Jump to content
BulForum.com

Готическа азбука

NightKiller

Recommended Posts

Та става дума за готическата азбука....намерих я ама е с английски букви а искам да знам дали има вариянт в който БГ буквите да станат нещо подобно....една приятелка пише на старогръцки с БГ букви та си мислех че може и с готическата да има нещо такова.....та някой да може да помогне?

Не се изразявам мноо правилно....

Тоест, трябва ти кирилица с готически шрифт. Сега ще поровя, мисля, че имам такъв шрифт.

А така....и от тая кирилица (такмо ще пиша на приятели от нея) ще се науча да пиша и тея врътки да мога да ги правя че съм се заребил и искам вече навсякъде да пиша на нея....

Айде, ще почерпиш ;)

gothic_cyr (true type)

Само да те питам как да го вкарам да пиша на него?Че съм доста неук и....иначе мерси мноооого!!!Ще черпя :beerchug

Само да поясня използвам Флекс Тайп друга програма ли тряя че гледам от долу пише TrueType File

Благодаря ви много и на двамата!!!За жалост тва става само в Уърд пад а не във форуми или скайп ама поне ще мога да се науча да пиша на готическа кирлица :bgrin: :P

tc pri mene ne6to ne ba4ka nito pri power pointa nito pri worda.....

postnal sam go v onaq papka a ne mi go dava kato vazmojen izbor v FONT....:(

На мен ми се намира от там дето го променям най-вляво преди големината на буквите....обикновенно е Ariel там и аз го смених на Gothic и се получи...говоря за Word Pad-а

Шрифт се инсталира по следния начин: да речем, си запазил GOTN.ttf (и други шрифтове) в папка D:\Downloads\New fonts. От Control panel -> Fonts. Ще ти отвори прозорец, откъдето в меню File->Install new font...->В появилият се диалогов прозорец указваш пътя до новите желани шрифтове (C:\Downloads\New fonts) и в горното поленце на прозореца ще ти се появи списък на шрифтовете в тази папка. Избираш един, няколко или всичките и потвърждаваш с OK. Това е правилната процедура.

На мен ми се намира от там дето го променям най-вляво преди големината на буквите....обикновенно е Ariel там и аз го смених на Gothic и се получи...говоря за Word Pad-а

da taka stana :D mersi mnogo

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...