aristotel19 Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Проблемът е следния Имам две дъна за Pentium-3, и на двете се получава същото /то може и да не е от дъната/ Почвам инсталация на XP всичко си върви нормално /избирам партишън и почват да се копират ф-ловете/ и в момента когато XP рестарира за да зареди от харда, пише Еrror loading operating system Кво ли не правя от 1 месец и неще и неще все същото, а като сложа 4гига хард на дъното си тръгва всичко Пък аз се мислих за ГУРУ ама нещо това ми се опира Ето малко инф. харда е АТА 133 80-ГБ, дъното АТА 66, /да не би да е от това/, а иначе на харда WIN98 се инсталира нормално, някой ми каза че WIN-XP не разчита на биоса а си ползва собствени гнусотии за достъп и от там се бъгва Някой ако може да помага че е зор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Пробва ли да флашнеш биос-а с по-нов? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Ето малко инф. харда е АТА 133 80-ГБ, дъното АТА 66, /да не би да е от това/, а иначе на харда WIN98 се инсталира нормално, някой ми каза че WIN-XP не разчита на биоса а си ползва собствени гнусотии за достъп и от там се бъгва Някой ако може да помага че е зор Toчно от това е.И аз имам АТА133 хард, пробвал съм на дъна с АТА 33,66 да записвам Вин ХР -Неще и неще, след рестарта запецва както при теб ,а 98.МЕ без проблем се записват.После пробвах с дъно АТА 100-Там вече успях да го запиша. Никакъв флаш на биоса не помага.Дъната АТА 33,66 ги флашнах с най-новият биос -Ефект никакъв. Моят съвет е-Смени дъното с друго поддържащо поне АТА100. Или вземи друг хард по малък и записвай ХР-то на него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristotel19 Posted December 13, 2005 Author Share Posted December 13, 2005 ОК благодаля ти, мисля да си сменя дъното Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 ОК благодаля ти, мисля да си сменя дъното Тази сутрин се сетих,снощи ми беше изкочило от главата. Преди да смениш дъното пробвай и друго: Поиграй си с джемперите на харда.Не знам колко е твоят хард. За сведение моят е Махтор 40 ГБ/Ата133 и има едно положение на джемперите при което се разпознава като 32Гб.Точно на дъно ата66 успях да запиша ВИН ХР преди време,след като си поиграх с джемперите на харда.Oпцията в която трябва да смениш джемперите за да се разпознава като по малък се казва Cylinder Limitation position (CLJ). Опитай и този вариант.Но, всичко зависи от твоят хард.Виж в саита на производителя ,как можеш да превкл. джемперите на Master with CLJ или Slave with CLJ и ако изкаш опитай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
casper Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Пробвал ли си да си форматнеш MBR възможно е той да бърка нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristotel19 Posted December 14, 2005 Author Share Posted December 14, 2005 MBR-to go iztrivah 1000 pati, no mislq che e ot danoto /ATA 66/ Linux Slackware si varvi, Win 98 si varvi, a samo XP neshte shtoto glupavata operacionna sistema si ima sobstveni sistemni funkcii za dostap do harda /uj za po barzo/ i izobshto ne se dopitva do funkciite na BIOS. E tva e Bill Gates e zalojil na barzinata za smetka na guvkavosta, ami pone da kato go pravi za barzina da go napravi naistina barzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristotel19 Posted December 15, 2005 Author Share Posted December 15, 2005 Намерих начин, първо инсталирам УИН - 98 и от там се ъпгрейдва до УИН - ХП Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.