Jump to content
BulForum.com

Предложете ми DVD система

Recommended Posts

Вземи си плейър с DIVX/XVID (щом пише DivX значи чете и XviD - в такъв формат се правят dvdrip-овете). Те такива са повечето. Но има общо взето две групи - маркови и немаркови.

Към немарковите спадат: Sang, NEO, Elite, KTN и т.н.

Към марковите спадат: Philips, Samsung, Sony, Panasonic, LG

Както се сещаш от немарковите не можеш да очакваш перфектна работа, небъгаво меню и ако ти се развали скоро - няма да е изненада. Затова си струва да си вземеш марков, който е средно 50 лева по-скъп от немарковите (~140 лева спрямо ~90).

Тук можеш да видиш най-продаваните плейъри в техномаркет: http://www.technomarket.bg/top_dvd.php (първите места значат най-много продадени бройки). Аз лично бих ти препоръчал да си вземеш Samsung P355 или Philips DVP-3010. LG са хубави, но субтитрите при divx филмите са им твърде малки и не стават за нормална работа. Ниските модели на Toshiba и Panasonic пък са с твърде малко ни изводи отзад и съответно падат назад спрямо Samsung, LG и може би Philips. Sony пък са ненужно скъпи (180-190лв).

За съжаление няма най-добро. Разгледай горепосочените модели в магазина, виж кой ще си харесаш (вида също е важен, нали?) и попитай кой ще ти препоръчат от тези и направи своя избор ;)

Аз имах проблеми още миналата година лятото като си го взех.И тогава пак,и сега пак си ми прави същите мизерии.И аз си мислех,че проблемът е във постоянно обновяващите се кодеци и много се надявах на ъпдейт на софтуера,но това за жалост е невъзможно.Даже и на SAMSUNG бях писал,ама нищо.А в момента,в който го занесох в Техномаркет да го погледнат,вече съжалявах и цяла седмица съм се молил да не го докосват.По-големи неграмотници не бях срещал през живота си.Та така за SAMSUNG,нали знаеш веднъж като ти остане кофти впечатление,доста трудно се променя.

samsung са пълен леш в ниския клас що се отнася до divx/xvid .... като правят продукти "на конвейер", така се получава.

Аз си купих PANASONIC SC-HT885 DIVX. Препоръчвам го на всеки. Чете всичко. А и субтитрите ги чете без проблеми всички видове - .srt, .sub, и дори .txt! Звукът за стая е достатъчно мощен. Качеството е ненадминато. Samsung и LG звучат доста по-зле.

Недостатък - малък размер на субтитрите при divX филмите, но това все пак зависи от разстоянието от което се гледа и размера на ТВ-то.

Ако те интересува нещо по-конкретно за модела - ще отговоря с удоволствие на въпросите ти. :)

Аз си купих PANASONIC SC-HT885 DIVX. Препоръчвам го на всеки. Чете всичко. А и субтитрите ги чете без проблеми всички видове - .srt, .sub, и дори .txt! Звукът за стая е достатъчно мощен. Качеството е ненадминато. Samsung и LG звучат доста по-зле.

Недостатък - малък размер на субтитрите при divX филмите, но това все пак зависи от разстоянието от което се гледа и размера на ТВ-то.

Ако те интересува нещо по-конкретно за модела - ще отговоря с удоволствие на въпросите ти. :)

Е за 800 лева оставаше и да не си доволен

аз имам въпросче имам уредба която е и двд но е много стара и не чете нищо друго освен оригинални дискове и касетки :D модела е samsung MAX-DN 67 та въпроса ми е може ли да се сложи чип (или там каквото се слага ) и да почне да чете поне cd-r и mp3 и ако някой знае къде в Пловдив има сервиз където слагат такива чипове да каже

Dreamer, много ти благодаря за информацията :) имам обаче 1-2 допълнителни въпроса...

Вземи си плейър с DIVX/XVID (щом пише DivX значи чете и XviD - в такъв формат се правят dvdrip-овете).
Така ли се наричат пиратските DVD-та или имаш нещо друго предвид?

И второ - казаха ми, че Сони имали някакъв чип, който разпознавал неоригиналните неща и не позволявал да се плейват, та трябвало да се деактивира (или вади)този чип, не съм сигурна, но този, който ми го каза, рече, че бил сигурен за плейстейшъните, не бил сигурен за ДВД плейърите. Има ли нещо вярно в това? Питам, защото някои СОНИ ДВД-плейъри имат този формат, който препоръчваш... Аз не съм склонна да го купим, струва с около сто лева повече, но решението няма да го взимам съвсем сама, та...

Пак благодарности за помощта :)

А какво мислиш че захранването ти иде от СУбуфера , тоест ако ти трябва само ДВД-то ще трябва мъкнеш и суб-а с теб ?

Ако ти трябва за местене - купи си портативно DVD.

То по тази логика трябва да си купя 14 инчово ТВ, а не 42 инчова пазма за стената защото, представяш ли си, ако ти се наложи да я местиш у ....брат`чедите ти, примерно... :P /това в рамките на шегата, разбира се/

Доколкото знам, е по-добре стъпалото да е при субуфъра, за да не грее при плеъра.

Така ли се наричат пиратските DVD-та или имаш нещо друго предвид?

И второ - казаха ми, че Сони имали някакъв чип, който разпознавал неоригиналните неща и не позволявал да се плейват, та трябвало да се деактивира (или вади)този чип, не съм сигурна, но този, който ми го каза, рече, че бил сигурен за плейстейшъните, не бил сигурен за ДВД плейърите. Има ли нещо вярно в това? Питам, защото някои СОНИ ДВД-плейъри имат този формат, който препоръчваш... Аз не съм склонна да го купим, струва с около сто лева повече, но решението няма да го взимам съвсем сама, та...

Пак благодарности за помощта :)

Така се наричат филмите които се пускат на компютър. Направо записваш един диск, мяташ субтитрите и гледаш на DVD-то.

DVD Player Sony НЕ купувай. не са хубави въобще. проблеми с разчитане, загряване, грешки. Нищо хубаво освен марката. Ориентирай се към JVC, Samsung, Philips, KISS (ако имаш пари взимаи KISS, няма изобщо какво да ги мислиш).

Ако ти трябва за местене - купи си портативно DVD.

То по тази логика трябва да си купя 14 инчово ТВ, а не 42 инчова пазма за стената защото, представяш ли си, ако ти се наложи да я местиш у ....брат`чедите ти, примерно... :P /това в рамките на шегата, разбира се/

Доколкото знам, е по-добре стъпалото да е при субуфъра, за да не грее при плеъра.

Абе не съм много сигурен май само панасоник правят така със стъпалата не видях други системи от подбен клас с подобно изпълнение, иначе аз исках да си взема 535 , но за съжаление кандисах на 335 заради суб-а и някои проблемчета които има 535 . Като цяло и аз съм много доволен , за съжаление днес отива на ремонт плаиъра даде фера и неще да чете нищо ....

Към немарковите спадат: Sang, NEO, Elite, KTN и т.н.

Към марковите спадат: Philips, Samsung, Sony, Panasonic, LG

Tova kakvo znachi...che ednite sa proizvedeni v Markovo a drugite ne!? :woot Ili moje bi ima modeli koito ne se razvaliat!? Verno ,che niakoi robuvat na markata no...za tova plashtat visoka tsena za natpischeto. Niakoi ima li Neo naprimer i da kaje DVD-to s losho kachesvo li go predava? A moje bi zavisi ot TV-to kak shte se vijda? Az sashto si tarsia i shte se radvam da davate oshte idei i preporaki...neka xorata koito imat DVD-ta da kazvat dali sa dovolni!? Az sashto si tarsia i izpolzvat tazi tema...no neka e neshto na po razumna tsena a ne Panasonic za 800 lv!

Blagodaria predvaritelno! ;)

аз имам нео PDX-77 от август месец, доволен съм. Още няколко познати си го взеха - никой не се е оплакал. Дори имам едно ДВД, което на двд записвачки LG 4163 и NEC 3540 не тръгва изобщо (дава го като празен), а неото си го прочита и дори свири песните (мп3). Същия диск не тръгва на плеъри LG и Samsung. Единствената ДВД записвачка, която го прочете беше Plextor PX-712A. Оптиката на неото е много добра

аз имам нео PDX-77 от август месец, доволен съм. Още няколко познати си го взеха - никой не се е оплакал. Дори имам едно ДВД, което на двд записвачки LG 4163 и NEC 3540 не тръгва изобщо (дава го като празен), а неото си го прочита и дори свири песните (мп3). Същия диск не тръгва на плеъри LG и Samsung. Единствената ДВД записвачка, която го прочете беше Plextor PX-712A. Оптиката на неото е много добра

Mersi za saveta! Odeve si vzex kato tvoia model...da vidim kolko shte iskara ;-) Sega go razuchavam...samo se chuda zashto chekmedjeto izliza i pak vliza i ot vreme na vreme si stoi i chaka da pusna DVD-to...dali e niakakav defekt ili taka si pravi tozi model!? :wacko:

Mersi za saveta! Odeve si vzex kato tvoia model...da vidim kolko shte iskara ;-) Sega go razuchavam...samo se chuda zashto chekmedjeto izliza i pak vliza i ot vreme na vreme si stoi i chaka da pusna DVD-to...dali e niakakav defekt ili taka si pravi tozi model!? :wacko:

ми аз нямам такъв проблем

ми аз нямам такъв проблем

Pri men se opravi! Sigurno zashtoto go vkarax studeno i vednaga go pusnax! M/u drugoto probvax vsiakakvi CD-ta,DivX-sove i kakvoto se setix...Varvi si! Na koito ne mu se davat mnogo pari za DVD si e idealen model! ;)

Примерете се чие DVD какво може с това.

DivX Test. Записвате го на един диск, пускате го на DVD-то, после попълвате формуляра и виждате колко % изкарвате. Съмнявам се някой да направи повече от 40.

PANASONIC SC-HT335 DIVX от днес е на промоция за 379 лева, който си го е заплюл да използва момента ;)

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09015971

sc_ht335_nagy_100_56.jpg

-СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО С DivX

-СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

-OБЩА МОЩНОСТ 400W

-FRONT-2Х65W-6 ОМ.

-SURROUND-2Х65W-6 ОМ.

-CENTER-65W-6 ОМ.

-SUBWOOFER-75W-4 ОМ.

-ФОРМАТ;DVD;DVD VIDEO;DVD AUDIO;

DivX;DVD-RAM; DVD-R\RW,

MP3; WMA; JPEG;SVCD

-РАДИО ТУНЕР С ПАМЕТ ЗА 30 СТАНЦИЙ

-RDS

Минус може би е липсата на USB, но това не е толкова важно ;)

Аз съм с Samsung HT UP-30 и съм много доволен от нея. Само едно нещо искам да питам - как да го ползвам тоя USB хост? Само един кабел ли ми трябва или и некви други работи трябва да се нагласят?

Аз съм с Samsung HT UP-30 и съм много доволен от нея. Само едно нещо искам да питам - как да го ползвам тоя USB хост? Само един кабел ли ми трябва или и некви други работи трябва да се нагласят?

chistacha, за да стане от другата страна трябва да ти е USB Mass Storage (UMS) Device. Т.е. mp3 player, memory reader с карта, memory stick и т.н. Ако включиш PC-то няма да стане понеже харда няма да излезе като UMS. След като го включиш с кабел или с директен usb (някой плейъри го имат), уредбата трябва да го познае и да потърси вътре какво има в USM-то и да ти индексира мп3-тата и филмите. По този начин работи USB хоста. Ако все пак нещо не ти е ясно прочети мануала - трябва да имаш в комплекта мануал на български.

PANASONIC SC-HT335 DIVX от днес е на промоция за 379 лева, който си го е заплюл да използва момента ;)

[подарихме на един приятел такъв и е много доволен

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...