NightKiller Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Та става дума за готическата азбука....намерих я ама е с английски букви а искам да знам дали има вариянт в който БГ буквите да станат нещо подобно....една приятелка пише на старогръцки с БГ букви та си мислех че може и с готическата да има нещо такова.....та някой да може да помогне? Не се изразявам мноо правилно.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Тоест, трябва ти кирилица с готически шрифт. Сега ще поровя, мисля, че имам такъв шрифт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted December 15, 2005 Author Share Posted December 15, 2005 Тоест, трябва ти кирилица с готически шрифт. Сега ще поровя, мисля, че имам такъв шрифт. А така....и от тая кирилица (такмо ще пиша на приятели от нея) ще се науча да пиша и тея врътки да мога да ги правя че съм се заребил и искам вече навсякъде да пиша на нея.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Айде, ще почерпиш gothic_cyr (true type) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted December 15, 2005 Author Share Posted December 15, 2005 Айде, ще почерпиш gothic_cyr (true type) Само да те питам как да го вкарам да пиша на него?Че съм доста неук и....иначе мерси мноооого!!!Ще черпя Само да поясня използвам Флекс Тайп друга програма ли тряя че гледам от долу пише TrueType File Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeVoLvEr Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Слагаш въпросния файл в Windows/Fonts. След тва например влизаш в Word-a или някакъв текст edit-ор и от Font избираш GothicCyr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 da ama v worda ne mi dava gothica na mene kato opciq ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted December 15, 2005 Author Share Posted December 15, 2005 Благодаря ви много и на двамата!!!За жалост тва става само в Уърд пад а не във форуми или скайп ама поне ще мога да се науча да пиша на готическа кирлица Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 tc pri mene ne6to ne ba4ka nito pri power pointa nito pri worda..... postnal sam go v onaq papka a ne mi go dava kato vazmojen izbor v FONT.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted December 15, 2005 Author Share Posted December 15, 2005 tc pri mene ne6to ne ba4ka nito pri power pointa nito pri worda.....postnal sam go v onaq papka a ne mi go dava kato vazmojen izbor v FONT.... На мен ми се намира от там дето го променям най-вляво преди големината на буквите....обикновенно е Ariel там и аз го смених на Gothic и се получи...говоря за Word Pad-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Шрифт се инсталира по следния начин: да речем, си запазил GOTN.ttf (и други шрифтове) в папка D:\Downloads\New fonts. От Control panel -> Fonts. Ще ти отвори прозорец, откъдето в меню File->Install new font...->В появилият се диалогов прозорец указваш пътя до новите желани шрифтове (C:\Downloads\New fonts) и в горното поленце на прозореца ще ти се появи списък на шрифтовете в тази папка. Избираш един, няколко или всичките и потвърждаваш с OK. Това е правилната процедура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 На мен ми се намира от там дето го променям най-вляво преди големината на буквите....обикновенно е Ariel там и аз го смених на Gothic и се получи...говоря за Word Pad-а da taka stana mersi mnogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.