Jump to content
BulForum.com

Проглеми с компютъра

Recommended Posts

Имам много интереден проглем с моето pc.Като игря на Generals компютъра ми се рестартира сам ако реша да минимализирам играта за да пусна десктопа.Решавам да си копирам музика от cd на компютъра и ако избера да копирам повече от 1 песен компютъра пак сам се рестартира.Какво да правя с тая Р4 на 3000 GHZ с 1 GB RAM.А и между другото работи доволно по бавно от преди.A и Firewall ме и вклучен.

ми пич мога да ти кажа че си много прецакан

Имам много интереден проглем с моето pc.Като игря на Generals компютъра ми се рестартира сам ако реша да минимализирам играта за да пусна десктопа.Решавам да си копирам музика от cd на компютъра и ако избера да копирам повече от 1 песен компютъра пак сам се рестартира.Какво да правя с тая Р4 на 3000 GHZ с 1 GB RAM.А и между другото работи доволно по бавно от преди.A и Firewall ме и вклучен.

за всяко нещо си има лек - а за windows тои е като панацея ....преинсталираш го . :bgrin: Лесно се скапва лесно се слага - проблеми никакви :punk

Кажи с какво захранване си и с какво дъно и каква памет. Прилича на проблем на рам памета. Нагласи си от start->control panel->system->advanced->Startup and Recovery->settings->system failure (махаш отметката за автоматичен рестарт "automatically restart") ->write debugging information -> kernem memory dump. И сега пробвай пак същите процедури който си правил преди това. Ако ти изкара син екран и започне мемори думпинг, значи памета ти е нестабилна, трябва да си пойграеш с таймингите, може дъното да им задава агресивни настройки. Или да се нуждае от памета от малко ток, или дъното да не се разбира с памета.

ЕДИТ: Пише се проблем а не проГлем ;)

Пуснах Error-checking,disk cleanup и disk defragmenter и за "С" и "D".С-то се дефрагментира 2 часа за 30 гигабайта а D-то към 5 часа и накрая ми омразна да го чакам и го сприах.5 часа за 120 гигабайта :angry1 .Не е ли малко многоооооо?И пак сложих диск в cd-rom-a.Копираха се николко mp3-ки.Появи ми се син екран и на него пишеше ,че ако този екран се появява за 1 път само да рестартирам компа.А ако се появява за 2 път да махна наскоро инсталиран hardwear или да проверя за update.А пък аз не съм слагал нов hardwear.XeForce3 направих каквото ми написа.Слойих диска и компютъра пак се рестартира.Дъното ми е Gigabyte 8I915 pro.Ram-a ми е RAM 512 MB PC3200 два броя.Захранването ми е FORTRON 350W 12 sm FAN.Как да го оправя?

А пишеше ли мемори дъмпинг? Това прилича на рам памет проблем, пойграй си малко с таймингите, кажи сега какви са. И ще ти кажа какви да ги направиш. използвай CPU-Z за да ги снимаш или да ги видш, или си намери друга програмка да кажеш. Ако не знаеш какв оса таймингите става по сложно :bgrin:

При такава конфигурация не би трябвало да има проблем... :confused Ако проблемът е хардуерен, наистина най-вероятно трябва да е рама.

Не е лошо да провериш и за вируси. Може да е софтуерен проблем.Аз преди няколко месеца имах проблем с един син екран, които ме беше шашнал много. Вече нямам спомен какво точно беше съобщението, но се появяваше нон-стоп и PC-то се беше скапало нацяло. Може и при теб да е нещо подобно.

В общи линии, най-добре е да го занесеш във фирмата, от която си го взел, ако още е гаранция. Но да знаеш, че с фирмите винаги има главоболия ;) .

Пич - не ходи в фирмата преди да си преинсталирал Windowsa - много ме съмнява че това ти е проблема!!!

След като си е работил както трябва сумати време - най-вероятно проблема е в някаква несъвместимост на Software който си инсталирал.

От известо време и аз имам някакъв проблем с пц-то. Когато пусна торент да се сваля въри 1-2мин. максимум, син екран и рестарт. Някой има ли идея от какво може да е? И при Azureus и при Bitcomet се получава.

От известо време и аз имам някакъв проблем с пц-то. Когато пусна торент да се сваля въри 1-2мин. максимум, син екран и рестарт. Някой има ли идея от какво може да е? И при Azureus и при Bitcomet се получава.

Дясно копче на my computer->properties->advance->startup and recovery кликаш на setting и махаш отметката на automatically restart :)

Дясно копче на my computer->properties->advance->startup and recovery кликаш на setting и махаш отметката на automatically restart :)

Така спря да се рестартира, но продължава да вади синия джам. ;) Сиреч проблема остава.

щом дава син екран има проблем. Можеш да пробваш с клока първо, за да си сигурен че не е от него

Работата е там, че не се получава всеки път т'ва, а само от време на време.

Сигурен ли си че проесора ти е стабилен. Пробвал ли си с някоя програма. Пробвай с PRIME95. След 1 час или 1:30 ако не искара никви грешки значи не е от клока.

Сигурен ли си че проесора ти е стабилен. Пробвал ли си с някоя програма. Пробвай с PRIME95. След 1 час или 1:30 ако не искара никви грешки значи не е от клока.

Пробвал съм го естевствено. :) Prime го върти по 2 часа и косур, за повече нямам нерви. Memtest върви без абсолютно никакъв проблем също с часове. Затова съм казал, че мисля, че не е от клока. ;)

Пробвал съм го естевствено. :) Prime го върти по 2 часа и косур, за повече нямам нерви. Memtest върви без абсолютно никакъв проблем също с часове. Затова съм казал, че мисля, че не е от клока. ;)

Ми тогава 99% сигурно не е в клока.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...