Jump to content
BulForum.com

TV Out

w00x

Recommended Posts

Интересува ме дали някой знае начин, по който да разбера дали TV-Out-а на картата работи изобщо. Компютъра изобщо не засича закачен телевизор.

П.П. не съм писал в другите теми, защото са прекалено претрупани, а и въпроса не е "как да си пусна картина на телевизора"

Интересува ме дали някой знае начин, по който да разбера дали TV-Out-а на картата работи изобщо. Компютъра изобщо не засича закачен телевизор.

П.П. не съм писал в другите теми, защото са прекалено претрупани, а и въпроса не е "как да си пусна картина на телевизора"

Kakva e kartata , s kakvi konektori mu4i6 da q svarje6 s tv , kakvo opita dosega ?!?!?

Kakva e kartata , s kakvi konektori mu4i6 da q svarje6 s tv , kakvo opita dosega ?!?!?

ATI Radeon 9800PRO

S-Video-->Video-->преходник----->SCART

S-Video-->преходник----->SCART

Пробвах с 4 кабела. преди вадеше сигнал, но после спря. сега преинсталирах Уиндоуса и се надявах да се оправи, но уви. Искам да разбера дали не е изгорял напълно.

Ако е изгорял, има ли начин да се поправи?

@KILLERINCHO: потърсих схема, но не мога да намеря детайлна. намирам само коя дупка от S-Video изхода, съответства на нула и фаза (дано не се бъркам).

Извинявам се за офтопика,но за да не отварям нова тема...Най-вероятно никой няма да помогне,ама както и да е.

Та, проблемът ми е следният-на лаптопа ТV-out-а е ми е със седем пинова букса за S-Video,a стандартните S-Video са с 4 пинови букси.Знае ли някой дали се продават някъде такива кабели? Ето и снимка.

Извинявам се за офтопика,но за да не отварям нова тема...Най-вероятно никой няма да помогне,ама както и да е.

Та, проблемът ми е следният-на лаптопа ТV-out-а е ми е със седем пинова букса за S-Video,a стандартните S-Video са с 4 пинови букси.Знае ли някой дали се продават някъде такива кабели? Ето и снимка.

Мерси предварително.

На всяка видеокарта е със 7, а аз имам дори и кабел със 7 на буксата.

Мерси w00x,

aз си вкарах параноя ,че на Dell са по-различни,защото видях в нета някви специални кабели.Успокои ме!

P.S.Да не би да има и звук в някой от тези 7 пина,защото тук се споменава и за аудио....

не, от тези 7 пина, крайните 4 се ползват като на 4 пиновия, тоест 4 пинова букса става на този конектор, а пък 2 от останалите пинове са сигнал и маса за composite

това научих от разследването което проведох вчера, защото и аз се боря да подкарам тука на един DELL tvout-а

http://pinouts.ru/data/svideo_7pin_pinout.shtml

minidin4f.gif

Моя проблем е такъв, имам кабел на който 3-ти и 4-ти пин са вързани заедно към средното на чинч-а, не знам дали имат кондензатор помежду си както пише че трябва да има в някои схеми, но с този кабел въобще не ми светва менюто за избор на TV, докато с един друг кабел, на който само 3-ти пин и масата са му вързани, и има едно съпротивление между сигнала и масата, светва менюто за избор на TV и дори вади картина, но черно-бяла

И още един кабел имам, който е с 2 чинча, единия черен а другия червен, черния взима сигнал от 3-ти пин, а червения от 1-ви !?!?!, а масите им са съответно 4-ти и 2-ри. Много странен кабел, но с него ми светва поне менюто за избор на TV, и дори вади някаква, много размазана и не ставаща за гледане картина през черния чинч.

Мерси w00x,

aз си вкарах параноя ,че на Dell са по-различни,защото видях в нета някви специални кабели.Успокои ме!

P.S.Да не би да има и звук в някой от тези 7 пина,защото тук се споменава и за аудио....

Ами ако можеш да изкараш звук от видеото!? :D

Обикновено с видео картата дават и кабел за TV-Out-а, ама ако са ва прецакали най-добре си купете готов от някой магазин, шото не се знае схемата в нета дали е както трябва. После кат го включите трябва драйвера на видеото да разпознае че има втори монитор закачен (ся за Nvidia говора шото нямам опит с Ati). Ако кабела е наред и се пак няма приснаци на живот начи има нещо друго прецакано, вероятно в софуера, но да ти изгори само TV-Out-а без останалото е бая трудно. След това от настройките на втория монитор, т.е. ТВ-то се избира TV format - B/Pal, за да вади цветна картина. До ся съм имал 3 карти на Nvidia и на трите съм забелязал че за да изкарате картина от филм или клипче (видео файл става въпрос) трябва ТВ-то да е първи монитор (Primary display). Ако монитора е Primary тогава на ТВ-то се вижда черен екран на мястото на филма. Аналогично когато ТВ-то е Primary на монитора се вижда черно ;)

но да ти изгори само TV-Out-а без останалото е бая трудно.

Colin , само ще ти кажа че е много лесно да ти изгори само TV-Out-a . Той се управлява изцяло от процесор на които портовете изгарят много лесно. :D

Обикновено с видео картата дават и кабел за TV-Out-а, ама ако са ва прецакали най-добре си купете готов от някой магазин, шото не се знае схемата в нета дали е както трябва. После кат го включите трябва драйвера на видеото да разпознае че има втори монитор закачен (ся за Nvidia говора шото нямам опит с Ati). Ако кабела е наред и се пак няма приснаци на живот начи има нещо друго прецакано, вероятно в софуера, но да ти изгори само TV-Out-а без останалото е бая трудно. След това от настройките на втория монитор, т.е. ТВ-то се избира TV format - B/Pal, за да вади цветна картина. До ся съм имал 3 карти на Nvidia и на трите съм забелязал че за да изкарате картина от филм или клипче (видео файл става въпрос) трябва ТВ-то да е първи монитор (Primary display). Ако монитора е Primary тогава на ТВ-то се вижда черен екран на мястото на филма. Аналогично когато ТВ-то е Primary на монитора се вижда черно ;)

Приятелю, наистина ако не знаеш как да настроиш драйвера, или пък ползваш някоя програма-шитня за да гледаш филми и клипове на телевизора, по-добре не пиши глупости.

Визирам не само това за праймъри дисплей и черната картина, но и онова че тв аута било трудно да изгори без да изгори другото, не е рядко срещано.

Понякога просто телевизора не може да осигури правилното съпротивление на видеокартата за да го засече, или пък наистина и кабела оказва влияние върху съпротивлението, ако е кофти.

Освен това драйверите имат настройка, нещо от сорта My TV is not being recognized..

Мерси предварително.

MOya laptop e sastia i raboti perfektno s kabel s 4 pin-a

MOya laptop e sastia i raboti perfektno s kabel s 4 pin-a

И моят вече работи перфектно.за 2 и нещо от Практикер си взех 5 метра кабел S-video - S-video и си бачка като пушка.Във Вали ми предлагаха някъв смешен адаптор 7 пинов S-video kъм чинч за 8 лв.!!! и ми викат само с тва ще тръгне картината.

Сега ще си намеря С-видео към Scart и заспива !

Здравейте.

А да знаете някъде да продават само 7пинов чинч(жак или както се казва)сам.

При АТи картите горният среден е композитен, а двата крайни цветностен и яркастен мисля.

Искам да използавам само средният като се надявам че ще извади по-добър сигнал от преходниците(имам един правен и един от старата ми карта, но с 4 пина но и двата не ме устройват)

И един друг въпрос

При `тиатър моде` на телевизора излиза сигнал който е кофти(има размазано на места и линии)тер излиза перфектно. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?Картата е Радион 9100, предната ми беше 7000 но нямаше такъв проблем. Въртях няколко драйвера но не.

Вторият въпрос го оравих- промених типа на системата на NTSC-M и излезе картинка.

• 1 month later...
До ся съм имал 3 карти на Nvidia и на трите съм забелязал че за да изкарате картина от филм или клипче (видео файл става въпрос) трябва ТВ-то да е първи монитор (Primary display). Ако монитора е Primary тогава на ТВ-то се вижда черен екран на мястото на филма. Аналогично когато ТВ-то е Primary на монитора се вижда черно ;)

Aми точно така се оказа че за да се гледа видео ТВ-то трябва да е Primary display.

Няма ли някъв друг начин с горещи клавиши да се прехвърля картината като при радеона?Иначе ТВ аута е перфектен на нвидията като качество на картината.Нека да каже някой по лесно прехвърляне на кртината в ТВ-то.Сигурно има някви настройки на драйвера дето не съм ги видял?

Можеш като отвориш Display Properties, там където са Display 1 и Display 2, да маркираш Extend my windows desktop onto this monitor за Display 2.

Така ТВ-то става като продължение на монитора ти и можеш като пуснеш филм на монитора да го завлачиш (drag and drop) на ТВ-то

Дано съм помогнал :)

Aми точно така се оказа че за да се гледа видео ТВ-то трябва да е Primary display.

Няма ли някъв друг начин с горещи клавиши да се прехвърля картината като при радеона?Иначе ТВ аута е перфектен на нвидията като качество на картината.Нека да каже някой по лесно прехвърляне на кртината в ТВ-то.Сигурно има някви настройки на драйвера дето не съм ги видял?

По-лесния вариант от горе споменатия е

влизаш в настройките на видеокартата(менюто Settings -> Advanced избирате отгоре видеокартата която имате) на nView Display Settings цъкате, избирате Телевизора който нормално е с номер 2 обозначен,

после Device Setting -> Select TV Format давате най-долу Advanced от излезлия прозорец се задават в горното меню B/PAL а в долното Composite Video Out.

Картината вече и на ТВ-то и на компа ще е цветна! :)

правиш на clone, после на оverlay нагласяш на secondary display (трябва точно да го видя как се казваше). И по тоя начин на ТВ-то гледаш филм на цял екран, а на компютъра си правиш квото искаш

Картината вече и на ТВ-то и на компа ще е цветна! :)
Ясно това съм го направил и картината е перфектна даже и не изключвам кабелната отзад,защото няма никви смущения ,кето ме учудва даже.Въпроса е там,че филмите тръгват само когато нагласа TV-то да е Primary display?

правиш на clone, после на оverlay нагласяш на secondary display (трябва точно да го видя как се казваше). И по тоя начин на ТВ-то гледаш филм на цял екран, а на компютъра си правиш квото искаш
Ами виж ако не те затруднява де мен точно това ми трябва?

:) Значи говорим за драйвер 81.95 и картината изглежда ТАКА (просто за ориентация малко)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...