JIS Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 а от къде се спираше да не ти предлага да пращаш писно на Microsoft при грешки ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 а от къде се спираше да не ти предлага да пращаш писно на Microsoft при грешки ? От Start->Settings->Control Panel->System->Advanced->Error Reporting->(•)Disable Error Reporting Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 super 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
vassko Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 System Restore - funkcia na Windows XP koiato ot vreme na vreme syzdawa kopia na jiznenovajni 4asti na operacionnata sistema za '4erni dni', v sluchai che neshto stane s windosa, i ako stane, mojesh da si vyzstanovish sistemata do predishen period, kogato e rabotela dobre.Hibernate - funkcia na Windows koiato zapisva cqlata opeartivna pamet na diska i izkluchva kompa. Posle m ojesh za mnogo kyso vreme da vyzstanovish vsi4ko kakto si go ostavil predi da se vklu4i funkciata (4ete image-a ot diska i vyzstanowqwa RAM-a do kakto e bila). Firewall - za6titen software koito naj-obshto predpazva ot hakeri i zlonamereni vynshni programi/scriptove koito se opitvat da ti vleznat v komputera. Desitva na nisko nivo i nqma obshto s predpazvane ot virusi koito veche sa v komputera ti. Ot firewalla mojesh da blokirash opredelana programa da se svyrje s neta, kakto i da blokirash opredeleni portove, IP adresi, globalno iili za dadeni programi, prez neq minava celia trafik kym/ot komputera. Firewall- i kolkoto iskash, preporychvam ti ZoneAlarm, ima i drugi funkcii, kato Mail Safe za blokirane na potencialno opasni attachmenti i dr. От къде се намира ZoneAlarm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 има я в уарез.ру, само че сега нещо win_appz секцията не работи, като проработи, потърси с търсачката за версия 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 kat ste zazadavali vuprosi za XP ,da pitam i az neshto. KIRILICA .imam flextype ,i po princip si imam kirilica ma v nqkoi programs kato mIRC mi vadi ieruglifi. i ne samo tam. nqkoi drugi programs det sa kirilizirani i tam mi dava problemi.nai-interesnoto e 4e go prawi proizvolno ,v smisal nqkoi neshta si mi gi izpisva na BG ,ama nqkoi na ?????? ili puk nqkfi drugi ieruglif4eta .. slojix si Cyrilic W2k ma pak nishto... nqkoi da kaje ako znai shto taka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 Толкова се е изписало из форума за кирилица, флекстъп и т.н., че ти е бедна фантазията - пусни един сърч, за да намериш темите по въпроса - просто няма какво ново или различно да се каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 ov3rm4n ,znam ,ve4e gi pro4etox ,pone edin de. mislq 4e e na 3ta stranica. ma ne me interesuva tva. probvax i s original-a za xpto i s flextype-a i s kvo li ne ma se edno i sushto ,pisna mi ve4e ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 Сори - не съм по чата. Но мирка няма ли си настройка на енкодинга? огледай опциите - търси нещо като "text encoding" и му задай "Windows-CP1251" ли както е там при теб - трябва да е нещо с СР1251... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 be i az ne sum mnogo ... edncoding neznam dali ima,ma ima fonts ,ma i tva ne pomaga .be ve4e si mislq 4e win-a se e sbugnal neshto.dove4era she go pre-install i she vidq dali e ot nego .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 24, 2004 Share Posted January 24, 2004 збъгнал се е от флекстъпия - не се деинсталира както трябва хубостника и ти прецаква всичките шрифтове на машината... прочети пак темите за него - има линк към сайта на инджинера - там има деинсталатор за флекстъп и пише как да си оправиш машината след него... http://free.hit.bg/injinera/programi/programi.htm - Директен линк. Точно за Мирк няма, но принципа е един и същ - кирилизация на системно ниво.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ack Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 tedy zasto Windows Time triabva da se disable ot Start - Run... i pishesh services.msc i Enter. S kakvo vredi? Niakoi da znae dali v windowskia firewall mozhe da se zabrani port 135? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 Толкова други firewalls има - що ти е Сикромофтски? По тая логика хората трябва да зарежат всеки външен софтуер щом има в Уиндоус... Ама не съм забелязал някой да обработва видео, или снимки, или пък да си гледа филмите с техния плейър... Използвай Уин за операционна система - нищо повече - за всичко друго си има софтуер къде къде по-кадърно направен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 значи тази услуга по принцип не е вредна както се изразяваш. Но е безсмислена за повечето юзъри. Date and Time synchronization on clients and servers accross the network. дрън дрън, изключвайки я, не само си освобождаваш допълнителни ресурси (памет например), но и затваряш още една потенциална цел на червеи, троянци и т.н. които биха намерили в нея някой ден някой незнаен , но съществуващ бъг . а за порт 135, да, уин файруола има някои настройки за разрешаване на сървъри, ръннати на компа ти, което би трябвало да означава, че останалите портове са забранени, но едва ли порт 135 например е забранен от неговия си файруол.. , т.е. аз не съм видял откъде може да се забрани това. Но аз и не го ползвам от години така да се каже, ползвам си специален (и не-майкрософтски) файруо - ZoneAlarm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.