Dido`87 Posted December 19, 2005 Author Share Posted December 19, 2005 Пробвал съм първоначално без никакви драйвери за ен форс, само тези които са на CD-то от дъното... не става... после пробвах с новите драйвери на ен форс... пак не става... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Абе АТИ кво искаш И аз квото и да пробвах не става. За тва за мен никога няма да си взема АТИ Правят добри карти, но драйвърите им са под всякаква критика :ph34r: Ами и аз почвам да се замислям вече,макар че съм привърженик на радеона кое е по добро? Като се стартира ундоуса и има едно двойно премигване на емблемата на всички радеони,докато при нвидията го няма.Много малко хора го забелязват и обръщат внимание и сега ще премина на нвидия колкото и тъпо да звучи,ама май jozo ша са окаже прав за чипсета.Ати също трябва да си имат стабилен чипсет вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Ами и аз почвам да се замислям вече,макар че съм привърженик на радеона кое е по добро?Като се стартира ундоуса и има едно двойно премигване на емблемата на всички радеони,докато при нвидията го няма.Много малко хора го забелязват и обръщат внимание и сега ще премина на нвидия колкото и тъпо да звучи,ама май jozo ша са окаже прав за чипсета.Ати също трябва да си имат стабилен чипсет вече. точно и аз тва го забелязвам. Има си премигване и няма оправяне. Някой път има смущения и трептения и незнам на кво се дължат. Същия монитор е работел на нвидиа 6 месеца без такива смущения. Може би ги забелязвам, защото съм използвал само нвидиа, a там никога не съм виждал такива неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 точно и аз тва го забелязвам. Има си премигване и няма оправяне. "Мигането" не е проблем а точната дума му е ТЕСТ.Така,че едва дали ще го "оправиш". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Но е супер дразнещо. Голям тест... И трептенията ли са тест? Стават точно когато си искат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Има си премигване и няма оправяне. Някой път има смущения и трептения и незнам на кво се дължат. Вярно е тва за трептенията.Да ти кажа досега бях с ASUS 9600XT и просто някои игри ми трептяха някой път,някой път не.Единствено Call of Duty 2 не ми е правила такива работи и никви фреймуъркове не помагат.Имам чувство ,че е несъвместимост нещо с чипсетовете ли незнам,ама щи ебъ и радеоните най накрая майна писна ми чесно.Аз ли съм толкова прос ли незнам,но все пак ще се радвам ако някой ме обори по въпроса и приемам критики даже,ако се окаже ,че говоря глупости. Botev1912 правилно си забелязал трептенията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Ами глей ся. На един комп се сменя видеото от GeForce MX440 на АТИ 9600 про. С ge-force-a е работело 6 месеца без проблеми, на радеона се качиха драйвърите на чист уин, иначе не ставаше. Първо тръгна на 60 херца, щото не познава монитора, нагласих го тва. И сега работи, но хората се оплакват, че някой път монитора трепти и не предава както трябва. И не става всеки път, а когато си иска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Преди съм имал 2 карти на N-Vidia и сами са ми късали нервите. С нечовешки усилия и 5-6 драйвъра успях да им подкарам TVOut-а. На една изгоря след 1 месец. После си купих Gigabyte 9200, след това имах Gigabyte 9550, а сега съм с GeCube 9550. Не съм имал проблем с нито един драйвър или с TVOut. Картите се държат стабилно и съм много довелен. Може и да не съм прав, но според мен ATI имат по-топли цветове - лично мнение. Иначе всеки си харесва един производител и няма смисъл темата да се превръща в ATI vs. N-Vidia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 При стартиране на Винбозе "Каталист-а" стартира тест за проверка на "железата" закачени към картата в опит да "подкара" най-подходящото( честоти,резолюция, и т.н) ,доколко успява е отеделен разговор.До приключване на теста може да има леко забележими примигвания на същите тия "железа" което не е проблем и никога не ме е впечатлявал (както докато чакам WELCOME скрийна... примерно).Но ако имате проблеми с примигвания при стартирани приложения не би било зле да си конкретизирате въпросите и опишете по-точно проблема за евентуална помощ.Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Но ако имате проблеми с примигвания при стартирани приложения не би било зле да си конкретизирате въпросите и опишете по-точно проблема за евентуална помощ.Поздрави. Добре далеч съм от мисълта да спорим,кое е по добро ,но аз искам да науча защо става така с тия трептения?Някой път ги има някой път не?Дори и при тъпия CS.Аре обясни ми?(монитора ми е в ред)Няма да се разсърдя ако ми кажеш нещо,което не го знам и дори да ми кажеш че съм тъп и прос,ще приема. И защо радеона при високия един и същи клас са много по скъпи от нвидията.Според мен е неоправдано,а на всяка игра се рекламира нвидия а не радеон? Отговорете ми на мойте тъпи въпроси? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Добре далеч съм от мисълта да спорим,кое е по добро ,но аз искам да науча защо става така с тия трептения?Някой път ги има някой път не?Дори и при тъпия CS.Аре обясни ми?(монитора ми е в ред)Няма да се разсърдя ако ми кажеш нещо,което не го знам и дори да ми кажеш че съм тъп и прос,ще приема.И защо радеона при високия един и същи клас са много по скъпи от нвидията.Според мен е неоправдано,а на всяка игра се рекламира нвидия а не радеон? Отговорете ми на мойте тъпи въпроси? Не с епритеснявай , тъпи въпроси могат да се задават , кофтито е като запо4нат да ти дават тъпи отговори ! МИгането в на4алото, по-добре от @роби , не може да се обясни ! Мигане по време на игрите ве4е предполагам е от лоши настройки и ако не са както трябва някой игри си ги пуска на 4естота "сейм ас десктоп " а други (най ве4е ОГЛ-игрите или когато смените резолюцията ) ги пуска на 60 херца щото няма инструкции ( или настройки) за тва как да ги пуска ! Но както каза @роби , за пове4е помощ - трябва пове4е инфо за проблема ! При вси4ки слу4ай на са ви виновни Ати ! И във най-високоия клас Ати не са винаги по - скъпи от Нвидия , а ако са , на4и има защо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Мигане по време на игрите ве4е предполагам е от лоши настройки и ако не са както трябва някой игри си ги пуска на 4естота "сейм ас десктоп " а други (най ве4е ОГЛ-игрите или когато смените резолюцията ) ги пуска на 60 херца щото няма инструкции ( или настройки) за тва как да ги пуска ! Ами да точно това става 60 херца на Куейк4 и на още една дето много обичам да карам самолети и въртолети.И как да го разбираме за настройките?Настройките на самата игра,контрол панела на Ати или и двете?Дразни ма факта също че при нвидията не е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 При nvidia е много лесно. Нагласяш refresh rate override на колкото херца искаш за всяка резолюция и си готов. Всяка игра ще ти върви на тея херци. На ати е малко объркано и май не важи за openGL игрите (за това не съм сигурен) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Ами да точно това става 60 херца на Куейк4 и на още една дето много обичам да карам самолети и въртолети.И как да го разбираме за настройките?Настройките на самата игра,контрол панела на Ати или и двете?Дразни ма факта също че при нвидията не е така. Така е и при Нвидията ! На4и в Ати - контрол панела отиваш на "дисплеис" избираш активния монитор и правиш рефреш рейт .... 85 , или 100 ... там колкото искаш (по дифолт мисля 4е е "сейм ас десктоп" после аплай и готово ! При nvidia е много лесно. Нагласяш refresh rate override на колкото херца искаш за всяка резолюция и си готов. Всяка игра ще ти върви на тея херци. На ати е малко объркано и май не важи за openGL игрите (не съм сигурен в това) Важи , ако го направиш както съм казал , тва се прави то4но заради ОГЛ - игрите , то за ДХ -игрите може и от настройките на ДХ да се зададе овъррайда, именно и за тва ДХ игрите не "мигат" , щото дх-а ве4е е поел овърайд-а от "сейм ас десктоп" , а ОГЛ игрите като минеш на друга резолюция и "сейм ас десктп " 4естотата е ве4е друга , щото си на друга резолюция , за тва се конкретизира 4естотата за да не се "4уди" драйвера и да пуска 60 херца ! Ина4е с по новите драйвери на Нвидиа е същата боза , пак трябва доп . настройки , тва дет си го споменал важеше до скоро , в по-новите драйвери го нема тва ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Благодаря и на двамата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Ина4е с по новите драйвери на Нвидиа е същата боза , пак трябва доп . настройки , тва дет си го споменал важеше до скоро , в по-новите драйвери го нема тва ! има го! Просто е заключено. Слагаш NVTweak и си отключваш драйвърите и си ползваш всички опции. А не мога да разбера защо на ати е заключен клока при официалните драйвъри и трябва все да слагаш моднати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 има го! Просто е заключено. Слагаш NVTweak и си отключваш драйвърите и си ползваш всички опции. А не мога да разбера защо на ати е заключен клока при официалните драйвъри и трябва все да слагаш моднати За туйка знам , но мислиш ли 4е тези дето не могат да си оправят рефреша знаят , то и Ати си имат туйк за отклю4ване на оригиналните драйвери , само дето този туйк се прави ръ4но защото клока не е за вси4ки , а тези за който е ... те си знаят от къде да дръпнат драйвери или как да туикнат драйверите ! Поотклонихме се малко и усещам как ще се клозне темата ! @Dido`87 . снулирай биоса на дъното , прейнсталирай винбоза , инстални последните драйвери за НФорс4 (от сайта на нвидиа), сложи фреймуорка, сложи ДХ9 (ако си с по-старо ХП) и 4ак тогава пробвай да сложиш драйверите за картата , ако и тогава не стане , обърни се към специалисти , щото или нещо не си направил както требе или хардуера е дефектен ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.