Jump to content
BulForum.com

запис на avi формат в DVD диск

WildCat

Recommended Posts

И аз имам подобен въпрос. Взех си DVD записвачка и записах един филм от 2 диска (.avi (по 700МБ)) заедно със субтитрите и на DVD-то ми дава UNKNOWN FORMAT, а на компа си ги чете. Четох едно обяснение по въпроса в списание Download.bg и там пише, че трябва да използват 3 различни програми преди Nero - една с която да събера двата диска на филма на един, демек да го направя цял, втора програма с която да направя същото със субтитрите, после една с която да форматирам филма от AVI в някакъв DVD формат (или MPEG2) и после вече да записвам с Nero.

Та въпроса ми е има ли по лесен начин от този, защото отнема около 2 часа (час и половина само форматирането с тая тъпа програма). Или ако не поне ми препоръчайте програми с които да извърша всички тия операции, защото дадените в списанието нещо не ми вдъхват доверие (някакви безплатни са, а безплатните в повечето случай не стават за нищо). Благодаря предварително :)

Така аз сега да ви питам записах си филми + субтитрите на DVD всичко си върви супер само, че са много малки буквите има ли начин да се овеличат или това си е от DVD-то?

Пробвай с програмката SUB2SAA мисля че така беше или с Subtitle workshop, да промениш Size-а на субтитрите. За TV най-добре е размера на субтитрите да е 28 или 30. На компа ще ти излезнат огромни но на ТВ всичко е ОК. :)

Пробвай с програмката SUB2SAA мисля че така беше или с Subtitle workshop, да промениш Size-а на субтитрите. За TV най-добре е размера на субтитрите да е 28 или 30. На компа ще ти излезнат огромни но на ТВ всичко е ОК. :)
Немога да намеря такава опция в Subtitle workshop.. къде се намира?

я аз да питам имам много клипове и искам да ги запиша на DVD във VSD формат с каква програма да ги записвам и т.н. ;) и ако маже малко по-подробно да се обясни :bgrin:

записах и така един диск и пак не ми излизат субтитри :(

А, извинявай, аз нещо помислих че не ти го чете въобще.Тогава пробвай без да правиш папки, само имената да са ти еднакви.Тва си зависи от марката на плеъра с папките май.Аз имам LG и без никви папки ги пляскам и сичко е 6. :)

машината, напиши в гуугъл VCD и прочети, има много туториъли ;)

Не е по темата ама с PowerDVD...

Съжалявам,Прис ;),ама просто видях че обсъждате разни неща за ДВД и...... :lol:

• 11 months later...

Имам проблем при записа на DVD-та .Взех си DVD записвачка обаче едно DVD не сам записала успешно!Ползвам nero start smart и дори филми не иска да ми запише все нещо се прецаква по време на инсталацията или ваобще не ми дава опцията burn!!Някой да знае от какво може да е проблема????? :blink:

По време на коя инсталация ти дава проблем???? И каква ти е записвачката. Може да ти е дефектна бройката. Също така, какви са ти дисковете?

• 2 weeks later...

ползавам програмката convertXtoDVD.направих 1-2 двд-та със субтитри и си вървяха без проблеми.обаче вече второ конвертиране ми изписва- P-SDT buffer Underflow 2 times,623bytes peak и отдолу- 51frames dupicated.тези два реда са защриховани в друг цвят,а преди не ми се появяваха някви такива неща на които програмата явно иска да обърна внимание.тва 51frames duplicated явно е някво повторение на кадри,може и самия видеофайл да е прецакан щот не съм го гледал...ама тва другото кво иска да каже с него?

• 2 weeks later...
Имам проблем при записа на DVD-та .Взех си DVD записвачка обаче едно DVD не сам записала успешно!Ползвам nero start smart и дори филми не иска да ми запише все нещо се прецаква по време на инсталацията или ваобще не ми дава опцията burn!!Някой да знае от какво може да е проблема????? :blink:

Имам същия проблем. :bgrin: Подобен... не ми дава никаква грешка по време на записването, пък нито DVD-то ни, нито писачката след това могат да разчетат диска? :blink: Записвам с Nero Smart Start точно както е казано всичко в темата и не ще. :(

Писачката ми е PIONEER DVD-RW DVR-111D, DVD-то ни пък Панасоник SC-HT335? :unsure:

Къде може да е проблема. Записвачката си я сложих преди една седмица и поне с нея съм мооооооооого бос.

Имам и още едно питане: Как да се запише avi-то и субтитрите от Неро-то, като дата диск ли? :blink:

ako записвачката ти записва само dvd+r да кажем а ти искаш да запишеш dvd-r диск няма да го запишеш се ще се прецаква при един приятел беше станало тои така мъчеше и накрая го оправи като смени дисковетя

Какво правя аз:

1.Ако филмът е на CD,което съм взел от приятел и искам да го имам и аз,го смъквам на харда в папка със същото като на филма име(е,само името - без удължения и други глупости).Използвам програмата Unsoppable Copier от www.roadkil.net/ .Съвсем скоро излезе версия 2.0.Тя чете посекторно диска,като по този начин се получава точно копие и се коригират грешките.След това пак с тази програма смъквам и субтитрите в същата папка.Ако те са във формат .srt ги конвертирам във формат .sub и след това - пак в .srt.Защо правя това - често субтитрите имат грешки и това конвертиране ги оправя.Ако са във формат .sub ги конвертирам в .srt.Целта е да получа субтитри,които са само във формат .srt,понеже съм установил,че с този формат проблемите са по-малко,да не кажа никакви.

Като събера така няколко филма,ги пека на DVD-носител (DVD-R или DVD+R),като всеки филм си е в своя папка със съответно име.Използвам NeroBR 6 с вариант за печене "Burn data DVD".

Внимание: това,което променям в настройките на Неро е следното (в прозореца "Burn Compilation"):

а.Таб "Multisession" - отбелязвам "No multisession" Това автоматично затваря диска.

б.Таб "ISO" :

- File System: ISO9660 + Joliet

- File Name Lenght(ISO): Max.of 31 chars (Level 2)

- Character set(ISO): ISO9660 (standart ISO CD-ROM)

В този таб НИЩО друго не трябва да се променя!!!!!!!!!!!!!

в.Таб "Write speed": - записвам най-много на 6х (или 4х),независимо,че има дискове,поддържащи по-големи скорости на запис.

Пека филмите на DVD-та,защото навигационните грешки при тях излиза,че са многократно по-малко от тези на CD-тата.

2.Ако филмите са смъкнати от нета,то само конвертирам субтитрите по описания по-горе начин,винаги до .srt, и ги слагам в самостоятелни папки.Следва печене върху DVD-носители.

Както писах в по-горен пост,имам ~120 филма (в DivX или XviD - формати),опечени на DVD-носители и всички вървят без всякакви проблеми.Преди това беше ужас.

Ще се радвам,ако съм бил полезен с изложеното по-горе.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...