Jump to content
BulForum.com

предложете pc конфигурация

Recommended Posts

Mi notorious, TFT absolutno zaduljitelno. Do 1 godina 60 % she sa na CRT minimum. Ot po baven CPU o4i ne bolqt.....

Бавното ЦПУ поражда пороци :bgrin:

И според мен е задължително да се вземе LCD монитор, защото разликата с гадните CRT-та е доста видима. А целерона е компромисен вариянт, който няма смисъл да се инвестират пари в него.

Това ми е мнението. Не съм против TFT, просто за 700лв. нищо кой знае какво не може да се вземе. В най-добрия случай някой Семпрон 2400+ и сносна видео карта. Идеално, ако търсиш PC за офиса да си пишеш в Word и да попълваш таблици в Excel, а и минички в почивката ;) . Хем ще си вършиш работа, хем няма да те болят очите.

Do 1 godina 60 % she sa na CRT minimum.

Май искаше да кажеш на TFT :confused Възможно е за домашни потребители. Не успорвам качествата на TFT-та. Просто исках да кажа, че доброто TFT все още е скъпо и аз лично бих предпочел в такава ситуация да купя максимално добър компютър за тези пари!

Според мен в този случай просто трябва да се вземе CRT монитор и с останалите пари да се вземе някаква по-свястна конфигурация. Защото няма какво да се лъжем, за тея Дурони и Семпрони, на всички ни е колко са "добри". Ще има пари да се вземе някъв А64, 512 РАМ и няква свястна видео карта.

А разсъжденията за LGA775 са напълно безсмислени. За тея пари в момента не става.

Нали искаш PC за игри? Според мен за такива нужди ти трябва по-силна машина. А тея Филипси, гъзария са, но аз съм виждал няколко такива TFT и трябва да кажа, че не съм останал очарован от образа (не, че е лош, но аз съм претенциозен :P ).

512 e малко , ако се махне ТФТ -то ще има пари за вси4ко :) ... с останалото съм напълно съгласен , но 4овека си беше написал 700лв за комп , а за тези пари(700) колкото и да ти е неприятно семпроните и дюроните нямат конкуренция !!....и конфигурацята с тях е единствената която си струва 700-те лева !

така ... малко я бях позабравил тази тема, ама така става като не ми "дават зор"

искам да уточна нещо - компа не е за мен!

казаха ми дословно "до 1200 лв. / на изплащане / TFT монитор / да ства за игри"

човека, за който ще е си няма хал-хабер от тея неща ....

за рам-та - на първо време мисля, че 512 ще му е достатъчна (не знам к'ъв е тоя макс. да си слагате по 1GB и нагоре). като имате пари, трошете си ги. за мен оптималното на пътрво време е 512 + dvd-rw (преди време на един приятел предпочетох да вземе 256 + dvd-rw, вместо 512 и сега е доволен).

разберете - говорим за купувач, който не знае какво е cpu като абревиатура.

за дъното - и аз си мисля, че с pci-e ще е добре, та ако реши за в бъдеще да си вземе vga на pci-e да не го сменя. на първо време един 9550 ще свърши работа според мен. аз съм със същата карта, не играя всички игри на макс (както сигурно тук повечето се стремите да докажете на ляво и на дясно), сигурно и с някои ще видя зор да ги подкарам, но засега съм доволен.

за процесора - знам кое е доброто, но просто финансите са ограничени .... знам, че е добре да е athlon 32-bit, но ми прави впечателние, че по фирмите са ги скрили и само семпрони предлагат ... освен това те са около 100$ и повече (то така по-добре един 64-битов с 30-40 $ отгоре) ... та sempron или celeron. т'ва за мен е дилемата. честно да си кажа аз съм предубеден към тея sempron-и, а и тея 64-bit дето ги водят и са на парите на един 32 :blink: ... а за celeron-те не знам какво толкова сте против тях. ясна ми е разликата между "чист" p4 и celeron. за мен и athlon-а е по-добър от celeron-а, ама за sempron-а не съм сигурен ... има хора, които ме съветват да заложа на celeron вместо на sempron .... та ....

и в крайна сметка за мен най-важното е да се избере добро дъно за конфигурацията .... в бъдеще, като се "поосафери" въпросния купувач вече сам ще си решава памет ли му трябва, по-добра карта ли или нов процесор

така поне мисля аз.

... и все пак добре е да припомня какво е казал радой ралин - "познавам доброто, но ми липсва среброто" ;)

за дъното - и аз си мисля, че с pci-e ще е добре, та ако реши за в бъдеще да си вземе vga на pci-e да не го сменя. на първо време един 9550 ще свърши работа според мен

9550 и PCI Express не се връзват :D а и щом е на изплащане.... забрави за хубав компютър

сложи му един асус или фокскон, но по-добре е второто ако избереш процесор селерон....тва като опция само го давам...ся веднага пак поне 5 човека ша ми кажат да си фърла селерона през прозореца :)

за дъното - и аз си мисля, че с pci-e ще е добре, та ако реши за в бъдеще да си вземе vga на pci-e да не го сменя. на първо време един 9550 ще свърши работа според мен. аз съм със същата карта, не играя всички игри на макс (както сигурно тук повечето се стремите да докажете на ляво и на дясно), сигурно и с някои ще видя зор да ги подкарам, но засега съм доволен.

9550 e на AGP. Т.Е. ако искаш такава видео карта трябва да вземеш дъно, което да подържа и AGP и PCI-E. Това ускъпява, пък и аз лично не съм привърженик на този тип combo дъна.

за процесора - знам кое е доброто, но просто финансите са ограничени .... знам, че е добре да е athlon 32-bit

Предполагам, че говориш за 64-битовите. 32-битов трудно ще намериш нов по фирмите. Не, че ги крият, просто са доста старички :)

ясна ми е разликата между "чист" p4 и celeron. за мен и athlon-а е по-добър от celeron-а, ама за sempron-а не съм сигурен ... има хора, които ме съветват да заложа на celeron вместо на sempron

Athlon и Celeron са от различни класове. Колкото до спорът Sempron или Celeron - и двете са от ниския клас процесори. Никой не може да ти каже кой е по-добър, защото трябва да се говори за точни модели, а не по-принцип.

и в крайна сметка за мен най-важното е да се избере добро дъно за конфигурацията .... в бъдеще, като се "поосафери" въпросния купувач вече сам ще си решава памет ли му трябва, по-добра карта ли или нов процесор

Процесора определя дъното, като вземеш стар процесор, взимаш и старо дъно. После като решиш да сменяш процесора и направо трябва да купиш ново PC. Те затова хората ти даваха варианти с LGA775, но за 700лв единственото, което можеш да вземеш е това, което ти предлага Foxy. Щото човекът щом не разбира въобще от компютри, значи държи на периферията :) Задължително ще иска DVD-RW, поне 80GB хард (то по-малко не си и заслужава!) и за процесор и дъно, не остава. Като гледам цените само за ДВД записвачката и харда ще отидат почти 200лв...

ЕDIT: Сори за недоразумението с цитатите. Вече го оправих :)

9550 и PCI Express не се връзват :D а и щом е на изплащане.... забрави за хубав компютър

има дъна, които поддържат agp и pci-e едновременно.

...

Процесора определя дъното, като вземеш стар процесор, взимаш и старо дъно. После като решиш да сменяш процесора и направо трябва да купиш ново PC. Те затова хората ти даваха варианти с LGA775, но за 700лв единственото, което можеш да вземеш е това, което ти предлага Foxy. Щото човекът щом не разбира въобще от компютри, значи държи на периферията :) Задължително ще иска DVD-RW, поне 80GB хард (то по-малко не си и заслужава!) и за процесор и дъно, не остава. Като гледам цените само за ДВД записвачката и харда ще отидат почти 200лв...

ама същото може да се каже, че и дъното определ

има дъна, които поддържат agp и pci-e едновременно.

...

ама същото може да се каже, че и дъното определя процесора .. определено ще държи на периферията ;)

ама същото може да се каже, че и дъното определя процесора .. определено ще държи на периферията ;)

Е разбира се :) Само, че като отделиш малко пари за MB и CPU няма как да вземеш от най-новите :) Пак ти повтарям купи евтин монитор и свястен компютър, че после като го вземе и след 2 месеца излезе няква нова игра дето ще му насича... ти ще си му виновен :)

Е разбира се :) Само, че като отделиш малко пари за MB и CPU няма как да вземеш от най-новите :) Пак ти повтарям купи евтин монитор и свястен компютър, че после като го вземе и след 2 месеца излезе няква нова игра дето ще му насича... ти ще си му виновен :)

а аз си мисля, че добре се е насочил към TFT и не мисля да го разубеждавам. на неговото място бих постъпил по същия начин ...

.. и какво искаш да кажеш, че като не вземе най-новите mb и cpu нямало да му вървят игрите?!

т'ва са глупости. ти ако си максималист и искаш да ги играеш на не знам си колко fps си е твоя работа ... а по-добра карта винаги може да си купи. всичко друго е въпрос на възможности, предпочитания и т.нат.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...