services, усетих разликата дори през WB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.