Jump to content
BulForum.com

Синкове

Recommended Posts

Пиша от името на Fikoo_pld и ето следната молба към всички :

Пиша точното име на ВИДЕО КАРТАТА щото бъкел си нямам от СИНКОВЕ.Прости искам

някой да ми каже от каде мога да си закупа такива и с какво се захващат към чиповете

И дали ше мога да си ОВЕРКЛОКНА РАМА на ВК-тата като си сложа СИНКОВЕ.

Ако някой е по навътре с нещата да обажда.

Мерси предварително!

едит:

понеже сега забелязах какво е положението при @Fikoo_pld си изтривам писаното до момента

амиии ти това охлаждане което си си го сложил си е един СИНК :):) и би трябвало да си има радиатори които да ти свързват рам-а с големия синк но въпреки това ако няма и искаш да си сложиш или си купуваш от ЖАР или си взимаш от викиват .. нарязваш ли така че да паснат и да влезнат в охлаждането след тва мажиш пастичка , капваш малко канаколит в крайчето и залепваш ;)

айде успех и наистина дай някакви резултати за тва ти ново охлаждане защото аз се чуда дали да взимам такова на залман или активното..

Няма за слажаление.Охлажда ПРОЦЕСОРА на ВК-тата ,изобшо няма контакт с РАМ чиповере.

Ина4е е доста добро на 450 Мх-ца сам я дигнал.Без да загрява и без АРТЕФАКТИ.Никви ПРОБЛЕМИ.

Сега искам да си ОВЕРКЛОКНА и РАМА и за това искам да си сложа СИНКОВЕ.

Не се тревожи за монтирането, върху стандартните чиповете памет (каквито са натвоята карта) се монтират малки радиаторчета със помощта на термолепенка(термолепенката държи отдолу радиатора за чипа и едновременно помага при топлоотделянето).

В Жар има медни и алуминиеви рамсинкове на Термалтейк

http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh..._id=FANRAMA1978 - медните 10.5лв

http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh..._id=FANRAMA1933 - алуминиевите 8лв

Препоръчвам ти медните

В Ресет има само алуминиеви рамсинкове на Кулър Мастър

http://reset.bg.server06.hostbgproject.com...0b11eb5bce0f9d8

алуминиеви 6.60лв

Ако си монтирал медните, можеш да истискаш поне още 20-ина мегахерца че и повече. Това при положение че си клоквал паметта преди да монтираш радиаторите.

Значи :

Примерно КАКТО сам сложил това ОХЛАЖДАНЕ,и като сложа СИНКОВЕ саморъчна изработка(НАРЯЗАХ ОРИГИНАЛНОТО охлаждане на ВК-тата то4но по размер на чиповете)които са алуминиеви.Колко мога да дигна РАМА.

И сори за ОФТОПИКА но не искам да пиша постоянно нови ТЕМИ.

Кажете ми коя е най-добрата ПРОГРАМА която се синхронизира добре с някви ДРАЙВЕРИ за АТИ РАДЕОН 9550 на ГИГАБАЙТ.

Мерси отново.

Значи :

Примерно КАКТО сам сложил това ОХЛАЖДАНЕ,и като сложа СИНКОВЕ саморъчна изработка(НАРЯЗАХ ОРИГИНАЛНОТО охлаждане на ВК-тата то4но по размер на чиповете)които са алуминиеви.Колко мога да дигна РАМА.

И сори за ОФТОПИКА но не искам да пиша постоянно нови ТЕМИ.

Кажете ми коя е най-добрата ПРОГРАМА която се синхронизира добре с някви ДРАЙВЕРИ за АТИ РАДЕОН 9550 на ГИГАБАЙТ.

Мерси отново.

значи първо спокойно можеш да си клокнеш рам-а на видео картата и без да слагаш рам синкове

мита за 20-те МХЗ отгоре ако сложиш рам синкове не е верен паметта си ходи колкото си може ако има няква разлика в клока ще е много по малка от 20

по принцип и с двата вида синкове ще е добре но според мен ще е малко по добре ако си сложиш от тези дето сам да си ги нарежеш и оформиш НО и с другите пак става така че ако не ти се занимава и те мързи и неси сигурен че ще го направиш както трябва по добре иди в ЖАР и си купи 1 медни рамсинкове и си готов

и пак ти казвам спокойно си клоквай рама и без да слагаш синкове

колкото до драйверите които да използваш.. може да си сложиш Омега да тестваш за клок с АтиТуул и след тва да си клокваш с АтиТуул-а или с програмата за клок на омега а другия вариант е да си сложиш SoftMod шофйори и да си клокваш пак с атитуул-а между двата драйвера разлика на дали ще осетиш осезателна

аз ти препоръчвам Омега+АтиТуул (щото новата програма на омега за клок нещо неми хареса)

Подкрепям горното мнение. :punk

Няма нужда да слагаш синкове на тази карта!

И 10Мхц прираст няма да имаш дори.

Аз съм клоквал 4бройки 9550 на АСУС,1GeCube,1Gigabyte

и като им сложа синкове няма ефект.

Единствено незнам как е положението с картите от

тази серия които са с BGA корпус на паметта.

Обаче тях и без това ги няма в БГ,като изключим

Infinitito на GeCube.

ами аз съм с ГеКюб Инфинити и наистина на БГА паметите слагат синкове но по принцип мисля че това се дължи на това че те са по малко нс и ходат по високи честоти и от това съответно температурата им е по висока..

но като гледам кви са мизернички тея синкове :):):) бас хващам че ако ги махна температурата ще скочи максимум 1-2 градуса :)

Абе мерси много за инфото ,ама аз съм си играл 3 дена да ги режа .И ще си ги сложа дори и да ми дигнат 3 Мх-ца ..Поне ще съм сигугурен , че няма да има проблем..

Мерси много ПАК за инфото но смятам да си ги сложа с един приятел измислихме ТЕРМО ЛЕПЕНКА и смята с нея да ЛЕПНА синковете..

Благодаря юнаци:

Ами какво да ти кажа?!

Щом мислиш,че така ще е по-добре сложи си.

И без това си ги рязал поне труда ти да не ходи на вятъра. :) :P

Аз паметта и на 600Mhz съм я клоквал и като я пипна не е греела,но дава артефакти!

Това си е до самата памет и възможностите и!

Иначе някои памети и с 20Mhz като ги вдигнеш парят,а при паметите на 9550

няма такова нещо като цяло.

а относно BGA чиповете съм чувал,че греят по-малко от TSOP.

val4an каква термо лепенка измислихте че ма заинтригува имам в нас стари радиатори зема ги нарежа..........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...