Dido`87 Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Здравейте. Отскоро имам компютър с дъно NF4 4X-A7 и видеокарта RADEON X550 series. Проблема ми е че не мога да си кача драйверите на видеокартата. Когато отворя програмката от CD-то не може да ми намери видеокартата. Някой има ли предложения по въпроса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Пробва ли да ъпдейтнеш през /My Compir :D/Properties/Hardware/Device Menager непознатото устройство. Копни на харда драйверите и задай да търси там. Понякога се става и така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Първо си дръпни ТОВА и после си драпни драйверите ОТ ТУК и всичко ще е наред , преди да качиш драйверите си инсталирай първото и тогава тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Познат проблем, виж това http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=69663 Абе АТИ кво искаш И аз квото и да пробвах не става. За тва за мен никога няма да си взема АТИ Правят добри карти, но драйвърите им са под всякаква критика :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 Нема начин бате. И с freamework-a и с к'вото и да е... просто не става... а и btw windows-а ми е тъкмо инсталиран така че и няма смисъл от преинстал... едва ли нещо ще се промени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Познат проблем, виж това http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=69663Абе АТИ кво искаш И аз квото и да пробвах не става. За тва за мен никога няма да си взема АТИ Правят добри карти, но драйвърите им са под всякаква критика :ph34r: Това не проблем от АТИ или от драйверите им , това са несъвместимости дължащи се на направилна инсталация , винбозки проблми или неправилно разпознаване от дъното ( ако сте забелязали този проблем до сега се срещал само на дъна с 4ипсет на прекия им конкурент няма да се у4удя ,ако вси4ко за вси4ко тва са виновни Нвидиа ) Проблема ми се слу4и и на АГП -дъно Оправя се по горепосо4ения на4ин( от @abatt doom) или като дадете "дизейбъл" на дисплей адаптер-а в дивайс мениджъра -след това рестартирате , оправя се за минутка (един рестарт ) след което поема секви драйвери на АТИ! Такава дреболия никога няма да ме откаже от по-добрите батерии Нвидия има не по-малко и не по- малки проблеми с драйверите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Дъната са с VIA чипсет, Gigabyte 7VT600. Сега преинсталирах, драйвъри се качват, но монитора не щеше на повече от 60 херца. Оправих го и това, но монитора почна да трепти, а с нвидиа работи перфектно Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Това не проблем от АТИ или от драйверите им , това са несъвместимости дължащи се на направилна инсталация , винбозки проблми или неправилно разпознаване от дъното ( ако сте забелязали този проблем до сега се срещал само на дъна с 4ипсет на прекия им конкурент няма да се у4удя ,ако вси4ко за вси4ко тва са виновни Нвидиа ) Проблема ми се слу4и и на АГП -дъно Оправя се по горепосо4ения на4ин( от @abatt doom) или като дадете "дизейбъл" на дисплей адаптер-а в дивайс мениджъра -след това рестартирате , оправя се за минутка (един рестарт ) след което поема секви драйвери на АТИ! Такава дреболия никога няма да ме откаже от по-добрите батерии Нвидия има не по-малко и не по- малки проблеми с драйверите Ми АТИ като са толкова велики да си направят и те чипсет Щом хората избират чипсети на Нвидия явно те са по-добрите пък и аз до сега не съм видял нищо хубаво в картите на АТИ.Аз си ползвам само Нвидиа и никога не съм имал подобни проблеми.Докато за АТИ те са редовен проблем така че невиждам какво им е хубавото освен съмниталната им прозизодителност(според мен) Едит:Един съвет Продавай тоя Х550 и зимай някъва карта с чип на Нвидиа и няма си имаш проблеми Щото тва ще е редовен номер на всяка преинсталация примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Като инсталирах Microsoft Net Framework се инсталнаха драйвъри. Дано стане и на другите компове с ати :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Като инсталирах Microsoft Net Framework се инсталнаха драйвъри. Дано стане и на другите компове с ати :allien за Фреймуорка си пише в драйверите "Каталист " от пролетта насам , 4е трябва да се сложи ! Макар 4е има драйвери дето ба4кат и без него ! @jozo , какъв ти е експириънса с карти 4е даваш такива категори4ни съвети ? ...може би една ГФ 2-ка и една 5200 ... , не мисля 4е си се сблъсквал с пове4е от две -три карти , щом пишеш такива глупости ( нямам в предвид изказванията ти против АТИ , а коментарите ти като цяло ) ! По-добре си задръж "компетентното" мнение за себе си , щото ше земе някой да ти повярва ! Х550 - няма аналог в този ценови диапазон от страна на Нвидиа , нито по пройзводителност , нито по ка4ество на картината ! Не обвинявайте Ати за собствената си некомпетентност ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 @Dido`87 - понякога е възможно да не ти хваща картата , защото нямяш качени драйвери за NForce 4 като в твоя случай. За тези които им трепти монитора да про4етат следното : отваряте Control Centara и на Display Options цъкате на 3D Refresh Over Rate 100 или 85 зависи от монитора ви , също така цъкнете на Monitor Properties и изберете Attributes от там махнете отметката на "Use extended Display ..." и задайте Maximum Refresh Rate пак на 100 или 85 според монитора и сте готови . Ако пак не става цъкнете на Display Manager и му задайте наново Refresh Rate Ati в последните месеци е доста напред в драйверите от NVidia , така че ми е странно защо някой се изказват неподготвени Научете се да преинсталирате и няма да имате проблеми , не е толкова сложно ... просто има определени твърди стъпки които се спазват. Много хора си мислят че могат да качват WIN , ама са много далече от истината - че всеки може да го качи , може ама след това си има малко козметики които не са за подценяване. Май излиза вярно , че от всяка пръчка не става свирка Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 @jozo , какъв ти е експириънса с карти 4е даваш такива категори4ни съвети ? ...може би една ГФ 2-ка и една 5200 ... , не мисля 4е си се сблъсквал с пове4е от две -три карти , щом пишеш такива глупости ( нямам в предвид изказванията ти против АТИ , а коментарите ти като цяло ) ! По-добре си задръж "компетентното" мнение за себе си , щото ше земе някой да ти повярва ! Х550 - няма аналог в този ценови диапазон от страна на Нвидиа , нито по пройзводителност , нито по ка4ество на картината ! Не обвинявайте Ати за собствената си некомпетентност ! Все пак преди няколко дена няколко човека обвиниха теб самия за некомпетентен и многознаеш.Аз винаги съм приемал това което изказваш като мнение но специално за видеокартите никога няма се съглася.Прехвалените ябълки много съм ги ял.Пък нещо за да е по-добро добро трябва във всички направления да е така а не в само едно нали?Редовно има оплаквания относно драйверите на АТИ и следователно това ги дърпа много назад и за мен не са добри.Аз като си купя нещо искам го ползвам безпроблемно а определено ако си купя АТИ няма да е така затва и никога няма си купя.Сега съм с ФХ 5200 и знам че всички разправят тази карта за смотана но е предпочитам пред някво АТИ дето ще ми се прецаква постоянно. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Все пак преди няколко дена няколко човека обвиниха теб самия за некомпетентен и многознаеш. Moже , всеки има прави да пише каквото си иска , само 4е кат ме видите пиша глупости и неверни неща , тогава е редно да ме обявите за некомпетентен , а не когато пиша всобщи истини , който понякога доста болят ! Освен тва мнението на двама -трима зевзеци дето до в4ера викаха на монитора -компютър не ме интересува , ако и ти искаш да минеш към тях -заповядай ! Аз винаги съм приемал това което изказваш като мнение но специално за видеокартите никога няма се съглася.Прехвалените ябълки много съм ги ял.Пък нещо за да е по-добро добро трябва във всички направления да е така а не в само едно нали?Редовно има оплаквания относно драйверите на АТИ и следователно това ги дърпа много назад и за мен не са добри.Аз като си купя нещо искам го ползвам безпроблемно а определено ако си купя АТИ няма да е така затва и никога няма си купя.Сега съм с ФХ 5200 и знам че всички разправят тази карта за смотана но е предпочитам пред някво АТИ дето ще ми се прецаква постоянно.Поздрави. Как ли познах за 5200 , аз никога не съм си вземал такъв боклук ( не искам да с езаяждам с теб , просто тва ми е мнението за тази карта ) , Радеон 9200 е по-добрата от двете и никога не съм предпо4итал 5200 пред 9200, а да не говорим за 9100 или 9000про(2) Не искам да останеш с грешното впе4атление 4е мисля вси4ки карти на АТИ за по-добри , има си ценови диапазони дето Нвидиа има по- добри оферти и като цени и като пройзводителност ! А що се отнася до компетентноста , то си ли4и кой колко разбира : @Dido`87 - понякога е възможно да не ти хваща картата , защото нямяш качени драйвери за NForce 4 като в твоя случай. За тези които им трепти монитора да про4етат следното : отваряте Control Centara и на Display Options цъкате на 3D Refresh Over Rate 100 или 85 зависи от монитора ви , също така цъкнете на Monitor Properties и изберете Attributes от там махнете отметката на "Use extended Display ..." и задайте Maximum Refresh Rate пак на 100 или 85 според монитора и сте готови . Ако пак не става цъкнете на Display Manager и му задайте наново Refresh Rate Ati в последните месеци е доста напред в драйверите от NVidia , така че ми е странно защо някой се изказват неподготвени Научете се да преинсталирате и няма да имате проблеми , не е толкова сложно ... просто има определени твърди стъпки които се спазват. Много хора си мислят че могат да качват WIN , ама са много далече от истината - че всеки може да го качи , може ама след това си има малко козметики които не са за подценяване. Май излиза вярно , че от всяка пръчка не става свирка Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Как ли познах за 5200 , аз никога не съм си вземал такъв боклук ( не искам да с езаяждам с теб , просто тва ми е мнението за тази карта ) , Радеон 9200 е по-добрата от двете и никога не съм предпо4итал 5200 пред 9200, а да не говорим за 9100 или 9000про(2) Не искам да останеш с грешното впе4атление 4е мисля вси4ки карти на АТИ за по-добри , има си ценови диапазони дето Нвидиа има по- добри оферти и като цени и като пройзводителност ! А що се отнася до компетентноста , то си ли4и кой колко разбира : E как ли наистина позна ама то много трудно беше след като бях пуснал обява в Купувам/Продавам че търся такава карта.Просто си прочел нищо не си познал.Не ми се спори за глупости но явно има хора които са на мойто мнение иначе всички щяхме да сме с АТИ.Пък аз пък 9200 незнам ко и е по-добрето щом на комп с по добър процесор от моя и с РАМ на 400 а аз съм на 333 НФС-то вървеше като трактор а на мойта машина си върви на 800Х600 на средни детайли без да ми насича. Прекратявам спора и повече няма да пиша разни неща тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 E как ли наистина позна ама то много трудно беше след като бях пуснал обява в Купувам/Продавам че търся такава карта.Просто си прочел нищо не си познал.Не ми се спори за глупости но явно има хора които са на мойто мнение иначе всички щяхме да сме с АТИ.Пък аз пък 9200 незнам ко и е по-добрето щом на комп с по добър процесор от моя и с РАМ на 400 а аз съм на 333 НФС-то вървеше като трактор а на мойта машина си върви на 800Х600 на средни детайли без да ми насича. Прекратявам спора и повече няма да пиша разни неща тук. Не съм ти 4ел обявите в купува продава , да не мислиш 4е 4ета вси4ки обяви там , още пове4е обявите "купувам" и да съм я 4ел да не мислиш пък 4е ше се ангажирам да помня то4но кой каква карта е търсил ........просто сте ми ясни вси4ките тук , достатъ4но ми е да про4ета два реда от писанията и ми става ясно вси4ко , а ти ако искаш ми вярвай ако искаш не Ина4е и аз имам на единия си комп 6600 , ако тва те успокоява накяк си Крайно време е да се напише нещо по темата , а именно , при спазване на вси4ки правила при инсталация и деинсталация на драйверите и тяхната последователност , няма да имате никакви проблеми с картите на Ати и Нвидия , за тва се 4ете внимателно всеко инфо прибавено към тях ( е тва последното и аз не го правя , но поне след тва когато имам проблеми не запо4вам веднага да обвинявам Ати или Нвидиа ) , като си направите си4ко както си пише по книжките няма да имате проблеми ! Моят проблем се полу4и като на един комп с нф3 дъно пляснах имидж от нф4 дъно , като и картите бяха разли4ни , 4е и едната беше ПЦИ-Е , еми споерд мен е нормално , пробвах се да боцкам дявола във въздуха (поради липса на време ) и си полу4их проблема , но се реши много бързо , дейнсталирах си4ки драйвери (дънни , за карти за вси4ко, забраних адаптера от мениджъра , рестартирах и сложих новите драйвери като преди тва сложих и фреймуорка (за него много ясно си пище до всеки даунлоуд на каталист) , не знам от какво е бил проблема , щото нямам време да се задълбо4авам , но при мен се реши за минутка-две и не смятам 4е Ати са виновни за тва , 4е понякога не ми стига времето да си направя вси4ко както трябва ! Ина4е не мисля 4е проблема с х550 е заради фреймуорка , аз предполагам 4е той (фреймуорка) е заради новите глезотиийкии на Ати -контрол панела (след като с е инсталира ве4е драйвера ) , но при неразпознаване на картата преди инсталацията още , фреймуорка не вирей ...така 4е той едва ли ще реши проблема с неразпознаването на картата , въпреки вси4ко си остава задължителен ! Ако съветите дадени тук не ви помогнат никога не е късно за една прейнсталация , все пак отнема не пове4е от 4ас с драйвери с вси4ко ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 Няма какво да спорите за глупости. Нищо от гореспоменатото не ми помогна А за преинстал на Windows-а не виждам смисъл. Тъкмо го бях инсталирал начисто (като купих PC-то харда беше презен естествено) и бях качил драйверите за дъното... нищо друго не съм правил. М/у другото пробвах да инсталирам драйверите на ATI в комбинация с всички възможни драйвери за чипсета, ама... А за ородаване на картата много ясно че не съм съгласен. Купих си PC-то вчера, и още сега заради някакъв проблем с картата ще ходя да я менкам. Хах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 @Dido`87 - понякога е възможно да не ти хваща картата , защото нямяш качени драйвери за NForce 4 като в твоя случай. За тези които им трепти монитора да про4етат следното : отваряте Control Centara и на Display Options цъкате на 3D Refresh Over Rate 100 или 85 зависи от монитора ви , също така цъкнете на Monitor Properties и изберете Attributes от там махнете отметката на "Use extended Display ..." и задайте Maximum Refresh Rate пак на 100 или 85 според монитора и сте готови . Ако пак не става цъкнете на Display Manager и му задайте наново Refresh Rate Ati в последните месеци е доста напред в драйверите от NVidia , така че ми е странно защо някой се изказват неподготвени Научете се да преинсталирате и няма да имате проблеми , не е толкова сложно ... просто има определени твърди стъпки които се спазват. Много хора си мислят че могат да качват WIN , ама са много далече от истината - че всеки може да го качи , може ама след това си има малко козметики които не са за подценяване. Май излиза вярно , че от всяка пръчка не става свирка Много странна работа, но една и съща карта на един монитор работи на 60 херца, на друг на 85. Мониторите са еднакъв модел. Оправих го по твоя начин, макар че ми се струва че трябва драйвърите сами да го прават това Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 OK , погледни и тук Ако монитора е TFT или по-нов клас CRT , съм виждал как сам си прави настрйките без да пипаш. При по-старата генерация се налага !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Да оправих го. Странното е, че на 2 монитора еднакъв модел Compaq MV900 на единия си го прави само, на другия иска ръчно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Ако монитора е TFT или по-нов клас CRT , съм виждал как сам си прави настрйките без да пипаш. При по-старата генерация се налага !!! Mдаа, от тва и аз останах много приятно изненадан, Ати са се погрижили доста добре със съпорта на ТФТ-тата моят слу4ай беше следния : един и същи монитор ТФТ , на една и съща система слагам 6600 с последните драйвери и не ще на пове4е от 60 херца нито през ДВИ нито през аналоговия , при 1280/1024 , щото вина на познава монитора и го дава П&П , а драйвери в комплекта на тфт-то нямаше или поне аз нямах , боднах една сапфирска Х800ХЛ и най-новите каталисти , само 4е софтмоднатите (те между другото имат старата организазция на контрол панела и не искат прословутия фреймуорк) и какво да видя веднага грейна името на монитора в контрол панела и постави автомати4но резолюциите дадени от пройзводителя на ТФТ т.е 75 херца , у4уди ме този факт и експериментирах и с една 9550 и една 6800 , ами същата работа - много поздрави на Нвидиа от мен , но в слу4аая , според някой юзъри тук трябваше да орева целия фурум , 4е никога пове4е няма да си зема Нвидия щото съпорта им куцал , но аз реших да оправя проблема с монитора и толкова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Не мога да разбера защо в 90% от темите някой просто си пита как да си реши проблема, а точно след 3 поста темата се изражда в заяждане и "компетентни" мнения. Давайте конкретни съвети (ако изобщо можете) и не правете глобални изводи от скромните си лични преживявания, защото като ви слуша човек остава с впечатлението, че половината фирми от рода на ATI, INTEL, AMD и прочие трябва да са фалирали досега....а те упорито продължават да са на печалба произвеждайки 'бъгавите' си процесори, драйвери и т.н. Скромният ми опит с компютрите и видеокартите датира от средата на 90-те и от тогава съм сменил около 10-тина видеокарти на 2-та си компютъра (и на двете фирми...без да смятам първата си S3 4 Mb ). Първоначално ATI наистина имаха проблеми с драйверите, както каза някой, но от тогава мина доста време и сега нещата са на съвсем друго ниво. Подобен проблем ми се е получавал и с карти на NVIDIA, и с карти на ATI при нова инсталация на OS или на самата карта. Обикновено съм си го решавал като сложа първоначално стандартните VGA драйвери и след рестарта ъпгрейдвам до оригиналния (или някой модван). Ако трябва да съм честен, понякога (пак при нова инсталация на OS) съм имал проблеми с фиксирането на 100 Hz (винаги работя на толкова) с някои от картите на ATI - конкретно 9200 (GB) и 9800 PRO (Saphire), но след известни манипулации и няколко рестарта и този проблем съм си го решавал в рамките на половин час. Някой път е напълно вероятно един и същ проблем да се прояви само на единия компютър при 2 почти еднакви платформи...божа работа... Иначе от 3-4 години насам личните ми предпочитания са към картите на ATI като по-добър баланс на възможности и качество на картината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Ми АТИ като са толкова велики да си направят и те чипсет Наистина - като не знаеш - не пиши, А след като не знаеш да ти кажа: има дъна с ATI чипсет!!!! За да не кажете че съм голословен: Сокет 939: http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Produ...A-K8A480M-9.htm Сокет 478: 1. http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Produ...A-8TRX330-L.htm 2. http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Produ...GA-8TRS300M.htm 3. http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Produ...A-8TRS350MT.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Къв е тоя SMARTGART или нещо такова. Като сложа драйвърите пише че контрол центъра не работел напълно, докато смарт гарта не работи или нещо такова, забравих го точно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted December 19, 2005 Author Share Posted December 19, 2005 И какво стана сега Нов топик ли трябва да правя М/у другото нищо от гореспоменатото не ми помогна... Any other suggestions? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Искаш да кажеш , че си пробвал с нови драйвери за Nforce 4 и след това си слагал драйверите и пак не става ??? Ако след това не става , вземи си преинсталирай компа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.