PSYCHOSIS Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Dnes po nezavise6ti ot men pri4ini si instalirah winXP i vednaga doidoha iznenadite. Poqvqva se syob6tenie, 4e nqkakvo si Nt Authority izkliu4va pc-to. I tva e, sled edna minuta shut down. Tva ima li ne6to ob6to s virusa, za koito ima6e link na glavnata stranica? Ako da, kyde e tozi link sega, za da go polzvam...10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Tochno tova koeto beshe na glavnata stranica ti trqbva. 1) Eto FixBlast. 2) Patcha za WinXP Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 8, 2003 Author Share Posted October 8, 2003 Tenk iu veri ma4! Da, ama onova pak se poqvi. Kakvo stava, nali uj go iz4istih i patchnah? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Svalqsh patcha i 2te fixcheta...na stranicata za 2 fixa Spirash si net-a puskash fixovete da ti izchistqt virusa posle pachvash i chak togava si puskash neta Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 O6te edin savet ot men kym tozi koito ti kazaha che zadyljitelno triabva da si izklu4ish net-a dokato instalvash. I toi e: vav firewall-a (koito zadyljitelno triabva da imash) vednaga blokirai vsiakakav dostap do port 135! i portove 137-139!! Zarazata plyzva po port 135. I chak togava vkluchvai neta. Za6toto inache dokato doide momenta da instalirash firewall-a i toi virusa veche e v kompa ti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 и трябва да си си деактивирал SYSTEM RESTORE i HIBERNATE, преди да фиксваш и пачваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 8, 2003 Author Share Posted October 8, 2003 Blagodarq vi , 4e otkliknahte na problema mi. Ama az ne sym mnogo dobre zapoznat s XP i ako obqsnite kvo e SYSTEM RESTORE I HYBERNATE, a i firewall kakyv mi trqbva, cena nqma da imate....osven, 4e restartira pc-xo, tozi virus ima li i drugi posledici, kato zabavqne na vryzkata, naprimer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Ne sam chuval da pravi i drugi neshta, no tova da ti restartira PC-to prez 5 min malko li e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Други последици няма, а и вирусите - червиите са 2 - Blaster и Welchia. Вторият даже действа като антивирус, защото ти чисти PC-то от Blaster Worm-а. За System Restore - обратен бутон върху My Computer - Properties, избираш System Restore и му задействаш Turn off System Restore и най - накрая OK. По default ти е включено. За Hibernate - обратен бутон върху десктопа - Properties - Screen Saver - Power - Hibernate - ако ти е чекато квадратчето на Enable Hibernate, то го изключи. По default ти е изключено. От мен толкова, за другото не мога да ти помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 System Restore - funkcia na Windows XP koiato ot vreme na vreme syzdawa kopia na jiznenovajni 4asti na operacionnata sistema za '4erni dni', v sluchai che neshto stane s windosa, i ako stane, mojesh da si vyzstanovish sistemata do predishen period, kogato e rabotela dobre. Hibernate - funkcia na Windows koiato zapisva cqlata opeartivna pamet na diska i izkluchva kompa. Posle m ojesh za mnogo kyso vreme da vyzstanovish vsi4ko kakto si go ostavil predi da se vklu4i funkciata (4ete image-a ot diska i vyzstanowqwa RAM-a do kakto e bila). Firewall - za6titen software koito naj-obshto predpazva ot hakeri i zlonamereni vynshni programi/scriptove koito se opitvat da ti vleznat v komputera. Desitva na nisko nivo i nqma obshto s predpazvane ot virusi koito veche sa v komputera ti. Ot firewalla mojesh da blokirash opredelana programa da se svyrje s neta, kakto i da blokirash opredeleni portove, IP adresi, globalno iili za dadeni programi, prez neq minava celia trafik kym/ot komputera. Firewall- i kolkoto iskash, preporychvam ti ZoneAlarm, ima i drugi funkcii, kato Mail Safe za blokirane na potencialno opasni attachmenti i dr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 8, 2003 Author Share Posted October 8, 2003 wow, tedy, mersi za iz4erpatelnata informaciq, be6e polezna. Taka, dano ve4e da nqma problemi.....aaa, kato kazvam problem se se6tam za o6te ne6to i vmesto da pravq nov topic i dreamer da mi se kara, 6te pitam tuk. Opitvam se da si ka4a Norton Antivirus 2004. Po vreme na instalaciqta mi dava nadpis, 4e ne moje da nameri dostyp do documents and settings/all users/desktop. Za kakvo po dqvolite mu trqbva tova i kakvo da napravq , za da ne go tyrsi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Nai-veroiatno se opitva da syzdade shortcut na desktopa za vsi4ki useri. Ne sym siguren dali tazi direktoria moje da se preimenuva ama da ne si ia baral neshto?! Sloji si Norton Antivirus 2003 Professional, 6te te za6titava ednakvo dobre kakto i NAV 2004 i drugite malko po-stari versii, vajnoto e da gi updeitvash redovno. A i sym chuval che versia 2004 neshto trudno i se namira cakata da se registrira.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Няма проблем с регистрацията на NAV 2004, само трябва да се чете много внимателно NFO-то . Там е описано ултра подробно какво трябва и как трябва да се направи. Дали ще си с NAV 2003 или NAV 2004 това е без значение, просто си тегли вирус дефинициите и си ги ъпдейтвай често. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 10, 2003 Author Share Posted October 10, 2003 kakvo 6te kajete za tova - onzi boot virus prodyljava da restartira, a sled tova onezi programka,koqto se o4akva da go maha, mi kazva, 4e nqma ni6to! pufff, iz4eznal e! Da, ama ne! Sled 10 , 15 min- aide, lqgai da spi6! Kakvo da go pravq! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 Taka 6te stava ako ne si pa4nal windowsa s onazi programka deto e okolo 1MB ot Microsoft deto zapu6va dupkata. A i e zadyljitelno da blokirash port 135 v firewall-a kakto ti kazah i predi, ottam dokato ti e otvoren porta (a na tozi port slusha sistemen windows component),, 6te stava taka. Dori i da si patch-nal, zapushi tozi typ port. I dryg savet - zabrani nqkolko mnogo opasni Services na Windows-a, koito sa potencialni targeti za ataka ot vyn. Pyrvoto koeto az naprimer disable-vam e Remote Registry Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 10, 2003 Author Share Posted October 10, 2003 Dobre, ka4ih si zone alarm pro . otkyde se naglasq tva s portovete? i remote registry otkyde se maha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 Tova s portovete e malko po-slojno. Pyrvo sericite. Start - Run... i pishesh services.msc i Enter. ottam dvoino cykane na slednite services pone za pyrvo vreme i tam po sredata ot spisaka izbirash Diabled. Remote Registry Netmeeting remote desktop sharing SSDP Discovering service Windows Time Wireless zero configuration TCP/IP NetBIOS Helper (ili neshto podobno) i na vsi4kite posle natiskash Stop za da gi spresh inache dokato restartirash si ostavat aktivni. ZoneAlarm- Otlqwo izbirash Firewall a otdqsno Expert i posle Add pishesh neshto opisatelno gore i otdqsno v sredata gore na Action: Block. I v chastta Protocol - Modify - Add Protocol - Add Protocol i tam za protocol davash TCP & UDP i dolu vdqsno vmesto any pishesh i na 2-te mesta 135, Ok navsekade i nakraia ot Zonealarm natiskash Apply i si gotov Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 10, 2003 Author Share Posted October 10, 2003 ti si angel4e (nadqvam se jensko ) ima6 edna bani4ka s boza ot men, moje i bira. mersi mnogo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 10, 2003 Author Share Posted October 10, 2003 6te6e da e prekaleno hubavo, za da e istina. sega pyk ne moga da otvarqm drugi stranici osven wareza...nito maila, nito google, ni6to - could not connect to remote server. zaradi zone alarma li e tova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 ami ne znam az sym zabranil absolutno sy6tite neshta za koito ti kazah dori poweche, i nqmam nikakvi problemi. Ako si v lokalna mreja kadeto jiveesh i izpolzvate Gateway komputer, moje da triabva da vklu4i6 nqkoia ot uslugite koito zabrani, naprimer TCP/IP Netbios helper, no tova e malko veroiatno. Zonealarm moje da e pri4inata, no toi nali te pita razni neshta v nachaloto, naprimer otkril e nova Network vrazka, ako si a vkaral v Blocked zone moje da ne ti pozvoli da izlizash navan. Vij tam Zones dali nema Blocked zone za vrazkata ti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 10, 2003 Author Share Posted October 10, 2003 Ne znam kakvo da kaja...ni6to ne sym baral , a sega vsi4ko si raboti. Ili ot Evrokom ne6to sa praveli, ili ve4e nqkvi izvynzemni sa poeli ne6tata pod kontrol.. btw, jalko , 4e ne si jenski angel Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 10, 2003 Share Posted October 10, 2003 sorry naistina, ne sym jensko angel (moje bi triabvashe da poglednesh saita mi po-otdavna). da, moje i ot Ek da e bilo, a sega si raboti i s izklu4nite services i s zonealarm-a, taka li?! Tova e dobre. ottuk natatak mojesh da prodyljish da zatvarqsh dupki v kompa, naprimer po sy6tia nachin da zabranish portove 137-139, da izkluchish drugi services koito vaobshte ne sa nujni i t.n. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JESUS Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Tochno tova koeto beshe na glavnata stranica ti trqbva. 1) Eto FixBlast. 2) I patcha za WinXP ili tozi, no mislq che sa edni i sushti ! otkude moga da si namera tezi dve raboti Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 Да, наистина са изтрити, а преди ги имаше на уареза. ами освен от сайта на Майкрософт, там туърсиш за WindowsXP-KB823980-x86-ENU.exe и сайта на symantec.com търсиш за FixBlast.exe едното е 1 МБ, другито е 200 КБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 20, 2004 Share Posted January 20, 2004 ima gi na evrocom.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.