Jump to content
BulForum.com

запис на avi формат в DVD диск

WildCat

Recommended Posts

Здравейте,

Имам едно въпросче.

Мога ли да запиша 4,5 или повече филма в avi формат на DVD диск и после да мога да ги гледам на DVD-то, което е марка SANG и чете DivX.

CD-R събира само един филм, а понякога са нужни два диска за един филм, а аз искам да записвам сериали - например LOST, за което ще са ми нужни много дискове.

Предполагам, че ми схванахте идеята?

Дали Ви се намират някакви идеи.

Ще Ви бъда много благодарна ако ми помогнете.

Направи си сериалана истинско ДВД.С бутони м/у епизодите и тн..DVDLab pro ще ти свърши идеална работа.

Направи си сериалана истинско ДВД.С бутони м/у епизодите и тн..DVDLab pro ще ти свърши идеална работа.

Няма смисъл да го прави, защото ще му заеме много повече място.Записвай си смело, ама в различни папки за всеки случай.

Няма смисъл да го прави, защото ще му заеме много повече място.Записвай си смело, ама в различни папки за всеки случай.

да и аз скоро правех такива дискове и директно записах 5 филма на 1DVD и на DVD-то си тругват :)

аз да попитам как да им сложа субтитри на филмите без да ги правя в друг формат ми да си останат .avi има ли вообще такъв вариянт?

Добре, направих го, но...

Сложих 6 филма в един DVD диск /толкова се побраха/, всеки филм в отделна папка и във всяка папка филма + субтитрите /разбира се и двата файла с еднакви имена/. Слагам го в DVD-то и ми изписва NO DISK. Дали не трябва да ги направя без папки, както обикновенните CD дискове. Те ми тръгват без проблем, но DVD диска не ще. Е, какво да правя...

Ще пробвам без папки - поставям ги всичките филми на куп, пък да видим какво ще стане. Ще Ви информирам за опита ми.

:)

Добре, направих го, но...

Сложих 6 филма в един DVD диск /толкова се побраха/, всеки филм в отделна папка и във всяка папка филма + субтитрите /разбира се и двата файла с еднакви имена/. Слагам го в DVD-то и ми изписва NO DISK. Дали не трябва да ги направя без папки, както обикновенните CD дискове. Те ми тръгват без проблем, но DVD диска не ще. Е, какво да правя...

Ще пробвам без папки - поставям ги всичките филми на куп, пък да видим какво ще стане. Ще Ви информирам за опита ми.

Аз без папки ги правя и си вървят..

Стана работата. Тръгнаха без проблем - 4 филма със субтитрите и 2 детски филмчета с БГ аудио. Всичките вървят супер. Сега ще си натрупам сериалите - нали това ми беше идеята.

Знаете ли, сега, като се връщам назад, мисля че и опита с папките щеше да стане, но се сетих, че ми даде нянаква грешка при записа.

Е, това е момчета.

Благодаря Ви много за отзевчивостта.

Хайде останете си със здраве.

Е явно в тая грешка е работата.Аз ти казах да сожиш папки, щото има някои плеъри като няма папки и се шашват.Ама щом си се оправил е ОК хавата :)

Стана работата. Тръгнаха без проблем - 4 филма със субтитрите и 2 детски филмчета с БГ аудио. Всичките вървят супер. Сега ще си натрупам сериалите - нали това ми беше идеята.

Знаете ли, сега, като се връщам назад, мисля че и опита с папките щеше да стане, но се сетих, че ми даде нянаква грешка при записа.

Е, това е момчета.

Благодаря Ви много за отзевчивостта.

Хайде останете си със здраве.

А може ли да ми кажеш как си сложил субтитрите ? Какъв формат са?

А може ли да ми кажеш как си сложил субтитрите ? Какъв формат са?

Пуснах едно ЛС.

Но и тук ще го кажа - всички субтитри, които записвам за DVD ги обръщам във формат - MicroDVD с Subtitle Workshop за да съм сигурна, че DVD-то ми ще ги прочете.

Не ги лепя върху филма, защото не ми се занимава - само обръщам формата и записвам.

Значи не знам каква марка ти е ДВД-то ама на LG-тата в книжките си пише какви формати субтитри четат и там фигурират .srt и .sub.Така че провери в книжката ти и слагай смело без да ги превръщаш.

Значи не знам каква марка ти е ДВД-то ама на LG-тата в книжките си пише какви формати субтитри четат и там фигурират .srt и .sub.Така че провери в книжката ти и слагай смело без да ги превръщаш.

Мисля, че това DVD не чете .sub и .srt понеже веднъж записах и нетръгваха.. как поне марката не му видях да провера.. нищо.. а тези макро .xxx ми ги записва така ли тряя да са или с друго рзширение?

аз да попитам как да им сложа субтитри на филмите без да ги правя в друг формат ми да си останат .avi има ли вообще такъв вариянт?

Обясних около 3 пъти в този раздел. потърси малко. :)

Mi pri men v 90% ot sly4eite mi tragvat srt. i sub.,no imam dryg problem i vmesto da otvarqm nova tema 6te pi6a tyk.Ta:DVD-to mi e NEO i 4ete DivX,no mi se e sly4valo da gledam nqkoi film 20min(primerno)i po edno vreme prekasva filma.Pyskam pak no prekasva na sa6toto mqsto.Ta pri men li e problema ili e v DVD-to???

Mi pri men v 90% ot sly4eite mi tragvat srt. i sub.,no imam dryg problem i vmesto da otvarqm nova tema 6te pi6a tyk.Ta:DVD-to mi e NEO i 4ete DivX,no mi se e sly4valo da gledam nqkoi film 20min(primerno)i po edno vreme prekasva filma.Pyskam pak no prekasva na sa6toto mqsto.Ta pri men li e problema ili e v DVD-to???

Моето DVD e SANG от най-евтините до колкото разбрах е закупено за 90 лв. от Техномаркет /подарък ми е/, та на въпроса - виж дали на това място не е надраскан диска. Аз съм си купила една торба СD-та и DVD-та и си правя всякъкви опити. Което прави проблем хвърлям го и пак наново, докато стане перфектно. На твое място /ако имаш възможност де/ щях да запиша същия филм наново за да видя дали проблема е в записа, в диска или в DVD-то.

А относно какви субтитри чете - в книжката пише само sub формат, но се оказа, че не всички филми, които имам в наличност със sub формат ги чете, така че всички филми, както вече казах записвам ги в формат MicroDVD и DVD-то и нямам никакви проблеми. Говоря за тази марка, която имам аз - за другите незнам.

Моето DVD e SANG от най-евтините до колкото разбрах е закупено за 90 лв. от Техномаркет /подарък ми е/, та на въпроса - виж дали на това място не е надраскан диска. Аз съм си купила една торба СD-та и DVD-та и си правя всякъкви опити. Което прави проблем хвърлям го и пак наново, докато стане перфектно. На твое място /ако имаш възможност де/ щях да запиша същия филм наново за да видя дали проблема е в записа, в диска или в DVD-то.

А относно какви субтитри чете - в книжката пише само sub формат, но се оказа, че не всички филми, които имам в наличност със sub формат ги чете, така че всички филми, както вече казах записвам ги в формат MicroDVD и DVD-то и нямам никакви проблеми. Говоря за тази марка, която имам аз - за другите незнам.

Da be vqrno 4e moje i ot tfa da e.THX

Така аз сега да ви питам записах си филми + субтитрите на DVD всичко си върви супер само, че са много малки буквите има ли начин да се овеличат или това си е от DVD-то?

От менюто на двд-то си избираш size на субтитрите

не намирам такова нещо :( възможно ли е да няма такава опция DVD-то е LG LH-T6348 ?

• 3 weeks later...

Значи нека и аз да попитам нещо тук за да не правя тема:

Значи имам следния проблем - записвам на DVD диск в дата формат 6 филма. Със субтитри, със еднакви имена на субтитрите и филма. Във отделна папка всеки филм обаче не искат да ми тръгнат субтитрите на DVD плеъра :( А преди като си записвах филми по същия начин, само че не на DVD диск, а на обикновен от 700MB нямах проблеми. Всичко си бачкаше на 6. Защо така не тръгват? Да не би да трябва да ги променям в друг формат или...?

И още нещо - преди да започна да записвам на DVD Data ми се отваря едно дето ме пита нещо да запиша диска с Multisession или с No Multisession (тва е на Nero забравих да напиша). Та какво е това което се показва, за какво е и възможно ли е заради него да не ми тръгват субтитрите? Аз му давам с Multisession :huh:

И още нещо - преди да започна да записвам на DVD Data ми се отваря едно дето ме пита нещо да запиша диска с Multisession или с No Multisession (тва е на Nero забравих да напиша). Та какво е това което се показва, за какво е и възможно ли е заради него да не ми тръгват субтитрите? Аз му давам с Multisession :huh:

И аз имах същия проблем. Говорим предполагам за едно и също нещо - прозореца излиза непосредствено преди записа, нали? Помня ли какво пишеше там, а и надали съм го прочела. Пустият му английски - все започва да ми куца, когато ми трябва...

Та на въпроса, първият път направих запис на 5 филма и му дадох Multisession, след което към края на записа на последните 2 филма ми излезе грешка и от DVD диска ми вървяха само първите три филма. Останалите може би бяха скапани и не тръгваха - даже и на компютъра. Не ме питайте не знам защо!

При втория ми опит му дадох No Multisession и всичко беше нормално. От тогава не съм видяла този надпис преди запис.

А и такова - запиши ги с този формат - microDVD, па току виж тръгнали. Знам ли и аз кво става вече с тази техника.

Успех. :)

Това Multisession е за сесийте, демек ако няма да записвате повече на този диск давате No Multisession :)

а защо субтитрите не тръгват :( когато е на обикновен диск нямам проблем :ph34r:

П.С. Става въпрос за DVD чейнджър към телевизора. На DVD-то на компа си тръгват субтитрите

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...