ZGAN Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Moje li nqkoi na prost bulgarski ezik da mi kaje kak se chete tova Tetrahydro-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-6H-dibenzo[b,d]pyran-1-ol ? NE PITAM KAKVO E A KAK SE CHETE. 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Тетрахидро-6,6,9-триметил-3-пентил-6 хидроген-дибензо[b,d]пиран-1-ол (алкохол се пада ако не се бъркам) предполагам, не съм сигурен ако това питаш де Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 ... хидроген-дибензо... Айде 6Н да не е хидроген Tetrahydro-... Зган, да не правиш наркотици бе, от риболов на наркотици отиде чак Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Няма такова съединение! Някой си го е измислил! 1. Хидро значи Х2О, електронеутрална е и съществува в съединение само в комплексните съединения и кристалохидратите - това не е нито едно от двете. 2. Кави са тези радикали метил и пентил? Къде са във въглеродната верига щото аз такава не виждам. Всички са само пръстени. А дори и да имат предвид пръстените не се брои 1, 2, 3... а о-, м-, п- : орто мета и пара място. Аз за хидроген във органичната химия не съм чувал(уча химия 11 години ) Единствено съм чувал хидроген при не пълна електролитна десоциация на киселини и соли. 3. [b,d] имат предвид "бета, де",ама тва се отнася за глюкопираноза, галактопираноза и т.н. те нямат нищо общо с пирана, просто е взето името, понеже пирана е 6-атомен хетороцикъл с кислород - както пръстенната формула на 6-атомните монозахариди. При тях, в зависимост от разположението на хидроксилната група, която е най-отдалечена от най-окислената част от молекулата се определя дали е алфа или бета(също може да се оредели от глюкозидната група в пръстена на захаридите от малтозов и трехалозов тип), а де означава, че върти поляризованата светлина на дясно. Но при пирана не може да има бета и де, понеже не е верига а затворен пръстен без допълнителни заместители. 4. Не мога да разбера какво значи 1-ол /едит: Наркотиците са най-вече алкалоиди - повечето производни на морфина -> кодеин, хероин, бля, бля..... Кокаина е пак алкалоид, но от друга група. Частни уроци давам в петък от 12.00ч., ама скъпо зимам - Шегувам се да не ми пляснете уорн за реклама Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Eclipse Mersi che opita ThE_UfO kakto vinagi... sandman mersi za infoto P.S nqkoi moder da zatvori temata P.S.2 az sam nai blizko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.