Shizle Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Имам много интереден проглем с моето pc.Като игря на Generals компютъра ми се рестартира сам ако реша да минимализирам играта за да пусна десктопа.Решавам да си копирам музика от cd на компютъра и ако избера да копирам повече от 1 песен компютъра пак сам се рестартира.Какво да правя с тая Р4 на 3000 GHZ с 1 GB RAM.А и между другото работи доволно по бавно от преди.A и Firewall ме и вклучен. ми пич мога да ти кажа че си много прецакан Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Имам много интереден проглем с моето pc.Като игря на Generals компютъра ми се рестартира сам ако реша да минимализирам играта за да пусна десктопа.Решавам да си копирам музика от cd на компютъра и ако избера да копирам повече от 1 песен компютъра пак сам се рестартира.Какво да правя с тая Р4 на 3000 GHZ с 1 GB RAM.А и между другото работи доволно по бавно от преди.A и Firewall ме и вклучен. ми пич мога да ти кажа че си много прецакан за всяко нещо си има лек - а за windows тои е като панацея ....преинсталираш го . Лесно се скапва лесно се слага - проблеми никакви Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Имам много интереден проглем с моето pc.Като игря на Generals компютъра ми се рестартира сам ако реша да минимализирам играта за да пусна десктопа.Решавам да си копирам музика от cd на компютъра и ако избера да копирам повече от 1 песен компютъра пак сам се рестартира.Какво да правя с тая Р4 на 3000 GHZ с 1 GB RAM.А и между другото работи доволно по бавно от преди.A и Firewall ме и вклучен. ми пич мога да ти кажа че си много прецакан Кажи с какво захранване си и с какво дъно и каква памет. Прилича на проблем на рам памета. Нагласи си от start->control panel->system->advanced->Startup and Recovery->settings->system failure (махаш отметката за автоматичен рестарт "automatically restart") ->write debugging information -> kernem memory dump. И сега пробвай пак същите процедури който си правил преди това. Ако ти изкара син екран и започне мемори думпинг, значи памета ти е нестабилна, трябва да си пойграеш с таймингите, може дъното да им задава агресивни настройки. Или да се нуждае от памета от малко ток, или дъното да не се разбира с памета. ЕДИТ: Пише се проблем а не проГлем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shizle Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Пуснах Error-checking,disk cleanup и disk defragmenter и за "С" и "D".С-то се дефрагментира 2 часа за 30 гигабайта а D-то към 5 часа и накрая ми омразна да го чакам и го сприах.5 часа за 120 гигабайта .Не е ли малко многоооооо?И пак сложих диск в cd-rom-a.Копираха се николко mp3-ки.Появи ми се син екран и на него пишеше ,че ако този екран се появява за 1 път само да рестартирам компа.А ако се появява за 2 път да махна наскоро инсталиран hardwear или да проверя за update.А пък аз не съм слагал нов hardwear.XeForce3 направих каквото ми написа.Слойих диска и компютъра пак се рестартира.Дъното ми е Gigabyte 8I915 pro.Ram-a ми е RAM 512 MB PC3200 два броя.Захранването ми е FORTRON 350W 12 sm FAN.Как да го оправя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 А пишеше ли мемори дъмпинг? Това прилича на рам памет проблем, пойграй си малко с таймингите, кажи сега какви са. И ще ти кажа какви да ги направиш. използвай CPU-Z за да ги снимаш или да ги видш, или си намери друга програмка да кажеш. Ако не знаеш какв оса таймингите става по сложно Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 При такава конфигурация не би трябвало да има проблем... Ако проблемът е хардуерен, наистина най-вероятно трябва да е рама. Не е лошо да провериш и за вируси. Може да е софтуерен проблем.Аз преди няколко месеца имах проблем с един син екран, които ме беше шашнал много. Вече нямам спомен какво точно беше съобщението, но се появяваше нон-стоп и PC-то се беше скапало нацяло. Може и при теб да е нещо подобно. В общи линии, най-добре е да го занесеш във фирмата, от която си го взел, ако още е гаранция. Но да знаеш, че с фирмите винаги има главоболия . Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Имам много интереден проглем с моето pc.Като игря на Generals компютъра ми се рестартира сам ако реша да минимализирам играта за да пусна десктопа.Решавам да си копирам музика от cd на компютъра и ако избера да копирам повече от 1 песен компютъра пак сам се рестартира.Какво да правя с тая Р4 на 3000 GHZ с 1 GB RAM.А и между другото работи доволно по бавно от преди.A и Firewall ме и вклучен. ми пич мога да ти кажа че си много прецакан Пич - не ходи в фирмата преди да си преинсталирал Windowsa - много ме съмнява че това ти е проблема!!! След като си е работил както трябва сумати време - най-вероятно проблема е в някаква несъвместимост на Software който си инсталирал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 С какво го охлаждаш тоя '3000 GHZ' пентиум Рама но нейм ли е? И аз мисля ,че е от рама.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shizle Posted December 7, 2005 Author Share Posted December 7, 2005 Ми процесора ми е боксов а пък рама ми е без име Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 а пък рама ми е без име Eто къде трябва да е проблема! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 От известо време и аз имам някакъв проблем с пц-то. Когато пусна торент да се сваля въри 1-2мин. максимум, син екран и рестарт. Някой има ли идея от какво може да е? И при Azureus и при Bitcomet се получава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 От известо време и аз имам някакъв проблем с пц-то. Когато пусна торент да се сваля въри 1-2мин. максимум, син екран и рестарт. Някой има ли идея от какво може да е? И при Azureus и при Bitcomet се получава. Дясно копче на my computer->properties->advance->startup and recovery кликаш на setting и махаш отметката на automatically restart Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Дясно копче на my computer->properties->advance->startup and recovery кликаш на setting и махаш отметката на automatically restart Така спря да се рестартира, но продължава да вади синия джам. Сиреч проблема остава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 ми намали клока де Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 ми намали клока де Мисля, че не е от клока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 щом дава син екран има проблем. Можеш да пробваш с клока първо, за да си сигурен че не е от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 щом дава син екран има проблем. Можеш да пробваш с клока първо, за да си сигурен че не е от него Работата е там, че не се получава всеки път т'ва, а само от време на време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Сигурен ли си че проесора ти е стабилен. Пробвал ли си с някоя програма. Пробвай с PRIME95. След 1 час или 1:30 ако не искара никви грешки значи не е от клока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Сигурен ли си че проесора ти е стабилен. Пробвал ли си с някоя програма. Пробвай с PRIME95. След 1 час или 1:30 ако не искара никви грешки значи не е от клока. Пробвал съм го естевствено. Prime го върти по 2 часа и косур, за повече нямам нерви. Memtest върви без абсолютно никакъв проблем също с часове. Затова съм казал, че мисля, че не е от клока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Ми пробвай с преинстал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Пробвал съм го естевствено. Prime го върти по 2 часа и косур, за повече нямам нерви. Memtest върви без абсолютно никакъв проблем също с часове. Затова съм казал, че мисля, че не е от клока. Ми тогава 99% сигурно не е в клока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.