Shaq34 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Кво ще кажете за тази програма за говорене на нет. Ползвам я от 1 седмица и съм много доволен, на Скайпа ми засичаше малко ама на тази не засича. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trent Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Според мен е идеална, няма лаг, опростена и лесна за ползване, ползвам е повече от 3 месеца - Google rocks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 rox! Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 да си кажа честно я качих, пробвах я и я махнах - работеше, ама в крайна сметка неможе всеки да е на различна програма. някой ползват icq, messenger и т.н. сега и това gtalk. верно че е опростена, но не е с по-ниски изисквания от скайп. според мен е добре да се реши какво ще се ползва и да се ползва само едно, не да трябва 15 програми да пускаш, за да виждаш всички познати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 Gtalk RUULZ, много ме кефи, използва двойно по малко място от скайпа, който по време на разговори ми достига 30% натоварване на процесора, и 40-60МБ от паметта, което си множко... Интерфейса мн опростен и семпъл, въобще ако може и видеоколинг да сложат ще е 6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 да си кажа честно я качих, пробвах я и я махнах - работеше, ама в крайна сметка неможе всеки да е на различна програма. някой ползват icq, messenger и т.н. сега и това gtalk. верно че е опростена, но не е с по-ниски изисквания от скайп. според мен е добре да се реши какво ще се ползва и да се ползва само едно, не да трябва 15 програми да пускаш, за да виждаш всички познати. линото ми мнение е че това случи ли се и край с безплатните разговори в нет-а. Все пак този който е взел всички абонати - става монополист ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 И това е вярно. Мен лично GTalk като функционалност и екстри не ме кефи изобщо, има доста трески за дялане, добавяне на дори елементарни функционалности, без които нито един подобен месинджър не може, но го ползвам само него именно поради zero-problem behavior Действително ползва доста по-малко ресурси, качеството на звука за мен е по-добро от на скайп, когато някой е онлайн, и в gtalk го виждам така, а не като в скайп - не знаш и не можеш да си сигурен кой е онлайн заради бъгавия им proprietary протокол. Но ако гугъл искат да изместят скайп, си мисля, че трябва малко повечко да се потрудят по интерфейса, сигурен съм че имат ресурсите да направят гталк такъв, че скайп да сдаде багажа пред него на следващия ден след премиерата на един по-добър гталк. Google имат и визията, и иновационното мислене, и технологиите да изместят скайп, който по неведоми пътища стана толкова известен с bloat-натия си софтуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ando Lomen Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Тъй като в темата за Skype се отвори дума, реших да вдигна малко тази иначе толкова актуална тема. :Р Думите на tedy от преди година и половина за дялането на трески по GTalk са още в сила, което малко ме притеснява. Но така или иначе от Google са се захванали с буквално стотици проекти, та какво е там някакъв си messenger като има тонове подобни из нета. :р И все пак - в "ожесточената" борба между GTalk и Skype са настъпили интересни промени. GTalk има безплатна voicemail. Skype няма. Skype обаче има видеоразговори, които при GTalk все още липсват. И все пак като лично предпочитание трябва да избера GTalk, колкото и недостатъци да има за сега. Не за друго, ами заради функционалността, "zero-problem behavior" , външния вид на програмата и още много приятни малки неща. : )) В крайна сметка обаче Skype е с много повече потребители, което е обяснимо. И може би така е по-добре, защото неведнъж сме виждали програми с много потенциал, които, набирайки голям брой юзъри, биват скапвани заради настроенията на масата. Да се надяваме, че GTalk ще просперира без да се превърне в боклук. :Д Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 GTalk няма как да се превърне в боклук, поне докато Google държат контрола над него За 'чат'-частта му се ползва Jabber, и в този смисъл има колкото си искате клиенти. Аз лично от доста време ползвам Miranda вместо GTalk, и за gtalk. И без това много много не обичам разговорите по нета. За voice май има някакви бета плъгини за миранда, но рано или късно ще се появи. За видео също очаквам да се появи нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Инсталирах си Google Talk и доста ми допадна сега ще инвайтна всичките ми приятели да си го сложат и да махам skype Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 В началото беше само gmail notifier, после гталк, после гталк с трансфер на файлове, добавиха и гласова поща, мп3 плейър в гмайл, свързаност с уинамп и други плейъри като нито за момент стабилността на програмата не падна, нито производителността и. Стабилна, без проблеми по сървъри и т.н. Сигурен съм, че ще добавят и видео в следващи версии и когато го направят ще бъде доста по-добре от другите конкуренти. За никъде не бързат, а и това и пощата им са в "бета" версии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosta Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 И аз си го инсталнах и вече скайп статуса ми съдържа събщение как мога да бъда открит на Gtalk.Честно казано съм очарован от програмката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Имам един такъв въпрос. Обменял съм писма посредством джимейл, но никой не сам адвал в джиталк, и въпроса ми е такъв: тези същите хора, когато си проверяват пощата в джи талк ми ги дава като онлайн, в деиствителност така ли е, имат ли джиталк или нямат. Неможах да го формулирам както трябва ама дано сте ме разбрали Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Имам един такъв въпрос. Обменял съм писма посредством джимейл, но никой не сам адвал в джиталк, и въпроса ми е такъв: тези същите хора, когато си проверяват пощата в джи талк ми ги дава като онлайн, в деиствителност така ли е, имат ли джиталк или нямат.Неможах да го формулирам както трябва ама дано сте ме разбрали май не. дава ти ги че са "online", ако в същото време и те с в пощ. си кутия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 значи ако има телефон отстрани на контакта, значи има програмата. Ако ти дава само чат опцията, контакта няма програмата Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Gtalk имат онлайн версия на програмата си. По дефолт като влезеш да си проверяваш пощата, отляво ти се появява контакт листата и ти си онлайн, мисли за него като за ICQ2Go версията на ICQ, на www.icq.com. Можеш да чатиш оттам. Като излезеш от пощата си, отиваш офлайн. Има опция, да изключиш това, т.е. като си п роверяваш пощата, изобщо да не влизаш и в gtalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Хех , аватарчетата може да са в гиф формат . Простичък дизайн и е лека . Само да питам ... нали имаше плугин или добавка за видео разговори и никъде немога да го намеря . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Imah golqmo jelanie da premina na GTalk, no kato si go instalirah, realno nqmam kontakti vytre! Sami razbirate che se gubi smisala. Az sym tvyrdo protiv skype. Nishto hubavo nqma v taq programa osven golemiq broi potrebiteli. Pyk i do predi izvestno vreme GMail beshe samo s invite, koeto ogranichavashe broq na potrebitelite imashti dostap. Sega hlapencata deto populqriziraha skype, nqkoi shte im podshushne za gtalk i do 1 godina vsi4ki shte imat i dvete. Kakto stana i s Firefox. Ako gi pitash zashto polzvat Firefox, a ne IE nqma da mogat da otgovorqt 80% ot anketiranite, no nali e moderno... eh tova stadno povedenie na bylgarina. Ot malki go prihvashtat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Като цяло на мен скайпа много ми тежи , немога да си пусна музика с фаерфокс и скайп , отделно да играя на някоя по-тежка игра , а гугъл толк ми позволява това . gtalk:chat?jid=LiLStenly@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
the___dog Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 въпроса сигорно е глупав но все пак да питам може ли да си променяш ника след като един път си се регистрирал??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 въпроса сигорно е глупав но все пак да питам може ли да си променяш ника след като един път си се регистрирал??? Можеш влизаш си в пощата и даваш на Setings --> Accounts --> edit info Link to comment Share on other sites More sharing options...
the___dog Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6k Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 Може ли да се прави конферентен разговор с Google Talk ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 Може , но е по малко странен начин направено . ЛИНК Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.