Jump to content
BulForum.com

Малък проблем с ISO файл

Midex

Recommended Posts

Свалих си от торентите един ISO файл (675 Mb), за който със сигурност знам, че е в CD-DA формат. Тази операрция съм я извършвал десетки пъти без никакви проблеми, но сега въпросният ISO файл ми се опъна. Имам всякакви конвертори, дори за формати, които не се срещат често, а за проблеми с най-обикновено аудио и дума не може да става.

Първоначално отворих ISO-то с Nero ImageDrive, но не излезе никакво аудио - дори абсолютно нищо....празен фолдер, въпреки че инфото показваше 675 Mb заето пространство. Опитах се да го изпека с Неро като 'nrg' файл и тогава да го отворя пак - отново същата работа.....празно.

Имам драйвер в OS, който ми позволява да виждам аудиото (CD-DA) като WAV файлове с различна честота и битове, но в случая не видя нищо. Опитах Easy CD-DA Extractor дали ще види някакво аудио - тц. :unsure:

Пробвах какво ли още не - прегледах го за всички останали формати, защото такъв празен фолдер обикновено се появява например, когато информацията е в AKAI формат, който не се 'вижда' от Windows......опитах и със CDR Diagnostic - не ще и не ще... :sick Някои програми видяха само 1 сесия с 1 data track (че и него дори се опитах да конвертирам в аудио :P )....С една дума тоя ISO файл ми взе здравето.

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем с ISO файл с най-обикновен аудио формат - да споделя впечатления.

А ако вече има подобна тема, дайте ми линк към нея, а модераторите да затворят тази. Благодаря предварително! :)

Edit: @Legop4o, опитах и с IsoBuster, Излиза същият Track 01, но опцията за извличане на WAV от аудио не е активна, което ме навежда на мисълта, че просто не е аудио. Мога да извлека само RAW данните в 'tao'-формат, но тъй като не ми се е налагало досега не знам какво да правя с това 'tao'....първо ще почета малко по въпроса...

Наистина пробвай с D-Tools мисля че няма да имаш проблем , може самият файл да е прецакан

Май няма да стане с D-Tools, защото и други вече са го пробвали, а и самият файл май не е прецакан.

Прочетох някои коментари на други, дето вече са го изтеглили и имат същия проблем. Ще поместя само един от коментарите. След него ще поместя обяснението на тоя, дето го е upload-вал, ако можете да се ориентирате какво се прави с такъв идиотски файл.....не мога да разбера, защо някои излишно усложняват нещата, ами не карат по утъпкания път.... ;)

Коментар на недоволен потребител(като мене) :P :

Hi all, ill edit this post save posting twice, i cant get this up and running either, ive unpacked the file and tried mounting in daemon tools and alcohol 120 with no luck, when i went to burn the disc alcohol gave me this message....

Because an unsupported image file format is being used, you should manually set the track format, block size and other information. You MUST do this to record the image file!

Note: the unsupported image file will be burned/emulated as a ONE-track-only disc. If this image file contains multi-track data, the burned/emulated disc will not be recorded the same as the origional disc.

i wouldnt mind but the file is an iso which is supported by alcohol

i did try and burn the cd as an audio cd but all i got was static noise!

any ideas??...im using a pc with xp pro

Отговорът на "автора":

How I created this ISO image:

1) Inserted audio CD "Twisted City" in my Mac's CD-ROM drive.

2) Opened Toast and selected Disc Copy.

3) Selected the Twisted City audio CD and saved disc image as an ISO file.

Once the ISO image is mounted, this CD should mount as an audio CD, not as data.

I'd imagine that of the 20-some people who've downloaded this file, SOME of you have had success using this file? Please confirm.

Ей това е...на MAC ставало, ама има и такива с Макове, дето пак казват, че нищо не са могли да направят. :huh:

А този един файл Трак 1 дето ти го вади ккъв формат се води (може и да си го казал вече, ама не разбрах) А това ме навежда на мисълта.. не можеш ли да си намериш същото нещо от другаде? Я кажи какво е, пусни един рекуест в съответната тема, може някой да го има...

Ами не е много ясно какъв формат е, защото никоя програма не го разпознава като някой от познатите.

ISO-то (както е писано по-горе) е Zero-G Twisted City (Audio CD), а торент файла - Zero-G.Twisted.City.CDDA.iso.rar.torrent. Тракерът е този и малко ме съмнява някой да има същия файл (работещ), защото там който си го е изтеглил е изтеглил същото като моето ISO. Абе карай....няма да ми стане нищо ако не успея да отворя тоя диск, просто се бях амбицирал след толкова зор, ама вече почва да ме съмнява, че тоя дето го сийдва нещо е оплескал нещата...

А този един файл Трак 1 дето ти го вади ккъв формат се води (може и да си го казал вече, ама не разбрах) А това ме навежда на мисълта.. не можеш ли да си намериш същото нещо от другаде? Я кажи какво е, пусни един рекуест в съответната тема, може някой да го има...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...