THE-AGENT Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Искам да питам как мога да разбера дали порта за слушалки не се е прецакал защото като сложа слушалки само едната работи??? и дали ако го пусна на моно не на стерео ще работят и 2-те ?Sound-а ми е вграден тъй като съм на лаптоп Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Първо провери слушалките с някоя батерия: като подадеш напрежение между връхчето и средната секция, трябва да се чуе пукане и в двете слушалки. Ако не чуеш нищо, значи едната е прекъсната. Ако чуваш само едната, значи другата е "окъсила". Най-често се прекъсва в местата на интензивно прегъване - около жака и около самите слушалки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Първо провери слушалките с някоя батерия: като подадеш напрежение между връхчето и средната секция, трябва да се чуе пукане и в двете слушалки. Ако не чуеш нищо, значи едната е прекъсната. Ако чуваш само едната, значи другата е "окъсила". Най-често се прекъсва в местата на интензивно прегъване - около жака и около самите слушалки. // ОФФ.....много мъки за нищо.Все имаш някво дискменче или някаде Audio изход да си пробваш слушалките.Това за батериите е излишно .Иначе си прав за това че около жака се прекъсват. Май неможеш да си ги пуснеш на моно от компютъра(не съм сигурен),но и да можеш според мен пак няма да ти свири едната слушалка.като ги вкарваш в PC-то размардай ги и виж дали 6те ти пука тая неработещата слушалка,може да има лоша спойка на изхода на sound картата. Или виж balance на Volume controla да не си го дал да е само на едната слушалка . дано нещо да съм ти помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Проблемът си е изцяло в порта нещо се е прецакал и едната слушалка въобще не работи ...слушалките иначе си работят на на МП3,Цд-ман и какво ли още не ама на пц-то не могат ....портът е развален и трябва да се смени ....Благодаря все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted December 11, 2005 Author Share Posted December 11, 2005 Значи нещо не мога да се оправя с този порт ...отворих лаптоп-а и разгледах но няма прекъснати спойки нищо всичко е нормално ...имаше и измервания с уреда на тати ...но единственото което той показа е че има прекъснато нещо по веригата ....но не е от спойките ...та питам има ли възможност вътре сами жак да се е прецакал ...някоя от пластините вътре да се е чупила ..или изместила ...???има ли такава възможност...и да питам има ли някъде където продават самия жак и след като махна стария да сложа новия ...и всички да са доволни Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 11, 2005 Share Posted December 11, 2005 Според мен трябва да се проверят с омметър всички крачета на буксата, откъм страната на спойките. Аз например процедирам така: взимам нов стерео жак, развивам пластмасовата му капачка и го пъхам в буксата. След това едната сонда на омметъра закрепвам за някое от перата на жака, а с другата обикалям по спойките на буксата и следя съпротивленията. В идеалния случай 3 различни точки трябва да дадат 0.3-0.8 ома (по една точка за всяко перо на жака). Ако ми даде по-малко такива точки, значи имам проблем със спойките - дори при добре оформено връхче, случвало се е да се натъкна на "студена" спойка. В такъв случай изсмуквам припоя от въпросното място (имам поялник с вакуум-помпа), и правя нова спойка, след като съм зачистил крачето. Винаги внимавам да не прегрея мястото, затова ползвам малко по-слаб поялник, когато става дума за деликатни места по платката. След като така и така си отворил ноутбука, нищо не пречи да пробваш гореописаното. За нова букса провери във Викиват. Не знам доколко ти се удава работата с поялник, но при всички случаи за да се демонтира старата букса, ще ти трябва вакуум-помпичка за изсмукване на разтопения припой. П.П. Имал съм случаи със студени спойки на захранващата букса на 2 мобилни телефона, а веднъж ми се случи скъсано краче на буксата, ама на такова място, че го видях чак на 3-тото отваряне. Досега не ми се е случвало счупена или изкривена пластина вътре в буксата, но не казвам че е невъзможно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted December 11, 2005 Author Share Posted December 11, 2005 С поялник нямам проблем ...и с вакуум помна също тъй като тати се занимава с това ...и днес даже го гледахме заедно ...и всичко описано от теб ...го пробвах и с буксата да видя за студени спойки ...но нищо не става ...пак същата история ...и вече сериозно си мисля че самия жак вътре от многото бутане и изкарване на самите слушалки се е чупила пластинката или изместила ...благодаря много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted December 11, 2005 Share Posted December 11, 2005 В повечето случаи на такива повреди наистина едната пластина се разваля. Щом нямаш проблем да е смениш, отиди в Конрад , Викиват, Квазер , Кузмов или Комет и си земи нова букса за печатен монтаж. Смени я със старата и дано всичко е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.