Jump to content
BulForum.com

VirtualPC

djadomraz

Recommended Posts

А познай от 3 пъти :) РАЗБИРА СЕ че може. Просто си архивираш файловете на въпросната виртуална машина и после трябва да има нещо като file -> open където да избереш къде си ги сложил и да си добавиш новата виртуална машина към списъка. При vmware e така, vpc не мога да се сетя но някъде из менютата трябва да имаш нещо подобно

Е хубаво де. Аз съм новобранец в тази област :P . За първи път чух за програмата преди 2-3 дена.

А, чудех се защо ми показва, че видео картата ми е S3 Trio32/64 PCI 3MB? А и не мога да и сложа драйвъри. Също така има ли начин да копирам директно от истинския хард на виртуалния. Щото ся като ми трябва нещо го правя на имидж и го качвам с Daemon?

Е хубаво де. Аз съм новобранец в тази област :P . За първи път чух за програмата преди 2-3 дена.

А, чудех се защо ми показва, че видео картата ми е S3 Trio32/64 PCI 3MB? А и не мога да и сложа драйвъри. Също така има ли начин да копирам директно от истинския хард на виртуалния. Щото ся като ми трябва нещо го правя на имидж и го качвам с Daemon?

:) Ами защото vmware симулира определена видеокарта във виртуалните машини, за които след това инслтиараш vmware tools, който инсталира нужното, за да работи видеото както трябва.

Иначе за трансфер, правиш мрежа с виртуалната, и така прехвърляш данни.

Става и с влачене в/от експлорър, ама е мноого бавно.

:) Ами защото vmware симулира определена видеокарта във виртуалните машини, за които след това инслтиараш vmware tools, който инсталира нужното, за да работи видеото както трябва.

Иначе за трансфер, правиш мрежа с виртуалната, и така прехвърляш данни.

Става и с влачене в/от експлорър, ама е мноого бавно.

А мога ли да сложа драйвъри на Virtual PC, зощото аз ползвам него. Ако не, виртуалния хард от Virtual PC става ли и за VMware.

• 1 year later...

Малко помощ за мрежа между VirtualПС и хост ОС:

Трябва ми мрежата да стане като между две реални ПСта, със статични IP адреси, че е по-лесно. Хостващата ОС е Vista Ultimate, а гостенина е XP SP2. След консултациа с хелпа и гугъл се оказа, че на Вистата трябва да инсталирам Microsoft Loopback Adapter, след което се появява нова "лан карта" и нова връзка, а във настройките на VirtualPC - опция като лан адаптер да се използва Microsoft Loopback Adapter. Дотук всичко изглежа логично, но така и не проработва. Нагласих всички адреси и маски и от двете страни, ама

- реалната ОС(Вистата) изобщо не ще да се върже към нищо, като дава само Unidentified Network :angry:

- виртуалната ОС си седи конектнъта каквото и да правя във реалната, но естествено не може нищо да пингне :cry

Та получава се нещо като "скъсан кабел" :bgrin:

Някой правил ли е такава връзка, ако ще и да не е с обичаната от всички виста?

Ако знаете и друг начин за получаване на мрежата, която ми трябва плз пишете :unsure:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...