Jump to content
BulForum.com

Ботев Пловдив

nakatak_zick

Recommended Posts

http://7sport.net/7sport/footbg/d4327_7.htm

Ботев и Локо пред гол №100 в дербито

Черно-белите нямат загуба от 1997 г., Костадин Видолов е козът на съперника

Влизаме в седмицата на пловдивското дерби, което напоследък засенчи софийското Левски - ЦСКА. Локомотив изживява прекрасни дни, след като спонсорите се редят на опашка и агитката вече мечтае за нова шампионска титла. На обратния полюс е Ботев. Тимът ще гостува на Лаута в борба за спасяване на кожата. Баналната фраза, че когато играят двата тима, точките и класирането нямат значение, обаче важи с пълна сила. Доказва го традицията на дербито.

Локомотив и Ботев са изиграли в "А" група 81 мача помежду си, като балансът е изравнен. 30 победи има тимът от Лаута, жълто-черните са записали с една по-малко. Ремитата са 22, а головата разлика е показателна: 99 на 99. Нищо чудно юбилейният гол №100 да се окаже победен в предстоящото дерби.

Първото издание е играно на първи април 1951 г., а Локо се разправя 3:0 със съперника. Последният мач от есента (5.11.2005) на стадион "Христо Ботев " завърши 1:1.

Психологическото предимство е за черно-белите не само защото те са бетонирани в челото на класирането.

В последните 8 дербита Локо няма загуба от Ботев. Това е и най-успешната серия за отбора от квартал Лаута. В този период Локо записа 5 победи и 3 ремита при голова разлика 14-8.

Последният успех на Ботев в битката е с 1:0 на 9.08.1997 г. За домакините на стадион "Христо Ботев" се разписва Стефан Учиков (56).

Опитът обаче сочи предимство за жълто-черните. Едва шестима играчи на Локомотив познават тръпката на дербито. Това са Васил Камбуров (8 мача, допуснати 7 гола), Владимир Иванов (4), Велко Христев (1), Красимир Димитров (8 мача, по 4 за двата тима), Роберт Петров (3) и Владислав Златинов (1). Нито един от шеБтимата не е вкарвал на градския съперник.

В Ботев имат 12 бойци: Лилчо Арсов (11 мача, 10 за Ботев и 1 за Локомотив), Даниел Божков (5), Стефан Костадинов (5 срещи с един гол), Георги Андонов (4), Георги Аврамов (3), Атанас Въргов (2), Недко Миленов (4), Николай Домакинов (2 мача), Веселин Минев (2), арестантът Дормушали Саидходжа (2), Борислав Караматев (1).

Под №12 в списъка е един от главните герои на пловдивското дерби за всички времена. Разбира се, става въпрос за Костадин Видолов. Халфът има 15 мача, в които е вкарал 8 гола. Коце е бил от двете страни на барикадата, като не е подвел клуба си (8 мача с 3 гола за Локомотив, за Ботев - 7 срещи с 5 попадения). Дебютът в дербито му е на втори септември 1989 г (0:0). Тогава мнозина от настоящите му съотборници и съперници все още са посещавали детските ясли.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Awe xora nz oba4e az tozi ma4 go vijdam x,2 zashtoto podu4ux ot po4ti siguren izto4nik 4e ako Lokomotiv ne pusne na Botev 4omaka nqma da im dade stadiona pone taka mi kazaxa taka 4e az li4no mislq da sloja pari na botev :punk !!!!!V 12 4asa li puskat biletite ???

Toku shto vidqx 4e sa zakupeni samo 600 bileta TUK

a tuk pishe 1500 na koe da vqrvam TUK

Edited by Nostradamos

Awe xora nz oba4e az tozi ma4 go vijdam x,2 zashtoto podu4ux ot po4ti siguren izto4nik 4e ako Lokomotiv ne pusne na Botev 4omaka nqma da im dade stadiona pone taka mi kazaxa taka 4e az li4no mislq da sloja pari na botev :punk !!!!!V 12 4asa li puskat biletite ???

Toku shto vidqx 4e sa zakupeni samo 600 bileta TUK

a tuk pishe 1500 na koe da vqrvam TUK

Моля те влез пак в сайта и прочети целия ред а не само началото....Жълто на черно си пише че 600 са взети от Фен клуба за разпределяне на заявките-СКБ,Групировките в Пловдив и отделни лица....а още 900 ще бъдат пуснати на Ст.Христо Ботев от 11.30 утре...

Awe xora nz oba4e az tozi ma4 go vijdam x,2 zashtoto podu4ux ot po4ti siguren izto4nik 4e ako Lokomotiv ne pusne na Botev 4omaka nqma da im dade stadiona pone taka mi kazaxa taka 4e az li4no mislq da sloja pari na botev :punk !!!!!

Заложи си ако искаш и апартамента ;) Само че после не поемам отговорност като ви бием :woot

Мда :) Малко нелогично е локомотивец да настоява Локо да пусне на кръвния враг :P

http://focus-sport.net/news.php?news_id=1147718072865

много ме дразнат такива писаници като ЦСКА - Локо София се срещат в "дербито на кръга" на което ще има публика 200 човека. А за нашето ИСТИНСКО дерби не само на кръга, но и на шампионата не се споменава и дума :angry1

Edited by Discman

http://focus-sport.net/news.php?news_id=1147718072865

много ме дразнат такива писаници като ЦСКА - Локо София се срещат в "дербито на кръга" на което ще има публика 200 човека. А за нашето ИСТИНСКО дерби не само на кръга, но и на шампионата не се споменава и дума :angry1

Хич да не ти пука!Толкова мразя тея шопски медий че си нямаш и идея...тея софиянци ги е страх да си признаят че тяхното "дерби" неможе да се сравнява с нащо ДЕРБИ!

Умрете шопи без вода :D

EDIT: Yes взех си билет, пуснаха ги в 11:05 на касата отдясно на централния вход, до паркинга :)

Edited by VeSo

аййййййй канари!!!!тръгвам за мача :D дано да се представим на ниво пък каквото стане.мисля че ако устискаме първите 15минути без гол има шанс за нещо повече

Трифон Пачев подаде оставка - повече инфо очаквайте в четвъртък в 12.30 ч

Тва го пише в botev1912.com... :huh: а дано де!

Ето и краткото изявление на Трифон Пачев след като подаде оставка и де

факто клуба ни остана да се ръководи от счетоводителка, касиерка , секретарка и вечният бати Илко.

-Напускам защото начина на управление на клуба не е така както аз го

виждам.Няма да мога да си върша работата както трябва и затова оставих

ключовете на госпожа Комитова от счетоводството.Присъединявам се към Коце Костадинов който де факто изпълняваше на добра воля задълженията си през последният месец въпреки,че той също е депозирал молбата си за напускане от клуба ни!

Как ли пък да дадат нашите точка , в такъв важен момент !!! Тоя Домакинов за кво ни е - да коси тревата ли ...

Тва са пълни простотии .

Ботев ще остане в А група като бие Пирин 1922 в Пловдив , а за Левски мисля ,че победата в мача с Ботев е задължителна и...

Edited by NRG_God

Не искам да обидя никой от феновете на Ботев, фен съм на Пловдив (особено откакто съм в София), но любимия ми отбор е Локомотив...

Но не ми харесва агитката на Ботев... Феновете на стадиона според мен трябва да са хора, които да подкрепят отбора дори и в тежките моменти, когато играта... когато нищо не върви... А не да изискват, не да очакват от футболистите нещо, което не могат да постигнат, отказвайки да се поставят на тяхно място, а изисквайки велики успехи, въпреки условията, при които 'работят'... Това ме дразни - не подкрепяте отбора си, внасяте напрежение и тормозите играчите, че президента ви е боклук - боклук е, но не си го изкарвайте на играчите - те са между чука и наковалнята...

Не искам да обидя никой от феновете на Ботев, фен съм на Пловдив (особено откакто съм в София), но любимия ми отбор е Локомотив...

Но не ми харесва агитката на Ботев... Феновете на стадиона според мен трябва да са хора, които да подкрепят отбора дори и в тежките моменти, когато играта... когато нищо не върви... А не да изискват, не да очакват от футболистите нещо, което не могат да постигнат, отказвайки да се поставят на тяхно място, а изисквайки велики успехи, въпреки условията, при които 'работят'... Това ме дразни - не подкрепяте отбора си, внасяте напрежение и тормозите играчите, че президента ви е боклук - боклук е, но не си го изкарвайте на играчите - те са между чука и наковалнята...

Фен си на Локото и НИКОГА ама НИКОГА няма да можеш да разбереш ситуацията за която говориш....а да кажеш че имаме слаба агитка е просто грях!