Jump to content
BulForum.com

Продблем HDD и WIN-XP

Recommended Posts

Проблемът е следния

Имам две дъна за Pentium-3, и на двете се получава същото /то може и да не е от дъната/

Почвам инсталация на XP всичко си върви нормално /избирам партишън и почват да се копират ф-ловете/ и в момента когато XP рестарира за да зареди от харда, пише Еrror loading operating system

Кво ли не правя от 1 месец и неще и неще все същото, а като сложа 4гига хард на дъното си тръгва всичко

Пък аз се мислих за ГУРУ ама нещо това ми се опира

Ето малко инф. харда е АТА 133 80-ГБ, дъното АТА 66, /да не би да е от това/, а иначе на харда WIN98 се инсталира нормално, някой ми каза че WIN-XP не разчита на биоса а си ползва собствени гнусотии за достъп и от там се бъгва

Някой ако може да помага че е зор

Ето малко инф. харда е АТА 133 80-ГБ, дъното АТА 66, /да не би да е от това/, а иначе на харда WIN98 се инсталира нормално, някой ми каза че WIN-XP не разчита на биоса а си ползва собствени гнусотии за достъп и от там се бъгва

Някой ако може да помага че е зор

Toчно от това е.И аз имам АТА133 хард, пробвал съм на дъна с АТА 33,66 да записвам Вин ХР -Неще и неще, след рестарта запецва както при теб ,а 98.МЕ без проблем се записват.После пробвах с дъно АТА 100-Там вече успях да го запиша.

Никакъв флаш на биоса не помага.Дъната АТА 33,66 ги флашнах с най-новият биос -Ефект никакъв.

Моят съвет е-Смени дъното с друго поддържащо поне АТА100.

Или вземи друг хард по малък и записвай ХР-то на него.

ОК благодаля ти, мисля да си сменя дъното

Тази сутрин се сетих,снощи ми беше изкочило от главата.

Преди да смениш дъното пробвай и друго:

Поиграй си с джемперите на харда.Не знам колко е твоят хард.

За сведение моят е Махтор 40 ГБ/Ата133 и има едно положение на джемперите при което се разпознава като 32Гб.Точно на дъно ата66 успях да запиша ВИН ХР преди време,след като си поиграх с джемперите на харда.Oпцията в която трябва да смениш джемперите за да се разпознава като по малък се казва Cylinder Limitation position (CLJ).

Опитай и този вариант.Но, всичко зависи от твоят хард.Виж в саита на производителя ,как можеш да превкл. джемперите на Master with CLJ или Slave with CLJ и ако изкаш опитай.

MBR-to go iztrivah 1000 pati,

no mislq che e ot danoto /ATA 66/ Linux Slackware si varvi, Win 98 si varvi, a samo XP neshte shtoto glupavata operacionna sistema si ima sobstveni sistemni funkcii za dostap do harda /uj za po barzo/ i izobshto ne se dopitva do funkciite na BIOS. E tva e Bill Gates e zalojil na barzinata za smetka na guvkavosta, ami pone da kato go pravi za barzina da go napravi naistina barzo :excl:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...