Jump to content
BulForum.com

FTP program needed

seeker

Recommended Posts

Ako startira6 2 pati klienta i sarvarite sa razli4ni ...... sas sigurnost 6te stane

не става. активира се активния в момента, а нов не излиза.

изглежда трябва да си сложа още един.

не става. активира се активния в момента, а нов не излиза.

изглежда трябва да си сложа още един.

Nai lesnia na4ine e naprimer CuteFTP + vgradenia v Windows-a .

Nai lesnia na4ine e naprimer CuteFTP + vgradenia v Windows-a .

да, ама през explorer-a на windows-a е супер неудобно, когато ти се налага да down/up от/в различни папки. то фактически е невъзможно, а и освен това много "зацепва".

обаче с FlashFXP се получава това, което с CuteFTP-то не ще да стане т.е. new session ;)

Ei aide molq vi se nqkoi ot vas da slozi na novo linka za toultoriala 6tot dadeniq po-gore ne mi raboti 10x

Direct server-to-server transfers: Transfer between FTP servers without a "middleman" for faster transfers.

да, ама не!

изписва ми:

DATA connection must go to same host as control connection

някой, ако е работил с тази програмка да каже дали наистина е възможно.

става въпрос за тансфер между 2 server-a :confused

Ei aide molq vi se nqkoi ot vas da slozi na novo linka za toultoriala 6tot dadeniq po-gore ne mi raboti 10x

http://warez.ru/invision/index.php?showtopic=3852

Direct server-to-server transfers: Transfer between FTP servers without a "middleman" for faster transfers.
да, ама не!

изписва ми:

DATA connection must go to same host as control connection
някой, ако е работил с тази програмка да каже дали наистина е възможно.

става въпрос за тансфер между 2 server-a :confused

С тази точно не съм работил, но следващия пасаж фърля светлина по въпроса:

A note on server-to-server transfers:

The above examples show how a client can effectively send data to, or retrieve it from FTP servers. But FTP was designed to do more than that. The flexible design with separate CONTROL and DATA connections allows to transmit data not only between client and server. A client can control 2 servers at once and transfer data between them by issuing a PASV command on one server and then a matching PORT command on the other. Thus, one server will connect to the other instead of to the client.

This behaviour is not a hack (as opposed to common knowledge), but part of the official FTP specs. Today, it is widely known as FXP. Not all servers allow FXP.

Тук › http://www.awk-scripting.de/cluster/fxp-problem.html ‹ също е обяснено добре. По-специално от интерес е изречението:

If the IP-number in the PORT command does not match the client's IP-number the PORT command is rejected.

Това на български ще рече, че:

Сървърът и FTP клиентът обменят информация с две паралелни връзки: control connection и data connection. Самите данни (файловете) "текат" по data connection-а, а уговорката кой?, с кого?, къде?, се прави по control connection-а.

Независимо дали става въпрос за up- или download, има два начина за осъществяването на data connection между сървъра и FTP клиента:

• С командата PASV (не приема аргументи) клиентът казва на сървъра "искам да ми заделиш порт и да ми кажеш номера му, пък след това ще чакаш аз да се свържа с теб" (т.е. сървърът е в пасивна роля).

• С командата PORT, чийто синтаксис е PORT h1,h2,h3,h4,p1,p2 клиентът казва на сървъра "мойто IP е еди-какво си (частта h1,h2,h3,h4), заделям ти еди-кой си TCP порт (частта p1,p2) и чакам да се свържеш" (т.е. сървърът е в активна роля).

Когато става въпрос за FXP, сиреч server-to-server transfer, е ясно, че не може и двата сървъра да са в една и съща роля — налага се единият да е активен, а другият — пасивен. Затова към единия се изпраща команда PORT, а към другия — команда PASV. (Първо е PASV, а след като се разбере кой е заделеният порт — PORT до втория сървър). Сървърът, който ще е в активна роля обаче (този, към който сме пратили PORT), може да провери дали host частта от аргумента на командата съответства на IP адреса, с който се осъществява текущата control connection. И ако двете не съвпадат да каже "Sorry, но нема да стане, не ми е позволено да правя такива неща." (В интерес на истината не виждам причина такава проверка да не може да бъде правена и от пасивния сървър (с разликата, че той няма да отговори, а просто ще откаже заявката от активния), но тъй като не намерих да се споменава някъде по-добре да кажа, че не знам :)).

Или с две думи — server-to-server transfer може, но само ако е позволено.

Има и втори вариант: този със сваляне и качване, при който твоят компютър се явява междинна станция и със сигурност знам, че съм пробвал FTP клиент, който го правеше, но вече не помня кой от всичките беше :( (сигурно поне 20 са ми минали през ръцете...)

• 3 weeks later...

С коя програма мога да следя за промени в FTP, дръпнах една руска FTPInfo ама нещо не работи както трябва, в смисъл задавам й да проверява определени директории, а тя шляпа по цялото FTP. Някоя от тези за upload стават ли и за тази цел?

10Х

• 7 months later...

za da ne otvarqm nova tema 6te moje li nqkoi da mi pomogne pri instalaciqta na FlashFXP.3.0.2.Build.1044...zna4i pravq intall na programata i na updatite crackvam q,no seriala koito e daden v *.txt file-a ne raboti ..kazva 4e ve4e ne e validen 6toto sigurno e nelegalnopridobit:))osven tova e kazano 4e trqbva da se napravqt nqkvipromeni v FlashFXP.ini a na men ne sa mi mn qsni...ako moje nqkoi da mipomogne

P.S. ne znam dali tazi tema ne e za crack i serial request no ako e taka adminite da me izvinqvat

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...