Clades Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 И аз имам подобен въпрос. Взех си DVD записвачка и записах един филм от 2 диска (.avi (по 700МБ)) заедно със субтитрите и на DVD-то ми дава UNKNOWN FORMAT, а на компа си ги чете. Четох едно обяснение по въпроса в списание Download.bg и там пише, че трябва да използват 3 различни програми преди Nero - една с която да събера двата диска на филма на един, демек да го направя цял, втора програма с която да направя същото със субтитрите, после една с която да форматирам филма от AVI в някакъв DVD формат (или MPEG2) и после вече да записвам с Nero. Та въпроса ми е има ли по лесен начин от този, защото отнема около 2 часа (час и половина само форматирането с тая тъпа програма). Или ако не поне ми препоръчайте програми с които да извърша всички тия операции, защото дадените в списанието нещо не ми вдъхват доверие (някакви безплатни са, а безплатните в повечето случай не стават за нищо). Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Така аз сега да ви питам записах си филми + субтитрите на DVD всичко си върви супер само, че са много малки буквите има ли начин да се овеличат или това си е от DVD-то? Пробвай с програмката SUB2SAA мисля че така беше или с Subtitle workshop, да промениш Size-а на субтитрите. За TV най-добре е размера на субтитрите да е 28 или 30. На компа ще ти излезнат огромни но на ТВ всичко е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Пробвай с програмката SUB2SAA мисля че така беше или с Subtitle workshop, да промениш Size-а на субтитрите. За TV най-добре е размера на субтитрите да е 28 или 30. На компа ще ти излезнат огромни но на ТВ всичко е ОК. Немога да намеря такава опция в Subtitle workshop.. къде се намира? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaio Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Ам,хора,с коя програма да гледам на ПС-то ми филми в ДВД формат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Записвате си филмите с No multisession, за да може да се финализира диска, и проблемите би трябвало да изчезнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Black Dragon Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Записвате си филмите с No multisession, за да може да се финализира диска, и проблемите би трябвало да изчезнат. записах и така един диск и пак не ми излизат субтитри Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma6inata1 Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 я аз да питам имам много клипове и искам да ги запиша на DVD във VSD формат с каква програма да ги записвам и т.н. и ако маже малко по-подробно да се обясни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 записах и така един диск и пак не ми излизат субтитри А, извинявай, аз нещо помислих че не ти го чете въобще.Тогава пробвай без да правиш папки, само имената да са ти еднакви.Тва си зависи от марката на плеъра с папките май.Аз имам LG и без никви папки ги пляскам и сичко е 6. машината, напиши в гуугъл VCD и прочети, има много туториъли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Ам,хора,с коя програма да гледам на ПС-то ми филми в ДВД формат? Не е по темата ама с PowerDVD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaio Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 Не е по темата ама с PowerDVD... Съжалявам,Прис ,ама просто видях че обсъждате разни неща за ДВД и...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Persefona Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Имам проблем при записа на DVD-та .Взех си DVD записвачка обаче едно DVD не сам записала успешно!Ползвам nero start smart и дори филми не иска да ми запише все нещо се прецаква по време на инсталацията или ваобще не ми дава опцията burn!!Някой да знае от какво може да е проблема????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 По време на коя инсталация ти дава проблем???? И каква ти е записвачката. Може да ти е дефектна бройката. Също така, какви са ти дисковете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 ползавам програмката convertXtoDVD.направих 1-2 двд-та със субтитри и си вървяха без проблеми.обаче вече второ конвертиране ми изписва- P-SDT buffer Underflow 2 times,623bytes peak и отдолу- 51frames dupicated.тези два реда са защриховани в друг цвят,а преди не ми се появяваха някви такива неща на които програмата явно иска да обърна внимание.тва 51frames duplicated явно е някво повторение на кадри,може и самия видеофайл да е прецакан щот не съм го гледал...ама тва другото кво иска да каже с него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 Имам проблем при записа на DVD-та .Взех си DVD записвачка обаче едно DVD не сам записала успешно!Ползвам nero start smart и дори филми не иска да ми запише все нещо се прецаква по време на инсталацията или ваобще не ми дава опцията burn!!Някой да знае от какво може да е проблема????? Имам същия проблем. Подобен... не ми дава никаква грешка по време на записването, пък нито DVD-то ни, нито писачката след това могат да разчетат диска? Записвам с Nero Smart Start точно както е казано всичко в темата и не ще. Писачката ми е PIONEER DVD-RW DVR-111D, DVD-то ни пък Панасоник SC-HT335? Къде може да е проблема. Записвачката си я сложих преди една седмица и поне с нея съм мооооооооого бос. Имам и още едно питане: Как да се запише avi-то и субтитрите от Неро-то, като дата диск ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigico Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 Имам проблем при записа на DVD-та .Взех си DVD записвачка обаче едно DVD не сам записала успешно!Ползвам nero start smart и дори филми не иска да ми запише все нещо се прецаква по време на инсталацията или ваобще не ми дава опцията burn!!Някой да знае от какво може да е проблема????? ako записвачката ти записва само dvd+r да кажем а ти искаш да запишеш dvd-r диск няма да го запишеш се ще се прецаква при един приятел беше станало тои така мъчеше и накрая го оправи като смени дисковетя Link to comment Share on other sites More sharing options...
babylon Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 Какво правя аз: 1.Ако филмът е на CD,което съм взел от приятел и искам да го имам и аз,го смъквам на харда в папка със същото като на филма име(е,само името - без удължения и други глупости).Използвам програмата Unsoppable Copier от www.roadkil.net/ .Съвсем скоро излезе версия 2.0.Тя чете посекторно диска,като по този начин се получава точно копие и се коригират грешките.След това пак с тази програма смъквам и субтитрите в същата папка.Ако те са във формат .srt ги конвертирам във формат .sub и след това - пак в .srt.Защо правя това - често субтитрите имат грешки и това конвертиране ги оправя.Ако са във формат .sub ги конвертирам в .srt.Целта е да получа субтитри,които са само във формат .srt,понеже съм установил,че с този формат проблемите са по-малко,да не кажа никакви. Като събера така няколко филма,ги пека на DVD-носител (DVD-R или DVD+R),като всеки филм си е в своя папка със съответно име.Използвам NeroBR 6 с вариант за печене "Burn data DVD". Внимание: това,което променям в настройките на Неро е следното (в прозореца "Burn Compilation"): а.Таб "Multisession" - отбелязвам "No multisession" Това автоматично затваря диска. б.Таб "ISO" : - File System: ISO9660 + Joliet - File Name Lenght(ISO): Max.of 31 chars (Level 2) - Character set(ISO): ISO9660 (standart ISO CD-ROM) В този таб НИЩО друго не трябва да се променя!!!!!!!!!!!!! в.Таб "Write speed": - записвам най-много на 6х (или 4х),независимо,че има дискове,поддържащи по-големи скорости на запис. Пека филмите на DVD-та,защото навигационните грешки при тях излиза,че са многократно по-малко от тези на CD-тата. 2.Ако филмите са смъкнати от нета,то само конвертирам субтитрите по описания по-горе начин,винаги до .srt, и ги слагам в самостоятелни папки.Следва печене върху DVD-носители. Както писах в по-горен пост,имам ~120 филма (в DivX или XviD - формати),опечени на DVD-носители и всички вървят без всякакви проблеми.Преди това беше ужас. Ще се радвам,ако съм бил полезен с изложеното по-горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.