ZGAN Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Nqkoi znae li kak se pravi halva ? i bqla i cherna recepti neshto znate li ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Dokolkoto razbrah ot dyrtiq se pravi ot nqkakvi tahynovi semena i techniq variant se ostavq za tahynovo maslo, ama neznam receptata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 Ha... e na tva mu vikam vapros na jivot i smart Bialata se pravi lesno - do kolkoto znam e prosto zahar, raztvorena vav voda i sgastena do pobarkvane... t.e. - raztvaria6 2 kila zahar v 2 kila voda, sipva6 iadki vatre, slaga6 na kotlona i vari6... barka6... vari6... barka6... vari6... barka6... dokato se izpari dostata4no voda, a smesta se sgasti iako - posle izsipva6 vav formi4ka (ili prosto v nailonov plik) i 4aka6 da se ohladi... Tahan halva (ili 4erna deto i vika6 ti) se pravi mai ot niakakvi semena - i mai e ostata4en produkt pri dobivane na maslo (olio) ot tiah... Da ima6 drugi takiva cenni vaprosi?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bafi Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 hahaahaa...basii qkiq vapros! abe v tahan halvata nqmashe li slan4ogled? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johan Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 ZGAN - ZGAN kak moja da zadadesh takav vapros mnogo obicham halva ...ama mnogo se palnee ot neq sega trqbva da hodq da si kupq stoto mi se preqde ... Preporachvam samo bqla halva ... ajde otivam da si vzimam ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 8, 2003 Author Share Posted October 8, 2003 Ot bqlata halva padat plombite po zabite ve ianche tq e mnoo rulez Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 8, 2003 Share Posted October 8, 2003 А как никой не се сети да го посъветва просто да иде до магазина и да си купи?То тва докато я напрайш сигурно ще ти се отяде.Пък и отделно няма гаранция че ще се получи нещо. Иначе... черна халва рулз.. струва си едно две кила Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Mi de da znam, NOOKiE... Ako toi be6e popital ot kade da si nameri halva, sas sigurnost taka i 6tiahme da mu otgovorim... NO... No, konteksta v koito pita6tia e postavil problemata, 4iito osnoven predmet e proizvedenieto na sladkarskata industria imenuemo sas zvu4noto orientalsko ime halva, predpolaga, 4e jelanieto mu, izrazeno 4rez goreposo4enata mislovna konstrukcia, izgradena vav formata na vaprositelno-povelitelna samostoiatelna sintakti4no-leksikalna edinica, s notki na umolitelna intonacia, e da polu4i iz4erpatelna i kompetentna informacia, otnasia6ta se ne do prostranstveno-vremevata dislokacia na pomenatia produkt s orientalski proizhod, a do sastavnite strukturo-opredelia6ti morfologi4no-izgrajda6ti elementi porodili sa6testvivaneto na otbeliazanoto po-gore iavlenie ot materialno-fenomenalen harakter, imenuemo halva, vsred polifoni4noto mnogoobrazie na ostanalite fenomenalno-materialni obekti ot obektivno sa6testvuva6tata realnost na subektiva, iaviava6t se i predikat na problemata za halvata... Ako ima ne6to neiasno - pitai... BTW: IMHO "4ernta" halva mai si e kafiava... ili az sam daltonist... ili sa vi probutali graniasala... ~peace~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 ov3rm4n samo ako znaesh kak ti lichi che ne si biagl ot uchilishte...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Хаха не само че не си бягал ами си се застоявал и след него.. на занималня най-вероятно.Иначе сериозно можеш да се пробваш в някое състезание по правопис на сложни думи да спечелиш и да почерпиш за победата. Наистина халвата е кафява.. просто използвах цвета който ЗГАН е използвал.Пък и откога не съм я халва...май не помня.Като допиша поста ще ида до магазина да си купя ако има. Но за приготвянето на халвата...предполагам тоя въпрос може да се зададе във някой форум на сайт с кулинарна насоченост.Или пък да прати имейл на Ути.. или на онзи дето прай манджи по бТВ.Та този тъй наречен продукт с ориенталска насоченост...ни нам.Все пак ми се струва че доста трудно е да се приготвя.Пък и тук във форума сме компютраджии ... не кулинарчета.Ако някой има такива заложби да се обажда.. ще го навестим някоя вечер Иначе.. ако някой намери рецепта за халва-та вместо да пускам нова тема ще обявя рикуеста си тук: Ако някой може да намери рецепти за рахат-локум,харабийска баклава и нещо по негово усмотрение.. бих мо бил благодарен.Язък ще е да хабим познанията на някой само за една рецепта Мерси предвартелно Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Айде като сме почнали с трудните въпроси, някои може ли да ми каже каква е разликата м/у ХАЛВАРИН и МАРГАРИН ??? ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Айде като сме почнали с трудните въпроси, някои може ли да ми каже каква е разликата м/у ХАЛВАРИН и МАРГАРИН ??? ??? Mi razlikata e mai samo v imenata P.S.Kolkoto i da e jalko Dqdo koleda ne sa6testvuva Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Ne qm halva i ne moga da pomogna No ot savetite moga da si napravq edna i da probvam ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bafi Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Айде като сме почнали с трудните въпроси, някои може ли да ми каже каква е разликата м/у ХАЛВАРИН и МАРГАРИН ??? ??? abe razlikata mai beshe v tova, 4e halvarina e s po-nisko sudarjanie na rastitelni maznini - do 40% rastitelni, ostanalite sa jivotinski maznini. A margarina sadarja nad 60% rastititelni maznini... basii kolko sum otvoren! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Identify_me Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 MNoo qsno we.Halvarina ima po-malko maznini i mai e po-polezennn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 9, 2003 Share Posted October 9, 2003 Бахва, не бях ял халва с години и ся заради вас си взех еднo кило... Иначе няма такова нещо като маргарин и полезен. Двете думи са несъвместими. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 11, 2003 Share Posted October 11, 2003 Иначе няма такова нещо като маргарин и полезен. Двете думи са несъвместими. 6te si pozvolia da ne se saglasia s vas, kolega... Margarina si e ba6 polezen. Poiasniavam ot glednata si to4ka na zaklet i dalgogodi6en vegetarianec: V margarina jivotinski maznini niama! Understand?! Imenno tova go pravi polezen - bez jivotinski maznini, zna4i bez holesterol. No tva helesterola e edna druga tema... A razlikata m/u halvarin i margarin - mi osven o4evidnata takava v imenata, sa6testvuva i takava v cenata... . Ne be - seriozno - Halvarin mai e prosto targovsko naimenovanie na margarina. Za u4ili6teto i zanimalniata - samo dve sri4ki - ha-ha... Ne poznahte... V gimnaziata biah malak, 6tur i bezotgovoren... Uspiaha da mi naleiat akal 4ak v universiteta... No ina4e vsi4ko e ot prirodnata mi inteligentnost (i ot elektro6okovata terapia na d-r Panarov na 4-ti kilometar . ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qnx Posted October 12, 2003 Share Posted October 12, 2003 Abe razlikata m/du Margarin i Halvarin e 4e Margarina se maje ot ednata strana na filiata a halvarina ot drugata!!! Tolkova ste mi umni 4e se 4udite dali da iadete seno ili slama PS: A kato kazah seno i slama se setih!! 1***. Kakva e razlikata m/du seno i slama PPS: A setih se i o6te ne6to po to4no edno predlojenie: Za6to ne izpratite tozi vapros (za margarina i halvarina) na "Minuta e mnogo" moje da spe4elite 100 lv. za zritelski vapros!!!!!!!! pril. #1(*** - Vapros s povi6ena trudnost) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 13, 2003 Author Share Posted October 13, 2003 Govorete mi za halva ne za margarini i halvarini Link to comment Share on other sites More sharing options...
qnx Posted October 13, 2003 Share Posted October 13, 2003 Izviniavai ZGAN otesoh se se malko s tia Halvarini i Margarini vednaga te pra6tam na edno miasto deto za HALVA se govori, za LIMONADA pak i za niakoi drugi ne6ta ) Hot News za HALVATA PS: Imam i retzepti no sa na ruski ako iska6 i tiah 6te ti gi post-na Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 15, 2003 Share Posted October 15, 2003 Abe razlikata m/du Margarin i Halvarin e 4e Margarina se maje ot ednata strana na filiata a halvarina ot drugata!!! Tolkova ste mi umni 4e se 4udite dali da iadete seno ili slama PS: A kato kazah seno i slama se setih!! 1***. Kakva e razlikata m/du seno i slama PPS: A setih se i o6te ne6to po to4no edno predlojenie: Za6to ne izpratite tozi vapros (za margarina i halvarina) na "Minuta e mnogo" moje da spe4elite 100 lv. za zritelski vapros!!!!!!!! pril. #1(*** - Vapros s povi6ena trudnost) qnx, moje i da ne znaem kakva e razlikata m/u seno i slama, no kato ti 4eta postovete (ne samo toia) i vednaga se se6tam kakva e razlikata m/u umnia i glupavia... A imeno: I na umnia mu idvat glupavi idei, samo 4e toi ne gi kazva na glas... 6to li za tva se setih... ne6to za niakakav Prody Parrot mi se varti iz akala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qnx Posted October 17, 2003 Share Posted October 17, 2003 Asal de za Prody Parrot. Mnoo luda progr. Neznam znai6 li ia ma ako ia znai6 niama da pi6e6 gluposti. Kolkoto do tova koi e glupav i koi ne - TVA SI E ABSOLUTNO I SAMO NEGOVA RABOTA stiga po tozi na4in da ne pre4i na ostanalite (kvo da prai6 DEMOKRACIA brat). A m/du drugoto TOPIC-a e za halvata, taka 4e ako iska6 mojem da otvorim nov TOPIC specialno za moiata glupost (za da ne palnim tozi na ZGAN s gluposti ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.