Jump to content
BulForum.com

Стрелбища

NEO_DDT

Recommended Posts

Искам да питам къде има стрелбища в Пловдив, горе-долу колко струва, с какви оръжия може да се стреля...Дали може ли да се стреля със собствено оръжие и има ли проблем ако е незаконно?

До стадион "Ботев" има , казва се "Тракия" , в една бяла сграда се намира ама какви са условията и с какво се стреля нз ...

Мерси за информацията ще проверя...

А да питам вярно ли е че е забранено да се използват стоп партони с газов пистолет?

texni4eski nevazmojno e da se izpolzvat stop patroni v gazov pistolet po prostata pri4ina 4e v cevta na gazoviq ima edno jelqz4e koeto trqbva da se maxne i prakti4eski toi da stane boen no puk cevta na gazoviq e po slaba zatova i tq se podsilva

texni4eski nevazmojno e da se izpolzvat stop patroni v gazov pistolet po prostata pri4ina 4e v cevta na gazoviq ima edno jelqz4e koeto trqbva da se maxne i prakti4eski toi da stane boen no puk cevta na gazoviq e po slaba zatova i tq se podsilva

Ама на мен ми казаха че тоя дето го имам работи и със стоп патрони... :blink:

В зградата на ДАИКС сот съм чувал,че има.И мисля,че не е проблем да се стреля със собствено законно оръжие.За цени не знам.Намира се в Кичук Париж зад Първо районо.

v duloto ima jelqzo koeto ne pozvolqva na patrona da izleti to4no tova e razlikata mejdu boen i gazov , stop patrona e na principa na boiniq patron samo 4e e gumen

Знам кво са стоп патроните ама не знаех за тва желязце... Може ли да се махне от непрофесионалист?

Знам кво са стоп патроните ама не знаех за тва желязце... Може ли да се махне от непрофесионалист?

Трябва да разбираш какво правиш. Потърси из интернет някой manual, но с бойни патрони без подсилка на цевта, няма да стане.

zlobil е прав във всичко което казва, но в газовия могат да се ползват халостни патрони, които не са стоп патрони, тоест патрони които само гърмят като капсов пистолет, без да са с газ вътре B)

Трябва да разбираш какво правиш. Потърси из интернет някой manual, но с бойни патрони без подсилка на цевта, няма да стане.

zlobil е прав във всичко което казва, но в газовия могат да се ползват халостни патрони, които не са стоп патрони, тоест патрони които само гърмят като капсов пистолет, без да са с газ вътре B)

Знам за халосните, нали с тях го пробвах първо... А разрешителното за бойно оръжие за колко време става горе-долу и какво се изисква?

31 March 1988

ми на първо време се искат 18 годинки,че май и повече бяхa.

на второ време ти трябва доста сериозна причина за пред мвр,че ти трябва огнестрелно оръжие.

демек-keep dreamin' :)

пс-подсилване на цевта на газово оръжие?и как става тоя фокус?я кажете,че ми стана любопитно?

До колкото знам освен психо теста трябва да докажеш, че оръжието ти трябва ;) Можеш да забравиш според мен, освен ако не си син на някой полковник :)

До колкото знам освен психо теста трябва да докажеш, че оръжието ти трябва ;) Можеш да забравиш според мен, освен ако не си син на някой полковник :)

Как се доказва че ще ми трябва? Може ли примерно някой приятел сотаджия да каже че ще работя такъв? Или трябва бележка от някоя мутра че ще му изпълнявам мокри поръчки :P :laughing:

За да работиш в СОТ,трябва да си отслужил/поне в по-голяма част от фирмите е така/,а освен това,,че някой ти предложил да работиш в СОТ примерно,не е основателна причина,за да получиш разрешително.Някой ти го каза-забрави за бойно оръжие.На 18 години трудно ще имаш основателна причина,да не кажа невъзможно.

За лов се карат някакви курсове,след тях се плаща ловен билет,такса в някоя ловна дружинка и такса за издаване на разрешително за оръжие/тука има ограничение на оръжията обаче/,а след 2 години "стаж"/не съм сигурен за периода/,може да се изкара и разрешително за карабина,за което пак се кара някакъв курс.Абе ако се разтърсите из нета ги има всичките работи.

v duloto ima jelqzo koeto ne pozvolqva na patrona da izleti to4no tova e razlikata mejdu boen i gazov , stop patrona e na principa na boiniq patron samo 4e e gumen

Не е точно така.По отношение на стоп патроните.Има доста видове стоп патрони.Гумените не са за пистолети,те са за дългоцевно оръжие и няма да намериш такива в свободна продажба (ако си намериш ще е под масата) .Има стоп патрони с пластмасова глава, такива със много дребни съчми (буквално като точето отпред на пълнителя на някоя химикалка) и другите ме мързи да изброявам ...... . С някои от газовите пистолети/револвери може да се стреля с бойни патрони без подсилка на цевта,но те са българско производство. В началото когато започна производството им (особенно на револверите) ,се използваха цеви за бойно оръжие,но вече не е така. Чуждо оръжие ,такова което да стреля с боен патрон без доработка няма да намериш.Доработката в нормалният вариант се състой от вкладна цев (допълнителна),но само оръжеен майстор може да ти я направи със захващането ,сам не се наемай.В този случай се променя калибъра на оръжието ,за това най-подходящи за целта са револверите,с пистолетите е по-трудно.Ако е револвер - ще трябва да си намериш втори барабан за вторият калибър или някой опитен стругар да ти изработи вложки.

По отношение на годините : не е невъзможно на 18 да получиш разрешително,стига да си нает на работа в някой голям СОТ или за охрана на банка примерно, те си имат свои хора в КОС (службата която ти издава разрешителното) и по принцип ако не си криминално проявен с леко застъпничесво от тяхна страна можеш да получиш желаното разрешително.В общи линий - БГ не е от страните в които е трудно да си вземеш такъв документ.

За да работиш в СОТ,трябва да си отслужил/поне в по-голяма част от фирмите е така/,а освен това,,че някой ти предложил да работиш в СОТ примерно,не е основателна причина,за да получиш разрешително.Някой ти го каза-забрави за бойно оръжие.На 18 години трудно ще имаш основателна причина,да не кажа невъзможно.

Тва със СОТ-а ще става с връзки и ще е само за залъгване, не ми се работи такъв, още по малко общинарка... Познати военни могат ли да помогнат?

LaN а може ли познат, собственик на СОТ, да каже само че работя там или се иска някъв документ? А и не е револвер а пистолет...

Тва със СОТ-а ще става с връзки и ще е само за залъгване, не ми се работи такъв, още по малко общинарка... Познати военни могат ли да помогнат?

LaN а може ли познат, собственик на СОТ, да каже само че работя там или се иска някъв документ? А и не е револвер а пистолет...

Ако има подходящите връзки да те бутне ,няма да е нужно да казва че работиш (по принцип се искат една купчина документи от фирмата ) .Какъв модел е пистолета ? На някой от по-старите има възможност да им се смени цевта,но ако те хванат с бойна цев на такъв пистолет - тежко ти и горко.За съжаление работата при пистолетите не е само до цевта, а и материала на затвора.То не че и за това си няма пиниз - използваш патрони с флегматизиран барут,но тях трябва да си направиш сам .Не искам да ти казвам как стоят точно нещата, ще ме извиниш,но това не е законно.Нещата които съм споменал са само с информативна цел.

само да подшушна,че от около година и нещо са затегнали адски много контрола върху притежаването на огнестрелни оръжия,и ако преди четири години примерно с връзки можеше да си изкараш разрешително,сега става адски трудно.

сега не издават разрешителни-сега прибират оръжията на хора,с изтекли такива.

@пистолейро-ето как се доказва необходимост от огнестрелно оръжие.

представи си че аз съм старшината и ти задавам въпроса.

"и така,хлапак,за какво ти е огнестрелно оръжие?"

ти какво ще отговориш?

успокой тона,десперадо,никаде не съм тръгнал да се дръгля с теб...най-малкото щото ше зема да гризна банана вече B)

трябва да докажеш,че има потенциална заплаха за твоя живот,за да ти дадат разрешително.

сам си прави изводите дали ще ти дадат.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...