Thief Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Mi notorious, TFT absolutno zaduljitelno. Do 1 godina 60 % she sa na CRT minimum. Ot po baven CPU o4i ne bolqt..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Mi notorious, TFT absolutno zaduljitelno. Do 1 godina 60 % she sa na CRT minimum. Ot po baven CPU o4i ne bolqt..... Бавното ЦПУ поражда пороци И според мен е задължително да се вземе LCD монитор, защото разликата с гадните CRT-та е доста видима. А целерона е компромисен вариянт, който няма смисъл да се инвестират пари в него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Това ми е мнението. Не съм против TFT, просто за 700лв. нищо кой знае какво не може да се вземе. В най-добрия случай някой Семпрон 2400+ и сносна видео карта. Идеално, ако търсиш PC за офиса да си пишеш в Word и да попълваш таблици в Excel, а и минички в почивката . Хем ще си вършиш работа, хем няма да те болят очите. Do 1 godina 60 % she sa na CRT minimum. Май искаше да кажеш на TFT Възможно е за домашни потребители. Не успорвам качествата на TFT-та. Просто исках да кажа, че доброто TFT все още е скъпо и аз лично бих предпочел в такава ситуация да купя максимално добър компютър за тези пари! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Според мен в този случай просто трябва да се вземе CRT монитор и с останалите пари да се вземе някаква по-свястна конфигурация. Защото няма какво да се лъжем, за тея Дурони и Семпрони, на всички ни е колко са "добри". Ще има пари да се вземе някъв А64, 512 РАМ и няква свястна видео карта. А разсъжденията за LGA775 са напълно безсмислени. За тея пари в момента не става. Нали искаш PC за игри? Според мен за такива нужди ти трябва по-силна машина. А тея Филипси, гъзария са, но аз съм виждал няколко такива TFT и трябва да кажа, че не съм останал очарован от образа (не, че е лош, но аз съм претенциозен ). 512 e малко , ако се махне ТФТ -то ще има пари за вси4ко ... с останалото съм напълно съгласен , но 4овека си беше написал 700лв за комп , а за тези пари(700) колкото и да ти е неприятно семпроните и дюроните нямат конкуренция !!....и конфигурацята с тях е единствената която си струва 700-те лева ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 6, 2005 Author Share Posted December 6, 2005 така ... малко я бях позабравил тази тема, ама така става като не ми "дават зор" искам да уточна нещо - компа не е за мен! казаха ми дословно "до 1200 лв. / на изплащане / TFT монитор / да ства за игри" човека, за който ще е си няма хал-хабер от тея неща .... за рам-та - на първо време мисля, че 512 ще му е достатъчна (не знам к'ъв е тоя макс. да си слагате по 1GB и нагоре). като имате пари, трошете си ги. за мен оптималното на пътрво време е 512 + dvd-rw (преди време на един приятел предпочетох да вземе 256 + dvd-rw, вместо 512 и сега е доволен). разберете - говорим за купувач, който не знае какво е cpu като абревиатура. за дъното - и аз си мисля, че с pci-e ще е добре, та ако реши за в бъдеще да си вземе vga на pci-e да не го сменя. на първо време един 9550 ще свърши работа според мен. аз съм със същата карта, не играя всички игри на макс (както сигурно тук повечето се стремите да докажете на ляво и на дясно), сигурно и с някои ще видя зор да ги подкарам, но засега съм доволен. за процесора - знам кое е доброто, но просто финансите са ограничени .... знам, че е добре да е athlon 32-bit, но ми прави впечателние, че по фирмите са ги скрили и само семпрони предлагат ... освен това те са около 100$ и повече (то така по-добре един 64-битов с 30-40 $ отгоре) ... та sempron или celeron. т'ва за мен е дилемата. честно да си кажа аз съм предубеден към тея sempron-и, а и тея 64-bit дето ги водят и са на парите на един 32 ... а за celeron-те не знам какво толкова сте против тях. ясна ми е разликата между "чист" p4 и celeron. за мен и athlon-а е по-добър от celeron-а, ама за sempron-а не съм сигурен ... има хора, които ме съветват да заложа на celeron вместо на sempron .... та .... и в крайна сметка за мен най-важното е да се избере добро дъно за конфигурацията .... в бъдеще, като се "поосафери" въпросния купувач вече сам ще си решава памет ли му трябва, по-добра карта ли или нов процесор така поне мисля аз. ... и все пак добре е да припомня какво е казал радой ралин - "познавам доброто, но ми липсва среброто" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 за дъното - и аз си мисля, че с pci-e ще е добре, та ако реши за в бъдеще да си вземе vga на pci-e да не го сменя. на първо време един 9550 ще свърши работа според мен 9550 и PCI Express не се връзват а и щом е на изплащане.... забрави за хубав компютър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 9550 + PCI-express=X550 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 сложи му един асус или фокскон, но по-добре е второто ако избереш процесор селерон....тва като опция само го давам...ся веднага пак поне 5 човека ша ми кажат да си фърла селерона през прозореца Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 за дъното - и аз си мисля, че с pci-e ще е добре, та ако реши за в бъдеще да си вземе vga на pci-e да не го сменя. на първо време един 9550 ще свърши работа според мен. аз съм със същата карта, не играя всички игри на макс (както сигурно тук повечето се стремите да докажете на ляво и на дясно), сигурно и с някои ще видя зор да ги подкарам, но засега съм доволен. 9550 e на AGP. Т.Е. ако искаш такава видео карта трябва да вземеш дъно, което да подържа и AGP и PCI-E. Това ускъпява, пък и аз лично не съм привърженик на този тип combo дъна. за процесора - знам кое е доброто, но просто финансите са ограничени .... знам, че е добре да е athlon 32-bit Предполагам, че говориш за 64-битовите. 32-битов трудно ще намериш нов по фирмите. Не, че ги крият, просто са доста старички ясна ми е разликата между "чист" p4 и celeron. за мен и athlon-а е по-добър от celeron-а, ама за sempron-а не съм сигурен ... има хора, които ме съветват да заложа на celeron вместо на sempron Athlon и Celeron са от различни класове. Колкото до спорът Sempron или Celeron - и двете са от ниския клас процесори. Никой не може да ти каже кой е по-добър, защото трябва да се говори за точни модели, а не по-принцип. и в крайна сметка за мен най-важното е да се избере добро дъно за конфигурацията .... в бъдеще, като се "поосафери" въпросния купувач вече сам ще си решава памет ли му трябва, по-добра карта ли или нов процесор Процесора определя дъното, като вземеш стар процесор, взимаш и старо дъно. После като решиш да сменяш процесора и направо трябва да купиш ново PC. Те затова хората ти даваха варианти с LGA775, но за 700лв единственото, което можеш да вземеш е това, което ти предлага Foxy. Щото човекът щом не разбира въобще от компютри, значи държи на периферията Задължително ще иска DVD-RW, поне 80GB хард (то по-малко не си и заслужава!) и за процесор и дъно, не остава. Като гледам цените само за ДВД записвачката и харда ще отидат почти 200лв... ЕDIT: Сори за недоразумението с цитатите. Вече го оправих Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 6, 2005 Author Share Posted December 6, 2005 9550 и PCI Express не се връзват а и щом е на изплащане.... забрави за хубав компютър има дъна, които поддържат agp и pci-e едновременно. ...Процесора определя дъното, като вземеш стар процесор, взимаш и старо дъно. После като решиш да сменяш процесора и направо трябва да купиш ново PC. Те затова хората ти даваха варианти с LGA775, но за 700лв единственото, което можеш да вземеш е това, което ти предлага Foxy. Щото човекът щом не разбира въобще от компютри, значи държи на периферията Задължително ще иска DVD-RW, поне 80GB хард (то по-малко не си и заслужава!) и за процесор и дъно, не остава. Като гледам цените само за ДВД записвачката и харда ще отидат почти 200лв... ЕDIT: Сори за недоразумението с цитатите. Вече го оправих ама същото може да се каже, че и дъното определ 9550 и PCI Express не се връзват а и щом е на изплащане.... забрави за хубав компютър има дъна, които поддържат agp и pci-e едновременно. ...Процесора определя дъното, като вземеш стар процесор, взимаш и старо дъно. После като решиш да сменяш процесора и направо трябва да купиш ново PC. Те затова хората ти даваха варианти с LGA775, но за 700лв единственото, което можеш да вземеш е това, което ти предлага Foxy. Щото човекът щом не разбира въобще от компютри, значи държи на периферията Задължително ще иска DVD-RW, поне 80GB хард (то по-малко не си и заслужава!) и за процесор и дъно, не остава. Като гледам цените само за ДВД записвачката и харда ще отидат почти 200лв... ЕDIT: Сори за недоразумението с цитатите. Вече го оправих ама същото може да се каже, че и дъното определя процесора .. определено ще държи на периферията Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 ама същото може да се каже, че и дъното определя процесора .. определено ще държи на периферията Е разбира се Само, че като отделиш малко пари за MB и CPU няма как да вземеш от най-новите Пак ти повтарям купи евтин монитор и свястен компютър, че после като го вземе и след 2 месеца излезе няква нова игра дето ще му насича... ти ще си му виновен Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 6, 2005 Author Share Posted December 6, 2005 Е разбира се Само, че като отделиш малко пари за MB и CPU няма как да вземеш от най-новите Пак ти повтарям купи евтин монитор и свястен компютър, че после като го вземе и след 2 месеца излезе няква нова игра дето ще му насича... ти ще си му виновен а аз си мисля, че добре се е насочил към TFT и не мисля да го разубеждавам. на неговото място бих постъпил по същия начин ... .. и какво искаш да кажеш, че като не вземе най-новите mb и cpu нямало да му вървят игрите?! т'ва са глупости. ти ако си максималист и искаш да ги играеш на не знам си колко fps си е твоя работа ... а по-добра карта винаги може да си купи. всичко друго е въпрос на възможности, предпочитания и т.нат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.