Jump to content
BulForum.com

Монитора ми е зелен

Recommended Posts

Значи от два дена , като си пусна компютъра и монитора ми е изцяло във зелено. Отдолу прозира самият Windows, но е сякаш покрит със зелено перде. Първият път като го пусна тръгва нормално, но след около минута-две и става зелено. После колкото и да го рестартирам и все е във зелено. След няколко часа ако го пусна, пак тръгва нормално, но след минута-две пак става зелен. Какво може да е това? Надявам се някой да ми подскаже за какво става въпрос или да ми препоръча някой сервиз, в който да го занеса. Пробвах компютъра на друг монитор и там си работеше нормално, така че проблемът не е във видеокартата.

офф: За сервиза само ще ти кажа да не го носиш в сервиза който се намира в кино космос. На един познат му даржаха около 2 седмици монитора като им се обаждахме през 3-4 дена. Оправданието беше че чакали човека който ще работи над него да дойде :confused . После казваха че се работило над него, 2 седмици се работи над него :angry1 .

Отидохме до "офиса" им (пиша го в кавички щото тяхната дупка не може да се нарече офис) и там като им казахме монитор дел те казаха само "какъв монитор? кой модел? как изглежда? преди колко време?". След 10 минутно търсене на мононитора казаха че тия дни ще го оправят :wacko: .

На другия ден наистина го оправиха и какъв беше проблема... В ЗАХРАНВАЩИЯТ КАБЕЛ :confused :angry1 :wacko: :huh: . Две седмици и за един кабел, че и специалист чакали...

Незнам дали това им се случва често и защо изобщо им се случи, просто исках да предопредя за работата им с мониторите.

А за самия проблем, ако имаш някаде да тестваш монтиора, за да си сигурен че проблема е в него. Няма да е приатно да занесеш монитора на сервиз, а проблема да е във видео картата :rolleyes:

Там в ICI (Космос) имат майстор, който идва чат пат, наистина. Аз лично съм доволен от тяхната морга за стари РС-та, защото има богат избор.

Относно монитора, който дава зелено, опасявам се, че единият цвят може да ти е отказал. Ако е това значи кинескопа ти е за смяна..... :cry Предполагам, че ти е изгоряло червеното на ел. пушка на кинескопа и за това е позеленяло.

Има едни стари KFC-та, дето ги избива на зелено чат-пат. Удряш го отзад здраво няколко пъти докато захапе и си готов. Ако ти стиска пробвай, може да извадиш късмет.

Аз така правя, като се появи проблемче, скъсва ми нервичките и го удрям докато се оправи или спре тотално. В повечето случаи номера минава :)

И аз имам сащия проблем като тебе,избива на зелено и забравя да се оправи.То оправия няма,мониторът си е за смяна,това го знам от специалист.Единственото което мога да ти препоръчам е да го изклучва6 от мрежата,т.е. ако е с кабел от контакта,ако е към компа,махаш му кабела от там.Дръж го така колкото се може повече,при мен номера минава,в началото се оправяше за далго време,напоследък за все по-кратко,но все пак действа обикновено!

Ам аз не че искам да задавам забиващи въпроси ама този монитор размагнитизиран ли е скоро? :D Защото на мен ми се случи у един приятел същия номер с монитор КФЦ и след като го размагнитизирахме се оправи и си имаше всички цветове и не биеше вече на зелено :)

и аз имам подобен проблем с една belinea.от време на време и се губи синята гама и става една жълтеникава картината.Напоследък все по-често взе да го прави.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...