ov3rm4n Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 http://angusj.com/sudoku/ Малко гимнастика за сивите клетки, ако ги имате. Играта е страхотна и много зарибяваща. Европейска е и е от 18 век. Преди години японците я преоткриват и в момента е жестока мания в Япония, по-жестока от тамагочитата преди. След тоя бум в Япония играта се завръща и в родната Европа, но с японското си име - англичаните са луднали по нея, в момента няма примерно вестник или списание в което да не тече някакъв конкурс за решаване на судоку, по-популярно е вече от кръстословиците. От скоро има и световна федерация. Организират се турнири и конкурси и прочие. Правилата са много прости. Имате един квадрат, разделен на девет малки квадрата, всеки от които разделен на още девет клетки. В някои от клетките са попълнени цифри от 1 до 9. Целта на играта е да попълните липсващите цифри, като във всеки ред, колона или малък квадрат не трябва да се повтаря цифра. Ето ви едно примерно судоку: Това е с ниво на трудност Extreme и е генерирано от програмата посочена по-горе. На този сайт има и ръководства за решаване - много добри. На английски естествено. Играта не е математическа - не изисква никакви пресмятания и изчисления, а просто логическо мислене, съобразителност и концентрация при проследяването на вариантите. Използват се цфри просто за удобство, иначе може да ги замените с каквито и да е девет различни един от друг символа (букви например) - така че, не си мислете, че е само за математици. Пробвайте и ще видите колко е зарибително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 супер, ще зарадвам много един човек... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Хм.. Аз мисля малко по - различно от Оверманчо... Според мен играта е математическа и така е решавам поне аз... За вас не знам.. Само , че ми изтече фрее триала... 30 дни минават много бързо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Играй онлайн СУДОКУ! Играй онлайн СУДОКУ!(флаш) Според мен това са най-добрите онлайн судокута! Има още много в интернет, но няма смисъл да давам повече линкове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 1, 2005 Author Share Posted December 1, 2005 И кое е математическото на играта?! Хайде замени цифрите от едно до девет с първите девет букви от азбуката и ми я реши "математически". Играта е логическа. Съвсем спокойно се решава и с букви вместо с цифри, че и с девет различни цвята ако щеш. Кое е математическото?! А за програмата ти - дръпни си тази, тя е фрий. Няма да ти изтече трайъл периода. Единствения й недостатък е че генерира само симетрични судоку-та, които са малко скучни, поне според мен.... Но пък са идеални за начинаещи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 http://www.sudoku.name/index-bg.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 1, 2005 Author Share Posted December 1, 2005 Браво - чуден сайт, за тези дето не разбират английски. Само още веднъж да уточним - играта не е японска! Играта е измислена от Леонард Ойлер ако не се лъжа. Но тук е била направо забравена, преди японците да я преоткрият и да полудеят по нея. За това сега се връща с японско име при нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 http://www.arenabg.com/details.php?id=23109 Тва мислех да го свалям, може и да се наканя тия дни да го дръпна все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Супер е игричката преди малко направих едно на Easy, първото ми Много е интересна Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Дам играта си е бива, но наистина иска малко съобразителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 а има ли от каде да се драпне на ПЦ да не се играй онлине да си я драпна да я имам Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Аве и аз от известно време гледам в училище решават някви такива работи, някои от моя клас уж за отпускане и успокоение... Как го търпите тва ве хора? Аз след около минута и нещо се изнервих тотално и го зарязах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 а има ли от каде да се драпне на ПЦ да не се играй онлине да си я драпна да я имам НЕ, няма от къде да я дръпнеш. Няма я за РС, само за Мак я има и за Палм ебаси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 НЕ, няма от къде да я дръпнеш. Няма я за РС, само за Мак я има и за Палм ебаси. По-горе дадох линк за РС версия от арената Друг е въпроса ако и тоя клиент изисква онлайн игра, но е комерсиален и е особено вероятно да не е нужен интернет за него Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 http://angusj.com/sudoku/ .... Това е с ниво на трудност Extreme и е генерирано от програмата посочена по-горе. На този сайт има и ръководства за решаване - много добри. На английски естествено. ... Miss me Просто някои хора мразят да четат, но обичат да пишат - това беше смисъла на отговора ми по-горе.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melo_girl Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Играта е супер зарибена!!! Аз използвам тва сайтче: http://sudoku.hit.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Бе зарибявка голяма обаче като се окаже че си мислил числа два часа и малко кофти мое да стане :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
LSS Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 тази игра много ми харесва идеална е за занимавка когато няма какво да правиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Разгеле вече имам с кво да гоня майка ми от компа кат цъка solitarie. Ся остава само да видя как ще гоня бащата когато му се пригледат колички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivancho93 Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Men me kefi samo ,4e trqbva da si mnogo turpeliv ,iska mnogo vreme Men ina4e me kefi .4i4u mi daje spe4eli GSM kato e ispratil sms.Govorq za vestnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Да, наистина изисква много търпение, защото трябва да внимаваш във всички посоки и изведнъж се усещаш, че си изпуснал една и нещо се повтаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.